Άρια Αγάτσα: Σκόρερ με ψηλά τακούνια για το «γήπεδο» της Βουλής

Η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που στον ελεύθερο της χρόνο γυμνάζεται και βλέπει σίριαλ, παίρνει θέση για όλους και για όλα

Must Read

«Το καλύτερο έρχεται πάντα, όταν προσπαθείς μεθοδικά και με εντιμότητα για αυτό» είναι τα λόγια της Αριας Αγάτσα, υποψήφιας βουλευτού της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ετσι πορεύεται στη ζωή της η υπερδραστήρια δημοσιογράφος, που διεκδικεί θέση στη Βουλή και σήμερα ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso».

Η Αριάδνη – Αρια Αγάτσα είναι αντιπρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), έχει διατελέσει βουλευτής και αντινομάρχης, και είναι από τις πρώτες γυναίκες που μπήκαν δυνατά στον επαγγελματικό στίβο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Παρουσιάζει το αθλητικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και στο βιογραφικό της «φιγουράρουν» οι συνολικά πέντε Ολυμπιακοί Αγώνες που έχει καλύψει.

«Εχω αποκτήσει ηγετική εμπειρία και έχω μάθει να κάνω υπομονή» λέει η Αρια, μιλώντας για την πολιτική της δράση που ξεκίνησε νωρίς και είναι πολυσχιδής. Αναφερόμενη στο επίκαιρο θέμα που προέκυψε με την καταγγελία για κακοποίηση κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, η Αρια Αγάτσα λέει καθαρά ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκαν να εξαγγείλουν την εξάντληση του ηθικού πλεονεκτήματος, κουνώντας ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν το δάχτυλο στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Κρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει ότι είναι ο εφιάλτης που θέλουμε να ξεχάσουμε, ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη πιστεύει ότι κινείται σε ασαφή και γκρίζα πολιτική ζώνη. Η αθλητικογράφος Αρια Αγάτσα θαυμάζει κορυφαίους αθλητές, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Αννα Κορακάκη και η Ελίνα Τζένγκο. Ως γυναίκα σε αθλητικό χώρο διαφωνεί με όσους επιμένουν ότι η εργασία στο αθλητικό ρεπορτάζ θέτει σε κίνδυνο τη θηλυκότητα!

Σε προσωπικό επίπεδο, η υποψήφια βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Ν.Δ. δηλώνει «μετανιωμένη» που δεν έκανε δεύτερο παιδί ή περισσότερα ταξίδια, που της αρέσουν πολύ. Παρ’ όλα αυτά, και με ό,τι απολαμβάνει σήμερα, δηλώνει «100% καλά»! Η Αριάδνη – Αρια Αγάτσα λατρεύει τα ψηλά τακούνια, γυμνάζεται συχνά και βλέπει φανατικά μυθοπλασία, όταν μπορεί φυσικά, με προτεραιότητα τα «Καλύτερά μας χρόνια», το «Μαέστρο» του Παπακαλιάτη, τον «Σασμό» και τη «Γη της Ελιάς».

«Τρεχάτε, ποδαράκια μου» με τις εκλογές; Πώς τα καταφέρνετε όλα;

Οι γρήγοροι ρυθμοί είναι στο αίμα μου, στο DNA μου και όχι σε βάρος της ποιότητας της δουλειάς μου ή οποιασδήποτε άσκησης καθήκοντος. Eχω ζήσει και συνεχίζω να ζω μια «γεμάτη», πλούσια ζωή, με τη δημοσιογραφία και την ενασχόλησή μου με τα κοινά στο επίκεντρο, αλλά και την οικογένεια, τον γιο μου εν προκειμένω, πάντοτε πάνω από όλους και όλα. Οταν έχεις πάθος για δουλειά, όρεξη να προσφέρεις και αγάπη για τους ανθρώπους δεν βαριέσαι και κυρίως δεν κουράζεσαι ποτέ. Παίρνεις ενέργεια πίσω και την ανατροφοδοτείς.

Αγαπάτε να ξοδεύετε χρόνο στα κοινά. Γιατί αυτό;

Αρχικά να πω ότι αυτό αποτελεί το βασικό κεφάλαιο της οικογένειάς μου, συνιστά μια βαριά κληρονομιά από τον πατέρα μου, που είχε σημαντική συμβολή στα κοινά της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Με αυτή την οικογενειακή κουλτούρα και παράδοση. Η κοινωνική σύνδεση, η οικοδόμηση σχέσεων με τους συμπολίτες, η γόνιμη συνεργασία και η αμοιβαία υποστήριξη αποτελούν ένα πλαίσιο αρχών από τις οποίες ούτε μπορώ ούτε και θέλω να ξεφύγω. Η ενασχόληση με τα κοινά μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για μάθηση, προσωπική ανάπτυξη και κοινές εμπειρίες. Μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τις προοπτικές και τις εμπειρίες του άλλου, να διευρύνουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο και να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και γνώσεις μέσω κοινών δραστηριοτήτων και συζητήσεων. Αυτό το γνωρίζω από ιδία πείρα, τόσο από τη βουλευτική και νομαρχιακή μου θητεία όσο και από την άσκηση των καθηκόντων μου στην ΕΣΗΕΑ, έχοντας εκλεγεί τρεις διαδοχικές διετίες α’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Μπορεί η Ν.Δ. να πετύχει αυτοδυναμία με την πρώτη;

Θεωρώ ότι αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό σενάριο, και ήδη τα δημοσκοπικά ευρήματα καταδεικνύουν μείωση της διαφοράς και ανάκτηση της πτώσης που σημειώθηκε ως παρακολούθημα της λαϊκής οργής μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θεωρώ ότι ο θυμός θα μείνει στο «σουρωτήρι» και θα φανεί η αναγνώριση των πολιτών στο σημαντικότατο έργο που έχει επιτευχθεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι και όλες, όσοι και όσες πιστεύουμε στο αναπτυξιακό και παραγωγικό έργο της κυβέρνησης, διαφορετικά θα μπούμε σε ατραπούς μεγάλων περιπετειών.

Η Αρια Αγάτσα στα στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ

Με μία φράση πώς θα χαρακτηρίζατε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: O ικανός και αποτελεσματικός ηγέτης που χρειάζεται ακριβώς η Ελλάδα του 2023. Αλέξης Τσίπρας: Ο εφιάλτης που θέλουμε να ξεχάσουμε. Νίκος Ανδρουλάκης: Ο «χαράκτης» μιας ασαφούς και γκρίζας ιδεολογικής και πολιτικής ζώνης. Δημήτρης Κουτσούμπας: Ενας συμπαθής, πλην αμετακίνητος ηγέτης μιας ξεπερασμένης ιδεολογίας.

Πώς βλέπετε την πορεία του ΠΑΣΟΚ; Καρικατούρα μιας άλλης εποχής ή κάτι που έχει ελπίδα πολιτικής ζωής;

Η πορεία του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με παράξενες ταχύτητες και πάντως όχι με αυτές που χρειάζεται ένα σύγχρονο κράτος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με σοβαρή εξωτερική πολιτική και επενδυτικό πρόταγμα. Ταχύτητες «πρώτη, δευτέρα και όπισθεν» σε αχαρτογράφητα προγραμματικά νερά, χωρίς σαφή πολιτικό λόγο, δομημένη στρατηγική και στέρεες θέσεις».

Τι σας προσφέρει η πολιτική σε προσωπικό επίπεδο; Πώς δένει με την προσωπικότητά σας;

Την πολιτική την αντιμετώπιζα πάντα ως ευκαιρία να παράξω θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μου. Παράλληλα έχω αποκτήσει καλούς φίλους -όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό-, έχω πάρει αποδοχή και αγάπη, και έχω δώσει φυσικά, έχω αποκτήσει ηγετική εμπειρία και έχω μάθει να κάνω υπομονή. Το καλύτερο πάντα έρχεται όταν προσπαθείς μεθοδικά και με εντιμότητα για αυτό.

Εχετε ζήσει ως αθλητική ρεπόρτερ τον πρωταθλητισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Τι άποψη σχηματίσατε; Καλός ή κακός ο πρωταθλητισμός;

Το αν ο πρωταθλητισμός είναι καλός ή κακός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και προοπτικές. Για παράδειγμα, για τους αθλητές και τους φιλάθλους η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος μπορεί να αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και επικύρωσης για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Από την άλλη, μερικοί άνθρωποι μπορεί να δουν την έντονη εστίαση στην κατάκτηση πρωταθλημάτων ως επιβλαβή, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μια υπερανταγωνιστική κουλτούρα που δίνει προτεραιότητα στη νίκη πάνω απ’ όλα και πάση θυσία. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι αθλητές αισθάνονται πιεσμένοι να βελτιώνουν διαρκώς την απόδοσή τους ή και να κερδίζουν. Επιπλέον, η έμφαση στον πρωταθλητισμό μπορεί μερικές φορές να επισκιάσει άλλες σημαντικές πτυχές του αθλητισμού, όπως η προσωπική ανάπτυξη, η ομαδική εργασία και το αθλητικό πνεύμα. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της εκτίμησης των αθλητικών επιτευγμάτων και της διατήρησης μιας υγιούς και ηθικής αθλητικής κουλτούρας.

Ποιον ή ποιους αθλητές θαυμάσατε αληθινά και γιατί;

Από άνδρες τον Μίλτο Τεντόγλου, που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ και τις διακρίσεις φέτος, σε μια πολύ παραγωγική χρονιά σε μετάλλια και διακρίσεις. Επίσης, τους κορυφαίους Γιάννη Αντετοκούνμπο για όλα αυτά που είναι και τον Λευτέρη Πετρούνια για την επιμονή του και το ήθος του. Από γυναίκες, την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, την Αννα Κορακάκη και την Ελίνα Τζένγκο για την υπομονή, την επιμονή και τις χαρές που μας προσέφεραν.

Μια γυναίκα στο αθλητικό ρεπορτάζ χάνει τη θηλυκότητά της; Δέχεται μπούλινγκ και σχόλια εάν είναι όμορφη; Αμφισβητείται η ικανότητά της, γιατί ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος ή τι άλλο της συμβαίνει; Εσείς πώς σταθήκατε στον χώρο αυτόν;

Είναι άδικο να υπονοούμε ότι μια γυναίκα χάνει τη θηλυκότητά της όταν εργάζεται στο αθλητικό ρεπορτάζ ή σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Οι γυναίκες μπορούν να είναι ταυτόχρονα γυναίκες και επαγγελματίες, και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η εργασία στο αθλητικό ρεπορτάζ να θέτει σε κίνδυνο τη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι γυναίκες στο αθλητικό ρεπορτάζ αντιμετώπισαν εκφοβισμό και αρνητικά σχόλια, ιδιαίτερα εάν θεωρούνται ελκυστικές. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και είναι σημαντικό να την αντιμετωπίσετε και να την αμφισβητήσετε όποτε συμβαίνει. Επιπλέον η ικανότητα των γυναικών στο αθλητικό ρεπορτάζ αμφισβητείται μερικές φορές, επειδή η αθλητική βιομηχανία ήταν παραδοσιακά ανδροκρατούμενη. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο ειδικευμένες ή ικανές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τις διαφορετικές προοπτικές που φέρνουν οι γυναίκες στο αθλητικό ρεπορτάζ, και να τους δώσουμε τις ίδιες ευκαιρίες και υποστήριξη με τους άνδρες ομολόγους τους.

Πώς φροντίζετε την ομορφιά σας ως γυναίκα;

Η φροντίδα της φυσικής εμφάνισης μπορεί να περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, της αισθητικής και της διατροφής. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, να ενισχύσει τη διάθεση και να βελτιώσει τη γενική υγεία. Είναι σημαντικό να πω εδώ ότι η ομορφιά υπάρχει σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και μορφές, και δεν υφίσταται ενιαίος ορισμός για το τι σημαίνει να είσαι όμορφος ή όμορφη. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι γυναίκες να αισθάνονται σίγουρες και άνετες μέσα στο σώμα τους, και να φροντίζουν τον εαυτό τους με τρόπο που είναι σωστός για αυτές.

Μιλήστε μου για την οικογένειά σας. Στηρίζουν πλήρως τις επιλογές σας ή γκρινιάζουν;

Απολύτως. Σας είπα, είμαστε μια πολιτική οικογένεια, δεν γκρινιάζουμε για το αυτονόητο. Οχι μόνο δεν μου θέτουν προσκόμματα, αλλά στέκονται πρακτικά και ηθικά πάντα στο πλευρό μου.

Εχετε αγαπημένο σίριαλ; Αγαπημένο ηθοποιό;

Στην ΕΡΤ1 βλέπω τα «Καλύτερά μας χρόνια» – μου αρέσει ο τρόπος προσέγγισης της σύγχρονης Ιστορίας μας. Στο Mega παρακολούθησα το «Μaestro» και φυσικά μου αρέσουν ο «Σασμός» και η «Γη της Ελιάς». Εχουμε κάνει άλματα στην ελληνική τηλεόραση στη μυθοπλασία».

Μετανιώσατε ποτέ για κάτι που κάνατε;

Δεν έχει νόημα. Αν είχα κάνει κάτι κακό, εκ προθέσεως κακό, θα είχα μετανιώσει. Εχω μετανιώσει για όσα δεν έκανα. Ταξίδια, ίσως ένα δεύτερο παιδί… αλλά τι νόημα έχει; Σημασία έχει το τώρα, και στο τώρα είμαι 100% καλά.

Ψηλά τακούνια και πολιτική. Ταιριάζουν τελικά;

Τα ψηλά τακούνια και η πολιτική είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Τα ψηλά τακούνια μπορεί να είναι μια επιλογή μόδας και δεν αποτελούν απαίτηση ή προσδοκία για εργασία στην πολιτική ή σε οποιονδήποτε άλλον επαγγελματικό τομέα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι γυναίκες στην πολιτική ή σε άλλους επαγγελματικούς τομείς αντιμετώπισαν κριτική για τις στιλιστικές επιλογές τους, συμπεριλαμβανομένων των τακουνιών τους. Αυτός ο τύπος ελέγχου είναι άδικος. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στα προσόντα, στις ιδέες και τις ενέργειες ενός ατόμου, παρά στις επιλογές μόδας ή στην εμφάνισή του. Τελικά, αυτό που είναι πιο σημαντικό στην πολιτική είναι η ικανότητα ενός ατόμου να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και να υποστηρίζει αποτελεσματικά τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους. Αυτό που ένα άτομο επιλέγει να φορέσει, συμπεριλαμβανομένων των ψηλών τακουνιών ή οποιουδήποτε άλλου είδους παπουτσιών, θα πρέπει να είναι θέμα προσωπικής επιλογής και όχι βάση για κρίση ή κριτική. Και, για να το ελαφρύνω λίγο, προσωπικά μου αρέσουν τα ψηλά παπούτσια, αν και πρώην αθλήτρια. Είναι λίγο άβολα σε μια κουραστική μέρα, αλλά είναι όμορφα και στιλάτα αν φοράς τα κατάλληλα ρούχα – και δίνουν και λίγο ύψος. Αν και δεν νομίζω ότι το χρειάζομαι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This