Τα σενάρια συνωμοσίας γύρω από το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε

Must Read

Η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι μια από τις χιλιάδες πόζες της Μέριλιν Μονρόε χωρίς πολλά ρούχα. Υπάρχει, όμως, κάτι που… χαλάει το ντεκόρ. Είναι ένα χέρι που δείχνει κάτι χάπια. Το χέρι ανήκει στον πράκτορα του FBI που έφθασε στο Μπρέντγουντ, στο Δυτικό Λος Αντζελες, για να εξακριβώσει τα αίτια θανάτου του συμβόλου του Sex.

Βρισκόμαστε στα 1962, στις 5 Αυγούστου, ξημερώματα κι η Μέριλιν είχε κλείσει πριν δύο μήνες τα 36 χρόνια της. Οι έρευνες οδήγησαν στην εκτίμηση ότι ο θάνατος οφείλεται στη λήψη υπερβολικής δόσης ηρεμιστικών χαπιών.

Ρεπορτάζ για τον θάνατο της ηθοποιού στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βολική εξήγηση για μια σταρ που υπήρξε ταυτόχρονα ερωμένη του προέδρου των ΗΠΑ, του αδελφού του που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και του «βασιλιά» της Μαφίας του Σικάγο Σαμ «Μόμο» Τζανάκα!

Μόνο που συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ.

Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963

Ο αδελφός του Μπομπ, ομοίως, στις 6 Ιουνίου 1968, και

ο Τζανάκα στις 19 Ιουνίου 1975, μέσα στο σπίτι του, ενώ τον φρουρούσε η αστυνομία, λίγο πριν καταθέσει στην επιτροπή που ερευνούσε τις σχέσεις της CIA με τη Μαφία!

Η εκδοχή ότι ο Μπομπ Κένεντι βρισκόταν στο δωμάτιο της Μονρόε λίγο πριν τη δολοφονία της και καυγάδισε μαζί της κερδίζει ολοένα έδαφος. Η Μέριλιν είχε βάλει σκοπό να γίνει πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Λέγεται μάλιστα ότι είχε μείνει έγκυος από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η οικογένεια Κένεντι για να αποφύγει το διαφαινόμενο σκάνδαλο αποφάσισε να διακόψει τους δεσμούς μαζί της. Εκείνη απειλούσε ότι θα έδινε συνέντευξη τύπου και θα αποκάλυπτε τα πάντα.

Σε πολλά από τα εκατοντάδες βιβλία που κυκλοφόρησαν γίνεται λόγος για τον Τζανάκα που αποφάσισε να δολοφονήσει την ηθοποιό για να έχει στο… χέρι τους Κένεντι και να εδραιώσει την παράνομη εξουσία του. Άλλοι ερευνητές μιλούν ευθέως για την οικογένεια Κένεντι που είχε στενές σχέσεις με τη μαφία.

Και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να μιλήσουν. Όπως ο Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Λόφορντ, ο άνθρωπος που κανόνιζε τα ερωτικά ραντεβού του προέδρου. Εξαρτημένος από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά πέθανε στα 61 χρόνια του.

Δεν μπορεί να μιλήσει και ο ψυχίατρος της Μονρόε, ο Ραλφ Γκρίνσον, νεκρός κι αυτός, που της είχε γράψει ηρεμιστικά με την ουσία «πεντπβαρβιτάλη» που χρησιμοποιείται στην ευθανασία κι από το 2010 στις ΗΠΑ σε ενέσιμη μορφή στους καταδικασμένους σε θάνατο!

Με τον Τζο Ντι Μάτζιο, σταρ του μπέιζμπολ. Παντρεύτηκαν το 1954

Μπορούν να «μιλήσουν» όμως οι εκατοντάδες μαγνητοταινίες από τις παρακολουθήσεις του πανίσχυρου αρχηγού του FBI Έντγκαρντ Χούβερ ο οποίος είχε γεμίσει το σπίτι της, αλλά και τα δωμάτια των ξενοδοχείων που κατά καιρούς έμενε με κοριούς. Ανάλογες παρακολουθήσεις έκανε και η μαφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηθοποιός Βερόνικα Χάμελ όταν το 1972 αγόρασε το σπίτι που πέθανε η Μονρόε στη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης βρήκε εκατοντάδες μέτρα καλωδίων από τις παρακολουθήσεις αυτές. Έντρομη ζήτησε να καταστραφούν σε μέρος που δεν θα γίνει ποτέ γνωστό!

Θα περίμενε κανείς από τόσες παρακολουθήσεις να έχει βγει κάτι στον… αέρα 60 χρόνια μετά. Κι όμως τίποτε δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Μόνο δηλώσεις από τους αστυνομικούς που τις έκαναν, αλλά και ιδιώτες. Όσοι μίλησαν ανώνυμα, αλλά ανέφεραν ότι οι μαγνητοταινίες του «Γουότεργκεϊτ» μπροστά τους είναι ένα παιδικό παιχνίδι!

Πόσα όμως γνωρίζουμε για την ίδια την Μονρόε πέρα από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και τα προβλήματά της;

1-Είχε δείκτη νοημοσύνης 168, υψηλότερο από του Αλμπερτ Αϊνστάιν. Ο Μπίλι Γκέιτς και ο Στίβεν Χόκινγκς έφθασαν το 160!
2-Η Νόρμα Τζέιν Μόρτενσον, όπως είναι το πραγματικό της όνομα ήταν ορφανή κι άλλαξε έντεκα θετούς γονείς μέχρι να ενηλικιωθεί.


3-Ήταν μελαχρινή και έκανε πλαστική σε μύτη και σαγόνι στην αρχή της καριέρας της
4-Μπορεί να τραγούδησε ότι αγαπά τα διαμάντια, αλλά αγαπημένο της κόσμημα ήταν μια μικρή σειρά από μαργαριτάρια,
5-Όταν ήταν μικρή τραύλιζε. Μεγαλώνοντας και με μεγάλη προσπάθεια το ξεπέρασε. Όταν όμως νευρίαζε το πρόβλημα εμφανιζόταν και πάλι.
6-Τα φορέματά της έχουν μεγάλη αξία σήμερα. Το φόρεμα με το οποίο τραγούδησε το «χρόνια πολλά κύριε πρόεδρε» στον Τζον Κένεντι πουλήθηκε το 1999 για ένα εκ.δολάρια, ενώ η λευκή τουαλέτα από το «εφτά χρόνια φαγούρα» πουλήθηκε 3,6 εκ. δολάρια το 2011


7-Το τελευταίο βράδυ της ζωής της το πέρασε στο μπαρ του αρχιμαφιόζου και φίλου του Φρανκ Σινάτρα, Σαμ Γκιανγκάνα. Λέγεται ότι προσπάθησε να τη πείσει να μη δημοσιοποιήσει τη σχέση της με τον Κένεντι. Την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρή.

8-Για τις γυμνές φωτογραφίες της στο πρώτο τεύχος του Playboy πήρε μόλις 50 δολάρια. Ο Χέφνερ πλήρωσε στον φωτογράφο 500 δολάρια για να τις αγοράσει.
9-Της άρεσε να ακούει Μπετόβεν, Μότσαρτ και Λούις Άρμστρονγκ.
10-Ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, αλλά για πολλές μέρες υποχρεωνόταν να τρώει ωμά αυγά και να πίνει γάλα για να διατηρήσει τη σιλουέτα της.
11-Η Έλα Φιτζέραλντ παραδέχτηκε ότι σε αυτή ανήκει η μεγάλη καριέρα της, αφού μεσολάβησε να προσληφθεί σε ένα μπαρ του Χόλυγουντ για να τραγουδήσει.
12-Ο Τζο Ντι Μάτζιο, ένας από τους συζύγους της είχε υποσχεθεί να της πηγαίνει κάθε εβδομάδα λουλούδια στον τάφο της. Για 20 χρόνια κράτησε την υπόσχεσή του.
13-Μετά τον γάμο της με τον Άρθουρ Μίλερ ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό. Ήταν ένα χρόνο πριν πεθάνει.


14-Ήθελε να κάνει παιδί με τον Αρθουρ Μίλερ, αλλά όλες οι προσπάθειές της κατέληξαν σε αποβολή.

15-Ο ροκ μουσικός Μέρλιν Μάτσον (φωτογραφία) πήρε το μισό του όνομα από αυτήν και το άλλο από τον δολοφόνο της Σάρον Τέιτ για να δείξει τη μάχη του καλού με το κακό.


16-Ο Φρανκ Σινάτρα της χάρισε ένα μαλτέζικο τεριέ όταν χώρισε από τον Άρθουρ Μίλερ. Το ονόμασε Mafia Honey (…μαφιούλα).


17-Δεν ήταν ποτέ υποψήφια για βραβείο Όσκαρ. Πήρε μόνο μια «χρυσή σφαίρα» για την ερμηνεία της στη ταινία «μερικοί το προτιμούν καυτό».

18-Υπήρχαν άνθρωποι που αυτοκτόνησαν μετά τη δική της «δολοφονία». Οι ΝΥ Times ανέφεραν ότι υπήρχαν μέχρι και 12 γράμματα αυτοχείρων που έλεγαν ότι ακολούθησαν το παράδειγμα της αγαπημένης τους σταρ.

19-Θάφτηκε με το αγαπημένο της φόρεμα σε χρώμα πράσινου μήλου.


20-Η βιογραφία της «my story» εκδόθηκε δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της
21-Δυσκολευόταν να αποστηθίσει τα λόγια της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This