Η Κορίνα Τσοπέη εκλέγεται «Μις Κόσμος» – Πως άλλαξε το όνομά της και εξασφάλισε στο… παρά πέντε τη συμμετοχή της

Must Read

Μπορεί το στέμμα των καλλιστείων για την ανάδειξη της Μις Κόσμος να έχει ημερομηνία λήξεως, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό, αλλά η «βασίλισσα της ομορφιάς» του 1964 πέρασε στην Ιστορία. Η Κορίνα Τσοπέη το βράδυ της 1ης Αυγούστου, ξημερώματα της 2ας για την Ελλάδα γινόταν η πρώτη που το κέρδιζε για τη χώρα μας και το όνομά της έγινε συνώνυμο του τίτλου της.

Η κοπέλα που είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και καταγόταν από τη Μάνη χάρισε χαρά σε μια ολόκληρη χώρα σε μια εποχή που όλα πήγαιναν… στραβά. Και τότε, οι σχέσεις με την Τουρκία δεν ήταν καλές, πολιτικά η ατμόσφαιρα… μύριζε μπαρούτι κι αυτός ο τίτλος ήταν ένα διάλειμμα στη μελαγχολία και το φόβο.

Θα έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια, να φθάσουμε στα 1996 για να επαναλάβει την επιτυχία η Ειρήνη Σκλήβα όχι στον ίδιο διαγωνισμό για τη «Μις Υφήλιος» όπως η Τσοπέη, αλλά σε αντίστοιχο για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος».

Η κόρη του Γιώργου Τσοπέη, ταγματάρχη του Στρατού και της Μαρίας ήταν αντικειμενικά μια πανέμορφη κοπέλα. Από μικρή…

Αριστερά τελειόφοιτη του εξαταξίου Γυμνασίου Δάφνης και δεξιά μερικά χρόνια νωρίτερα με τον αδελφό της

Τον Ιούνιο κέρδισε τον τίτλο της ομορφότερης Ελληνίδας που της έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το παγκόσμιο στέμμα.

Από την εφημερίδα «Ελευθερία»

Η Τσοπέη κατάφερε την τελευταία στιγμή σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής να συμμετάσχει στα ελληνικά καλλιστεία. Χρειάστηκε να δώσει… μάχη με τον πατέρα της μέχρι να δώσει τη συγκατάθεσή του. Την προέτρεψε να συμμετάσχει η καθηγήτρια στη σχολή μανεκέν που φοιτούσε, η Αντουανέτα Ραντοπούλου. Το βαφτιστικό της όνομα είναι Κυριακή, τη φώναζαν Κούλα, ενώ «Κορίνα» ήταν το όνομα που διάλεξε η χορογράφος Αγάπη Ευαγγελίδη για τον διαγωνισμό.

Με τον πατέρα της Γιώργο και τη μετέρα της Μαρία λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ

Στην Ελλάδα η είδηση έγινε γνωστή στις 3.30 τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου όταν ο δημοσιογράφος Ρωμανιόλης δέχτηκε τηλεφώνημα από το γιο που που ήταν στο Μαϊάμι στην τελετή.

«Πατέρα πανηγυρίζουμε όλοι. Η Ελληνίδα βγήκε Μις Κόσμος».

Ο δημοσιογράφος ειδοποίησε την «Απογευματινή» που είχε διοργανώσει τα ελληνικά καλλιστεία που είχαν αναδείξει «Μις Ελλάς». Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένα γαϊτανάκι τηλεφωνημάτων. Το ξημέρωμα η… μισή Αθήνα είχε μάθει το χαρμόσυνο νέο.

Δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας αφού επιβεβαίωσε την είδηση κι από τα τηλεγραφήματα των ξένων πρακτορείων τηλεφώνησε στον πατέρα της Τσοπή.

«Συγχαρητήρια η Κούλα κέρδισε τον διαγωνισμό», του ανήγγειλε όλο χαρά.
Ο Γιώργος Τσοπέης ειδοποίησε τη γυναίκα του και την υπόλοιπη οικογένεια που παραθέριζε στον Άγιο Ανδρέα. Το ήξεραν ήδη. Το ραδιόφωνο είχε μεταδώσει την είδηση και οι πρωινοί τύποι στο θέρετρο των αξιωματικών είχαν σπεύσει να τους ενημερώσουν!

Δεν βγήκε χαμένη. Τα οικονομικά οφέλη τα υπολόγιζαν στα 30.000 δολάρια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο τίτλος αυτός της άλλαξε τη ζωή.

Με την Μις Τουρκία έβγαλε φωτογραφίες, αλλά την ώρα της στέψης μόλις ανακοινώθηκε το όνομα της Ελληνίδας, η ανταγωνίστριά της έφυγε θυμωμένη από τη σκηνή των καλλιστείων

Στις δηλώσεις της μετά την στέψη η «Μις Κόσμος» έλεγε ότι δεν είχε βρει τον άντρα των ονείρων της. Τον βρήκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο πρόσωπο του πλαστικού χειρούργου Στίβεν Ζαξ τον οποίο παντρεύτηκε το 1968, απέκτησαν τρεις γιους. Χώρισαν το 1978. Δεύτερος σύζυγός της ήταν ο κινηματογραφικός παραγωγός Φρέντι Φιλντς, το 1981 ο οποίος πέθανε το 2007.

Μετά τα καλλιστεία έπαιξε σε κάποιες ταινίες με σημαντικότερη αυτή του 1970 με τίτλο «Ο άνθρωπος που τον έλεγαν Άλογο» όπου έκανε κάποιες αποκαλυπτικές εμφανίσεις.

Παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση ως πρόεδρος οργανισμού για παιδιά με λευχαιμία. Ζεί μόνιμα στις ΗΠΑ, αλλά έρχεται τακτικά στην Ελλάδα.

Το 1973 έκανε την εισαγωγή για τα καλλιστεία της Μις Κόσμος που έγιναν στο Ηρώδειο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This