18/5/2022

Απόστολος Γκλέτσος: «Ο Πολάκης είναι… αντίδοτο στον Αδωνι»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Ο νεανικός έρωτας είναι μια τρέλα. Δεν τον ευχαριστιέσαι. Καβγάδες επί καβγάδων, για ψύλλου πήδημα. Δεν περνάς καλά»

Ωρίμασε, ηρέμησε από την τρέλα των νεανικών ερώτων, δεν τον αγγίζουν πια οι εκατοντάδες γυναικείες φιλοφρονήσεις, γοητεύεται μόνον από πολιτικά κομπλιμέντα και αποφάσισε να μην κάνει στους άλλους ό,τι δεν θέλει να του κάνουν.

  • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Στην «τελευταία πίστα» της ζωής του, όπως χαρακτηρίζει την ηλικιακή κατηγορία των 55, στην οποία βρίσκεται σήμερα, ο Απόστολος Γκλέτσος βρήκε κατανόηση, ερωτική αγάπη, και απόλυτο ταίριασμα στο πρόσωπο της συντρόφου του Ιζαμπέλας Αρβανίτη. Κι αυτά είναι τα πρώτα του Χριστούγεννα, που ο φόβος της πανδημίας συνυπάρχει με την ελπίδα που του ανοίγει αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή του.

Ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας και νυν περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και αξιαγάπητος ηθοποιός, Απόστολος Γκλέτσος, μιλάει σήμερα στην «Espresso» για σχέσεις, έρωτες και πολιτική, όπως δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ στο παρελθόν. Ανοίγει διάπλατα την καρδιά του κι αποκαλύπτεται ο άλλος, ο κρυμμένος και πολύ ενδιαφέρων Απόστολος Γκλέτσος, που θέλει τη Βουλή αλλά όχι… τον γάμο!

Τι Χριστούγεννα είναι τα φετινά για σένα;

Χριστούγεννα φόβου, περίσκεψης, ανασυγκρότησης και σίγουρα προσδοκίας ενός νέου χρόνου, που θα κατεβάσει λίγο τους τόνους. Ελπίζω, πως αν ακολουθήσουμε τις επιταγές της επιστήμης θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Αλλωστε πανδημίες πάντοτε βασάνιζαν, ανά τους αιώνες, την παγκόσμια κοινότητα.

Σε προσωπικό επίπεδο φοβάσαι;

Ναι φοβάμαι, γιατί εγώ έχω σοβαρό, υποκείμενο νόσημα με την καρδιά μου και προσέχω πολύ. Η κολπική μαρμαρυγή είναι νόσημα σχεδόν αχαρτογράφητο για το τι μπορεί να σου συμβεί εάν περάσει από πάνω σου κι ένας κορονοϊός. Βεβαίως έχω κάνει και τα τρία εμβόλια και δεν το διαπραγματεύομαι αυτό. Κατανοώ αυτούς που λένε ότι δεν έχει δοκιμαστεί για επαρκές διάστημα το εμβόλιο κ.λπ. Καταλαβαίνω, επίσης, και τον τριαντάρη που αναρωτιέται τι μπορεί να του προκαλέσει στα 50 του το εμβόλιο. Εγώ πάντως άκουσα και εμπιστεύθηκα όχι τους πολιτικούς αλλά τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, που είναι οι επιστήμονες.

Μιλάς για Χριστούγεννα φόβου. Μόνον αυτό είναι τα φετινά;

Όχι φυσικά. Είναι και της ελπίδας.

Στην ελπίδα τι βάζεις;

Βάζω τα προσωπικά μου. Στα προσωπικά μου είμαι κλεισμένος και είμαι καλά. Με έναν άνθρωπο που τα βρίσκουμε σχεδόν σε όλα κι έχουμε κατανόηση. Και επειδή δεν θέλω να κρύβομαι από τον εαυτό μου, θα σου πω ότι είμαι και σε μια ηλικία που βρίσκομαι στην «τελευταία πίστα» της ζωής.

Δεν είναι λίγο απαισιόδοξη η παραδοχή της «τελευταίας πίστας»;

Η «τελευταία πίστα» μπορεί να είναι και η πιο μεγάλη σε διάρκεια… Πλην όμως είναι η τελευταία. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Καλύτερος ο ώριμος έρωτας από τον νεανικό; Τι διάφορες έχει;

Είναι πιο ευτυχισμένος, γιατί δεν πασχίζεις να αποδείξεις πράγματα. Δεν υπάρχουν ζήλιες, αντιπαραθέσεις, τρέλες. Ο νεανικός έρωτας είναι μια τρέλα. Δεν τον ευχαριστιέσαι. Καβγάδες επί καβγάδων, για ψύλλου πήδημα. Δεν περνάς καλά. Στην ωριμότητα δεν υπάρχει αυτό. Και δεν το λέω μιλώντας για μένα, γιατί εγώ δεν ήμουν ποτέ του έρωτα.

Οι καβγάδες κουράζουν τους έρωτες; Τους διαλύουν;

Εμένα δεν μου άρεσαν καθόλου. Δεν περνούσα καλά και ίσως γι΄ αυτό δεν ήμουν ποτέ του έρωτα. Τώρα ζω μια ερωτική αγάπη. Σε αυτή τη φάση, το μόνο που θες είναι να βλέπεις τον άλλον να χαμογελάει, να μην τον κάνεις να υποφέρει, να μη θες να τον πατήσεις κάτω, ούτε να κάνεις… στρατηγική ποιος θα πάρει πρώτος τηλέφωνο και ποιος θα τσαλακώσει πρώτος τον εγωισμό του.

Ναι, αλλά ο έρωτας και το πάθος είναι ζωή. Τον έχεις απαρνηθεί εντελώς;

Οχι, φυσικά. Και τώρα υπάρχει, αλλά χωρίς τα άσχημά του. Χωρίς να χρειάζεται να κάνω τζιριντζάντζουλες για να γραδάρω εάν εγώ είμαι το κέντρο του κόσμου, όπως γινόταν παλιά. Τα νιάτα είναι μόνον έκρηξη. Είναι πολύ κτητικά. Τον θες τον άλλον για να τον εξουσιάζεις. Δεν είναι ωραίο αυτό.

Μήπως όμως δεν είναι μόνον η νιότη αλλά και οι χαρακτήρες των ανθρώπων που κάνουν τη διαφορά; Δεν θα μπορούσες και τώρα να γνωρίσεις μια «τύπου τρελή» που θα σε έτρεχε έτσι;

Δεν θα ήμουνα μαζί της. Δεν θα μου ενέπνεε τον έρωτα μια τρελή, στην ηλικία που είμαι. Εχεις δίκιο ότι υπάρχουν. Μου έχουν τύχει τρελές, που ίσως να με ενέπνευσαν εμφανισιακά. Ομως, στα πέντε λεπτά είχα φύγει…

Ωριμάζουμε και ηρεμούμε δηλαδή;

Ισχύει. Οπως επίσης ότι υπάρχουν και μυστικά για μια καλή σχέση, παρότι λέγεται το αντίθετο. Εγώ έχω βρει το δικό μου κλειδί και είναι ένα: Δεν κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν. Οταν είσαι σε μια σχέση, και τώρα που είμαι στα 55 το ξέρω καλά, δεν πρέπει να κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν.

Τι δεν θέλεις να σου κάνει η σύντροφός σου;

Να με κερατώνει. Θέλω να μην με κερατώνει, αλλά και να μη δίνει δικαιώματα. Κανένα δικαίωμα. Δεν μου αρέσει η σύντροφός μου να δίνει δικαιώματα φλερτ και να… παίζει τριγύρω, όχι όταν τη συνοδεύω φυσικά, αλλά και όταν είναι μόνη της. Αυτό θέλω. Το ίδιο άλλωστε κάνω κι εγώ. Επίσης, δεν θα ζηλέψω ποτέ. Δεν θα κάνω ποτέ σκηνή γιατί κοίταξες κ.λπ. Θα δώσω ίσως μια ευκαιρία και μετά τέρμα. Και είμαι σίγουρος ότι αν το κάνω εγώ αυτό, η σύντροφός μου δεν θα δώσει καν δεύτερη ευκαιρία.

Σταματάει ποτέ να γοητεύεται από την προσοχή των γυναικών ένας άντρας σαν κι εσένα;

Είμαι σε αυτή τη δουλειά κοντά στα 32 χρόνια. Αυτό που περιγράφεις είναι μια καθημερινότητα η οποία πια δεν έχει να μου πει τίποτε απολύτως. Περισσότερο με γοητεύει το πολιτικό κομπλιμέντο, το -μπράβο- για κάτι που είπα ή που έκανα και βοήθησα, παρά το είσαι ψηλός και ωραίος…

Πού πήγε το εκρηκτικό σου ταμπεραμέντο;

Την κοιμήσαμε αυτή την προσωπικότητα. Μόνον η πολιτική που μου αρέσει, μου ξυπνάει περίεργες αντιδράσεις. Τίποτε άλλο.

Τι θέλεις από την πολιτική; Τοπική Αυτοδιοίκηση ή Βουλή;

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαι στην αντιπολίτευση. Για το μέλλον, θα αφουγκραστώ τον κόσμο, τους συμπολίτες μου. Θα δω πού θα με πάει το «θέλω» των συμπολιτών μου. Τώρα εάν θα είναι Αυτοδιοίκηση ξανά ή Βουλή το επόμενο βήμα θα… δείξει. Καλώς ή κακώς, έχω το αβαντάζ να είμαι γνωστός, οπότε όποιες εκλογές και να πλησιάζουν δεν σκιάζομαι.

Εχουν γίνει προτάσεις;

Βεβαίως κι έχουν γίνει. Εγώ ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχω σκοπό να φύγω από εκεί. Κι αν φύγω θα πάω σπίτι μου. Ο άλλος χώρος που με περιμένει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μου.

Γιατί το θέτεις έτσι τελεσίδικα; Σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικά στεγανά…

Αυτά που κοροϊδεύω στη ζωή, τις κωλοτούμπες δηλαδή, εγώ δεν θα τις κάνω. Οταν βλέπω ανθρώπους να βρίζουν κι ύστερα να συστρατεύονται με αυτό που έβριζαν, μέσα μου γελάω με αυτούς. Στο χωριό μου λένε μια έκφραση για όλους αυτούς, «δεν τους έχω αυτούς τους ανθρώπους για γιορτή»! Εγώ είμαι σταθερός στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ανέβω στη Βουλή, θα ανέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτικάρεις το κόμμα σου και τα λάθη του;

Το να βγαίνει κάποιος δημόσια και να λέει τα κακώς κείμενα ενός χώρου στον οποίον ανήκει δεν παράγει θετικό έργο. Ζήτα μια ακρόαση στα όργανα και πήγαινε και πες χειρότερα από αυτά που λες έξω. Αλλά όχι δημόσια.

Αρα, δεν σου αρέσουν συμπεριφορές τύπου Παύλου Πολάκη…

Ο Πολάκης δεν κάνει αυτό. Οταν η Ν.Δ. έχει τον Αδωνι κάτι πρέπει να έχουμε κι εμείς ως αντίδοτο.

Ο Αδωνις είναι καλό παράδειγμα προς μίμηση;

Οχι, αλλά η πολιτική μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Αμυνα, επίθεση, τέρμα… Δεν μπορεί αυτοί να έχουν τον Αδωνι κι εμείς να μην έχουμε κάποιον να τον αποκρούει.

Σε ποια θέση θα έπαιζες εσύ εάν ήσουν βουλευτής; Θα ήσουν επιθετικός;

Είναι υποθετική ερώτηση που δεν μπορώ να την απαντήσω, γιατί δεν είμαι βουλευτής. Αν ήμουν όμως περιφερειάρχης, που παραλίγο να γίνω, σίγουρα δεν θα είχαμε Σταύρο Μπένο, και σίγουρα θα είχαμε κάνει έργα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα. Ο Φάνης Σπανός δεν είναι… δεν υπάρχει. Δεν τον κρίνεις ως καλό ή κακό, απλώς δεν υπάρχει. Σκέψου, είναι αιρετός και του έβαλαν από πάνω του τον Μπένο, που θεσμικά είναι ανύπαρκτος. Ο Μπένος είναι ένα θεσμικό φάντασμα. Δεν υπάρχει πουθενά ο διορισμός. Δεν έχει πάρει καν ΦΕΚ.

Τι σε έχει κάνει να στενοχωρηθείς και να χαρείς πολύ μέσα στο 2021;

Εχω περάσει διά πυρός και σιδήρου σε αυτή τη ζωή. Μόνον εγώ και ο Θεός ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αρα δεν μπορεί να με ακουμπήσει ούτε η μεγάλη χαρά, αλλά ούτε και η μεγάλη λύπη. Ολα τα πράγματα παίζουν για μένα σε μια δεδομένη κλίμακα. Ούτε ο μεγάλος έπαινος πιάνει σε μένα ούτε και να μου πεις είσαι εντελώς άχρηστος, γιατί ξέρω ποιος είμαι. Δηλαδή τα έχω δει όλα σε αυτή τη ζωή.

Πώς βλέπεις αυτές τις ιστορίες με τις διαπομπεύσεις γυναικών από τους εραστές τους;

Αυτά πάντα γινόντουσαν. Οταν δεν υπήρχαν τα βίντεο πάντα υπήρχε ένας τύπος που καυχιόταν στις παρέες, με συγκλονιστικές μάλιστα λεπτομέρειες, για το τι έκανε με τη σύντροφό του. Δεν υπήρχε η τεχνολογία τότε να τον στηρίξει, αλλά πάντοτε υπήρχε ένας τέτοιος στις παρέες που έδειχνε φωτογραφίες. Κι αυτόν τον τύπο συνήθως τον απομονώναμε, τον βαριόμασταν, δεν τον εκτιμούσαμε. Εγώ όμως δεν θα γίνω εισαγγελέας για το ποιος ήξερε και τι… Θα μείνω στον κυρίως ένοχο, που για μένα είναι δολοφόνος και θα πω… περάστε κύριε στη Δικαιοσύνη.

Πώς προστατεύεις την κόρη σου;

Το κάνει ο μύθος μου αυτό για μένα. Δεν χρειάζεται να το κάνω εγώ.

Τι κάνει σήμερα η Βαλίσια; Σε κριτικάρει;

Είναι 20 χρονών και βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Παντείου. Σπουδάζει και σκηνοθεσία. Ποτέ δεν με κριτικάρει. Μου έχει τεράστια αδυναμία. Της αρέσουν όλα όσα κάνω. Για εκείνη είμαι σωστός σε όλα.

Θα παντρευτείς μέσα στο 2022;

Σε αυτή την ηλικία και με κόρη της παντρειάς; Είμαι κατά του γάμου εγώ. Ο γάμος σκοτώνει… Τι να μου πει ένας γάμος τώρα; Εχουμε τρία παιδιά μεγάλα, δύο εκείνη και ένα εγώ. Είναι γελοίο, γελοία υπόθεση να σκεφτούμε κάτι άλλο.

Θέλεις να έχεις μισάνοιχτη την πόρτα;

Οχι, δεν θέλω καμιά πόρτα μισάνοιχτη. Μου αρέσει έτσι όπως ζούμε σήμερα. Είμαστε μεγάλοι πια για γάμους. Αντε μέχρι τα 40, μετά αρχίζει το γελοίον του πράγματος. Πώς αλλιώς να στο πω; Δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου ο γάμος. Δεν θέλω να παντρευτώ. Ούτε η Ιζαμπέλα θέλει.

Μια ευχή;

Την υγεία μου θέλω να έχω και αυτό το 100 (απώλειες κορονοϊού) να γίνει 10…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Σακοράφα: «Η κυβέρνηση κωφεύει στην ενεργειακή κρίση»

Δύο ισότιμους πόλους έλξης έχει η ζωή της. Τον αθλητισμό και την πολιτική. Και...

Μαρία Ζάγκα: Η Ελληνίδα «Θάτσερ» των βενζινάδικων

Η έκρηξη στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έβγαλε στην επιφάνεια την «εκρηκτική»...

Ολγα Γεροβασίλη: Η ασυμβίβαστη «σιδηρά κυρία» του ΣΥΡΙΖΑ

Ανήκει στις ισχυρές γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως είναι η ισχυρότερη. Είναι σκληρή Ηπειρώτισσα,...

Ζωή Ράπτη: «Το Πάσχα της ζωής μου»

Ανθισμένες βουκαμβίλιες, μυρωδιά γιασεμιών, χιλιάδες φαναράκια στον ουρανό του Λεωνιδίου και η παιδική αγωνία...

Γιάννης Αντωνιάδης: «Ωρύονται αυτοί που συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή»

Ηρεμη δύναμη χαρακτηρίζουν οι φίλοι αλλά και οι ψηφοφόροι του τον βουλευτή Φλώρινας της...

Έλενα Κουντουρά: «Πρέπει να σπάσει το σπιράλ της σιωπής»

Μόνο του το #ΜeΤoo δεν φτάνει. Χρειάζεται να στηριχτεί από δυναμικές πολιτικές για την...

Γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν χρειάζεται να ομολογήσει – Ο Δρ. Εγκληματολογίας Π. Παπαϊωάννου μιλά για την υπόθεση της Πάτρας

Γιατί μπορεί να είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός «έγκλημα του αιώνα» - Ποια είναι τα 5 πιθανά κίνητρα της 33χρονης μητέρας

Θύμιος Λυμπερόπουλος: «Αυταρχικός ο Μητσοτάκης, τα στελέχη της Ν.Δ. τον φοβούνται»

Έρχεται καταιγιστικός, ύστερα από τριάντα πέντε χρόνια πετυχημένης συνδικαλιστικής δράσης, να διεκδικήσει ξανά την...

Χαρά Καφαντάρη: «Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης»

Είναι χειμερινή κολυμβήτρια, με «γεωλογικές καταβολές», με τέσσερις γάτες και με λατρεία για την...

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Τα μέτρα του πρωθυπουργού είναι απλά ασπιρίνες»

Είναι μια σκληρή αντίπαλος για όσους στέκονται πολιτικά απέναντί της. Είναι «φανατική» Κεφαλονίτισσα, που...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurovision: Η Ευρώπη στήριξε τους Ουκρανούς, ενώ το 1976 έστησε στον τοίχο τη Μαρίζα Κωχ για την τουρκική εισβολή

Eurovision με επιλεκτική... αμνησία, γεωπολιτικά παιχνίδια, ισπανικό οφθαλμόλουτρο και...

Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που...

Νεκρός 42χρονος που έπεσε από την γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος άνδρας που πήδηξε στο...

Μαρία Ψάλτη: Ξεσπά η κόρη του Στάθη Ψάλτη για την εκταφή του

Ούτε μετά θάνατον δεν μπορεί να ησυχάσει η ψυχή...

Σάλος στη Eurovision! Ακυρώθηκε το 10άρι που έδωσε στην Ελλάδα η Ρουμανία

Σφοδρές αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός...

Τον Στέλιο, ρε παιδιά;

Η απόλυτη ντροπή: έκλεψαν τη χάλκινη προτομή του Στέλιου...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ