Όλγα Κεφαλογιάννη: «Συνεχίζουμε σε δρόμο προοπτικής ή μπαίνουμε σε περιπέτειες»

Ο κομβικός ρόλος του συζύγου της στον προεκλογικό μαραθώνιο, τα γούρια της και η ευχή που θέλει να ακούσει την παραμονή των εκλογών

Must Read

«Ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι»! Αυτόν τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη χρησιμοποιεί στη συνέντευξή της στην «Espresso» η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών Ολγα Κεφαλογιάννη για να περιγράψει τη σχέση της με τον Μίνω Μάτσα, τον σύντροφο ζωής και συνοδοιπόρο της στην πρώτη αυτή εκλογική αναμέτρηση που περνά μαζί του.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Οι εκλογές του 2023 βρίσκουν την Ολγα Κεφαλογιάννη να είναι μητέρα δύο νηπίων, για τα οποία, παρά το βαρύ καθημερινό της πρόγραμμα, βρίσκει έστω ένα μισάωρο να τα φροντίσει και να παίξει μαζί τους.

«Ευτυχώς, σε αυτόν τον μαραθώνιο ο Μίνως, ο σύζυγός μου, είναι διαρκώς παρών και μας στηρίζει με κάθε τρόπο» μας λέει η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθήνας. Η Ολγα Κεφαλογιάννη πιστεύει στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και μας ξεκαθαρίζει ότι για εκείνη το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι το εάν θα συνεχίσουμε σε δρόμο σταθερότητας και προοπτικής ή θα μπούμε σε περιπέτειες!

Η Ολγα Κεφαλογιάννη

Η Ολγα Κεφαλογιάννη, που ξεκουράζεται τα βράδια ακούγοντας τον Μίνω της να παίζει στο πιάνο, έχει ως «γούρια της όχι πράγματα, αλλά ανθρώπους που την αγαπάνε. Το σύνθημά της, άλλωστε, σε αυτές τις εκλογές είναι: «Εμείς μαζί». Είναι αυτό που θέλει να ακούει και ως ευχή στην Α’ Αθηνών, όπου κατεβαίνει: «Εμείς μαζί σου, Ολγα»!

Πώς εξελίσσεται για εσάς αυτή η προεκλογική περίοδος;

Οι εκλογές, όπως πάντα, είναι μια πολύ απαιτητική περίοδος. Κάθε φορά, σε κάθε αναμέτρηση, ανακαλύπτεις τα όριά σου. Το πρόγραμμα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι γεμάτο υποχρεώσεις από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αυτήν όμως τη φορά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά από το παρελθόν: Εχω τα μωρά μου, την έγνοια τους και την ανάγκη να είμαι κοντά τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσπαθώ να ξεκλέβω χρόνο, έστω και μισή ώρα μέσα στην ημέρα, για να τα δω και να παίξουμε. Ευτυχώς, σε αυτόν τον μαραθώνιο ο Μίνως, ο σύζυγός μου, είναι διαρκώς παρών και μας στηρίζει με κάθε τρόπο.

Βλέπετε μετεκλογικές συνεργασίες και με ποιους;

Μπροστά μας έχουμε μία και μόνη εκλογή: Αυτήν της 21ης Μαΐου. Αρα, συζητήσεις περί συνεργασιών αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν. Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, κυρία Μπενέκου. Η θέση της παράταξής μας είναι διαχρονικά υπέρ των ισχυρών και αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Γι’ αυτό προκρίνουμε πάντα την ενισχυμένη αναλογική ως το αποτελεσματικότερο εκλογικό σύστημα για τη χώρα. Πόσο μάλλον τώρα, σε αυτήν τη σύνθετη συγκυρία των πολλαπλών κρίσεων, που χρειάζεται μια δυνατή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τα οποία διαρκώς γεννιούνται. Αυτοδύναμη κυβέρνηση σημαίνει σταθερότητα, ανάπτυξη, πρόοδος και αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες. Αυτό όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες. Χρειαζόμαστε την κοινωνία με το μέρος μας, χρειαζόμαστε να ακούμε, να μιλάμε, να συνθέτουμε απόψεις με τις μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες πέρα από το εκλογικό ποσοστό μας.

Και τελικά ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών;

Εχουμε μπροστά μας τις εκλογές της 21ης Μαΐου με ένα σαφές δίλημμα: Συνεχίζουμε σε δρόμο σταθερότητας και προοπτικής ή μπαίνουμε σε περιπέτειες; Πετύχαμε πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Αλλά τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Οφείλουμε, λοιπόν, με τη στάση μας, με την ψήφο μας να θωρακίσουμε τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η πατρίδα μας, με το να δώσουμε και πάλι την εντολή στη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτό είναι το στοίχημα: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

Απολογισμό τετραετίας κάνατε;

Ηταν μια περίοδος δύσκολη, πρωτόγνωρη, με αλλεπάλληλες κρίσεις. Πιο καθοριστική, βέβαια, ήταν η πανδημία. Επρεπε να προσαρμοστούμε, λοιπόν, σε αυτές τις νέες συνθήκες. Θα σας έλεγα όμως ότι, παρ’ όλες τις δυσκολίες, για εμένα προσωπικά ήταν μια πολύ παραγωγική και δημιουργική κοινοβουλευτική θητεία. Με πολλές παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο και στον δημόσιο διάλογο για ένα πλήθος θεμάτων: Από την εξωτερική πολιτική και την άμυνα μέχρι θεσμικά θέματα, ζητήματα που αφορούν την Αθήνα, τον καλλιτεχνικό κόσμο ή θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης, που ήρθαν πολύ έντονα στην επικαιρότητα αυτό το διάστημα. Κρατάω, λοιπόν, όλη τη δημιουργική πορεία σε κρίσιμα θέματα, όπως τα θέματα της ισότητας των φύλων, πετάω τον εγκλεισμό, τη στέρηση της κοινωνικότητας, της ανθρώπινης επαφής.

Ο Μίνως είναι συνεχώς στο πλάι σας, σύζυγος και στήριγμα. Ωραία αίσθηση είναι αυτή;

«Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει». Αυτός ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη περιγράφει και συνοψίζει τη σχέση μου με τον Μίνω. Είναι σύντροφος ζωής, συνοδοιπόρος, δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα, πάντα κοντά μου στην κοινή πορεία και στις ξεχωριστές διαδρομές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι τον κόσμο και τη ζωή σου.

Αρέσουν στον Μίνω οι περιοδείες, ο κόσμος και τα εκλογικά βάρη ή έρχονται στιγμές που βαριέται και δυσανασχετεί;

Ο Μίνως απολαμβάνει την αμεσότητα της επαφής με τον κόσμο. Είναι πολύ αυθόρμητος και αυθεντικός. Εχει μια φυσική ευγένεια και μια απόλυτα ειλικρινή διάθεση να ακούσει, να καταλάβει, να νιώσει τι του λέει ο συνομιλητής του. Οσες φορές έχει έρθει μαζί μου νομίζω ότι το χαίρεται πάρα πολύ. Το κάνει με την καρδιά του και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.

Με τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα

Ο ρόλος της μάνας σε εσάς πώς λειτουργεί;

Αλλάζει την οπτική σου. Τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς. Σε εμένα λειτουργεί ως διαρκής έμπνευση, ως ώθηση, παρότρυνση και ευθύνη να είμαι πιο παραγωγική και χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο.

Πώς αποσυμπιέζεστε από την πολυκοσμία;

Ειδικά σε όλη αυτή την πολύ πιεσμένη περίοδο δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βρίσκομαι στο σπίτι και να ακούω τον Μίνω να παίζει στο πιάνο τις μελωδίες του. Αλλιώς, αν θέλουμε και έχουμε τις δυνάμεις να βγούμε, ένα ωραίο δείπνο οι δυο μας στο αγαπημένο μας εστιατόριο.

Ποιο είναι το σύνθημά σας σε αυτές τις εκλογές;

«Εμείς, μαζί». Που σημαίνει απλά ότι η δύναμη που μου έδωσαν οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές μετατράπηκε σε μια διαρκή κοινοβουλευτική παρουσία, καταφέρνοντας να είμαστε δίπλα, μαζί, σε όλες τις μικρές ή μεγάλες μάχες που έπρεπε να δώσουμε. Μαζί για την Αθήνα που αγαπάμε, μαζί για την τέχνη και τον πολιτισμό, μαζί για την Ελλάδα. Η εγγύτητα στην πολιτική είναι κινητήρια δύναμη.

Φοράτε κάποια συγκεκριμένα ρούχα ή κάτι άλλο στις εκλογές; Πιστεύετε στα γούρια;

Μου αρέσει που με ρωτάτε, γιατί θεωρώ κάποια πράγματα που κάνω σταθερά στην προεκλογική περίοδο ως γούρι και επιδιώκω να τα προγραμματίζω πάντα! Αλλά δεν έχουν να κάνουν με αντικείμενα, έχουν να κάνουν με την επαφή με ανθρώπους θετικούς, που με αγαπάνε και με στηρίζουν σταθερά.

Μίνως Μάτσας και Ολγα Κεφαλογιάννη

Μια ευχή που θα θέλατε να ακούσετε την παραμονή των εκλογών;

«Εμείς μαζί σου, Ολγα»! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη για έναν πολιτικό από να τον παροτρύνουν οι πολίτες. Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης, αλλά και τεράστια ικανοποίηση, όταν το ακούω. Ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντικό να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες. Να τους ζητάμε τη στήριξή τους με καθαρή τη συνείδησή μας, ότι ποτέ δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη τους. Και αυτοί να μας λένε: «Μαζί σου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This