Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Όλγα Γεροβασίλη: «Οι Έλληνες ζουν με δανεικά για να βγει ο μήνας»!

Η υποψήφια βουλευτής Αρτας θεωρεί ότι η παραμονή στην εξουσία της σημερινής κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε μια ανεξέλεγκτη πορεία προς την οικονομική, κοινωνική και πολιτική χρεοκοπία

Συντάκτης: Newsroom

Αισιοδοξεί ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και να «κόψει πρώτος το νήμα» της νίκης, διαψεύδοντας κραυγαλέα τις δημοσκοπήσεις. Για εκείνη το δίλημμα είναι «Δικαιοσύνη, δημοκρατία και ευημερία ή Μητσοτάκης;»!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Αυτά μας λέει η Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια βουλευτής Αρτας, μιλώντας σήμερα στην «Espresso», λίγα μόλις εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι εθνικές κάλπες 2023.
«Παίρνεις το μηνιάτικο, πληρώνεις νοίκι και λογαριασμούς και μετά χρειάζονται δανεικά για να βγει ο μήνας» υποστηρίζει η Ολγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «η παραμονή στην εξουσία της σημερινής κυβέρνησης και του συστήματος που τη στηρίζει οδηγεί τη χώρα σε μια ανεξέλεγκτη πορεία προς την οικονομική, κοινωνική και πολιτική χρεοκοπία».

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός θα ήθελε, εάν φυσικά προκύψει κάτι τέτοιο, ο ΣΥΡΙΖΑ «να συνεργαστεί με εκείνα τα κόμματα που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη για να δώσουν τέλος σε αυτή τη δυστοπία που ζουν σήμερα οι πολίτες». Πιστεύει, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το ταξίδι του μετασχηματισμού και της διεύρυνσής του και ότι το δυναμικό του πολλαπλασιάστηκε από νέα μέλη.

Η υποψήφια βουλευτής Αρτας σε όλη αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο είχε συνεργάτες και συμπαραστάτες τον σύζυγό της Γιώργο Παππά και τα τρία παιδιά της -Φαίδωνα, Αγγελική και Κωνσταντίνο-, ενώ σε ερώτησή μας για το εάν έχει «συμβούλους ομορφιάς» για τις εμφανίσεις της ξεκαθαρίζει, με χιούμορ, ότι το μακιγιάζ της το επιμελείται η Ολγα και τα μαλλιά της η Γεροβασίλη!

Η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται ξεροκέφαλη Ηπειρώτισσα, που δεν της αρέσουν οι πολλές «περικοκλάδες» και υπόσχεται να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να μη φεύγουν τα παιδιά από τους τόπους τους.

Πώς ήταν για εσάς αυτή η προεκλογική περίοδος, που ολοκληρώνεται πια; Δύσκολη, απλή, πιεστική;

Είναι όλα αυτά μαζί. Απλή γιατί το δίλημμα που πρέπει να μεταφέρουμε στην κοινωνία είναι πραγματικά απλό: «Δικαιοσύνη, δημοκρατία, ευημερία ή Μητσοτάκης;». Δύσκολη γιατί από τη μία πρέπει να κάνουμε σαφές στους πολίτες, με όσο το δυνατό πιο απλά λόγια, το ποιοι και γιατί ευθύνονται για την κατάντια της τελευταίας τετραετίας και, από την άλλη, να μεταφέρουμε αποτελεσματικά και πειστικά το πρόγραμμά μας ως το πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας. Η ακρίβεια, η αναξιοκρατία, η αδικία, που βιώνουμε το σύνολο σχεδόν των πολιτών, είναι ιδιαίτερα τραυματικές και πιεστικές. Γι’ αυτό η ανάγκη να μπει τέλος σε αυτή τη ζοφερή δυστοπία είναι ακόμη πιο επείγουσα, πιο άμεση από ποτέ.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κόψει πρώτος το νήμα, παρά όσα λέγονται και τις δημοσκοπήσεις;

Μπορεί και θα το κατορθώσει. Είναι πλέον ξεκάθαρο το τι διακυβεύεται: η παραμονή στην εξουσία της σημερινής κυβέρνησης και του συστήματος που τη στηρίζει οδηγεί τη χώρα σε μια ανεξέλεγκτη πορεία προς την οικονομική, κοινωνική και πολιτική χρεοκοπία. Ανάπηροι άνθρωποι 80 ετών βλέπουν να πλειστηριάζεται το σπίτι τους και να πετάγονται στον δρόμο. Πας σούπερ μάρκετ και φεύγεις με τα μισά από αυτά που έπαιρνες πριν από λίγο καιρό. Παίρνεις το μηνιάτικο, πληρώνεις νοίκι και λογαριασμούς και μετά χρειάζονται δανεικά για να «βγει» ο μήνας. Τα παιδιά μας σήμερα, στην πιο κρίσιμη ηλικία για την ατομική και κοινωνική ανάπτυξή τους, βιώνουν το «όπου φτωχός κι η μοίρα του», με τη χυδαιότερη ωμότητα. Είτε έχει η οικογένεια τα λεφτά για τα δίδακτρα ενός κολεγίου αμφίβολης ποιότητας και θα «αγοράσουν» το μέλλον τους είτε θα αποδεχτούν τη μοίρα που επιφυλάσσουν γι’ αυτά ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως και θα «φτύσουν αίμα». Αυτά αντιμετωπίζουν και συζητούν σε κάθε ευκαιρία οι συμπολίτες μας, είτε καταγράφεται αυτή τους η βούληση στις δημοσκοπήσεις είτε όχι. Το κυριότερο, θέλουν να τελειώνουν με αυτά και να κάνουν μια νέα αρχή.

Εάν προκύψει συνεργασία, εσείς με ποιο κόμμα θα επιθυμούσατε;

Θα επιθυμούσα να συνεργαστούμε με εκείνα τα κόμματα που είναι διατεθειμένα να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη για να δώσουμε τέλος σε αυτή τη δυστοπία που ζουν σήμερα οι πολίτες και να ανακουφίσουμε άμεσα την κοινωνία από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την κλοπή του μέλλοντος των νεότερων γενεών στο όνομα του κέρδους κρατικοδίαιτων δήθεν «επιχειρηματιών», που φιλοδοξούν να αρμέξουν τις «χρυσές αγελάδες» της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης. Την πρόταση θα την καταθέσουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

«Μια από τα ίδια» οι εκλογές 2023 ή είχαν κάτι καινούργιο να προσφέρουν;

Το να πεις πως κάποια εκλογική διαδικασία είναι «μια από τα ίδια» είναι σχεδόν ίδιο με το να αποδεχθείς πως εσύ και όσα πρεσβεύεις είστε «μια από τα ίδια». Ως ζωντανοί οργανισμοί, και εγώ και το κόμμα μου, αλλάζουμε στην πορεία του χρόνου. Με τον ίδιο τρόπο εξελίσσονται η κοινωνία και τα διλήμματα με τα οποία βρίσκεται κάθε φορά αντιμέτωπη.

Τι κρατάτε, τι πετάτε από την τετραετία που προηγήθηκε;

Κρατάω την τεράστια δουλειά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, της οποίας είχα την τιμή να είμαι γραμματέας, που επί μια τετραετία ήλεγχε την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και παρουσίαζε τις θέσεις μας σε κάθε ευκαιρία. Την ευκολία και το θράσος με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να χειραγωγεί τους θεσμούς και να ποδηγετεί την ενημέρωση. Τη δύσκολη και ακόμη «αχαρτογράφητη» εμπειρία της πανδημίας και το πώς μας επηρέασε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Το μακρύ και επιτυχημένο ταξίδι του μετασχηματισμού και της διεύρυνσής μας, που είναι μόνο η αφετηρία αυτού που προσπαθούμε να πετύχουμε. Τους νέους συντρόφους που πολλαπλασίασαν το δυναμικό μας. Κρατάω και μαθαίνω από τα πάντα και δεν πετάω τίποτε.

Η αποσυμπίεση με ελληνικές ταινίες και το κεφάλαιο οικογένεια

Πώς πετυχαίνετε την αποσυμπίεση από την εκλογική μάχη καθημερινά;

Η διαδικασία της «αποσυμπίεσης», όπως την ονομάζετε, ήταν μάλλον απλή στη διάρκεια όλης αυτής της εκλογικής διαδικασίας και λίγο σήμερα. Πιάνω την πιο αναπαυτική θέση στον καναπέ και βλέπω παλιές ελληνικές ταινίες. Απλό, αλλά αρκετό, ώστε μόλις τελειώσει είμαι έτοιμη να ξαναπιάσω το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησα.

Ποια συναισθήματα δημιούργησε η προεκλογική περίοδος;

Ενθουσιασμός, αισιοδοξία και ανανέωση είναι τα βασικά συναισθήματα που με κατακλύζουν και προέρχονται από τη σχέση που έχουμε δομήσει επί δεκαετίες με τους συμπολίτες μου. Δίπλα σε αυτά υπάρχει πάντοτε η προσμονή και η αίσθηση του ότι μπορούσα να κάνω και κάτι ακόμη.

Τι προσωπικό σύνθημα έχετε;

Δικαιοσύνη παντού, με ειλικρίνεια, με ανθρωπιά.

Είστε προληπτική με τα εκλογικά;

Αν και δεν είμαι προληπτική, έχω αρχίσει και προβληματίζομαι με τη στάση των συναδέλφων μου στη Ν.Δ., που δεν κλείνουν τη δημόσια παρουσία τους αν δεν μακαρίσουν τον κ. Μητσοτάκη καμιά εικοσαριά φορές. Ή κάτι ξέρουν ή κάτι ξέρει…

Ποιος σας συμβουλεύει στο ντύσιμο και στο «εκλογικό λουκ», image maker, γενικά;

Εχω μια ντουλάπα με την οποία παλεύω καθημερινά, και ευτυχώς σπάνια χάνω. Το μακιγιάζ μου το επιμελείται η Ολγα και τα μαλλιά μου η Γεροβασίλη! Οσο για image maker, είμαι αυτό που βλέπετε. Ηπειρώτισσα, ξεροκέφαλη και δεν μου αρέσουν οι πολλές «περικοκλάδες».

Ποιοι από την οικογένειά σας βοήθησαν στην προεκλογική εκστρατεία;

Ολοι, χωρίς καμία εξαίρεση, αλλά κυρίως τα παιδιά και ο Γιώργος. Ανέχονται και ανέχτηκαν τους απίστευτους ρυθμούς μου, με στερούνται ακόμη περισσότερο από ό,τι συνήθως και τους χρωστώ την ευγνωμοσύνη μου.

Τι θα θέλατε να κάνετε στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο;

Να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να αδειάζει από τα παιδιά μας. Να δομήσουμε μαζί μια κοινωνία ευημερούσα, ανοικτή στη διαφορετικότητα, που θα αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχικότητα, διαφάνεια και που θα αποτελεί φάρο προόδου, δημοκρατίας και ευημερίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παύλος Σαράκης: «Ηθελές τα κι έπαθές τα»

«Είμαστε ρεαλιστές. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου»...

Σταύρος Καλαφάτης: «Δυνατή κυβέρνηση απέναντι στην Άγκυρα»

Την ανάγκη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση στο σημερινό περιβάλλον...

Δώρα Αυγέρη: «Λύσεις εδώ και τώρα!»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα κόψει πρώτος το νήμα» λέει η Δώρα Αυγέρη,...

Γιώργος Βλάχος: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση»

Την πολιτική σταθερότητα θέτει ως το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο...

«Ο κόσμος της Ν.Δ. συσπειρώνεται»!

Το 35% με 36% θέτει ως στόχο της Ν.Δ. στις πρώτες εκλογές, «προκειμένου στις...

Νικήτας Κακλαμάνης: «Και τρίτη εκλογική αναμέτρηση, αν…»

«Εάν ο κ. Ανδρουλάκης εμμείνει στον απαράδεκτο πολιτικά όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο...

Ζωή Ράπτη: «Αλλάξαμε τον Χάρτη της Ψυχικής Υγείας»

Η Ζωή Ράπτη, έχοντας αφήσει το αποτύπωμα στον χώρο της ψυχική υγείας ως υφυπουργός...

Στέλιος Πέτσας: 21 Μαΐου επιλέγουμε την Ελλάδα που θέλουμε να ζήσουμε!

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερα χρόνια έδειξε πραγματικά ποια είναι η...

Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας

«Η ανάπτυξη του τουρισμού έφερε έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια και αποτελεί τη λαϊκή...

Μπάμπης Καραθάνος: «Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Μπάμπης Καραθάνος, μιλά στην...

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Συνεχίζουμε σε δρόμο προοπτικής ή μπαίνουμε σε περιπέτειες»

«Ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι»! Αυτόν τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη χρησιμοποιεί...

Παύλος Γερουλάνος: «Πηγή συμφορών η ανέλεγκτη εξουσία του πρωθυπουργού»

Για τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ...

Γιώργος Σταμάτης: Με πολιτική και μουσική ιστορία ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.

Είναι υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη και εγγονός...

Ζωή Ράπτη: Η υφυπουργός που άλλαξε τον χάρτη ψυχικής υγείας στην Ελλάδα

«Πιστεύω στην αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή» λέει με καθαρό λόγο η υποψήφια βουλευτής...

Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη»

Τέρμα οι «ανεξέλεγκτοι πρωθυπουργοί με τα καθεστωτικά χαρακτηριστικά» λέει σήμερα, μιλώντας ανοιχτά στην «Espresso»,...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πακιστανοί απειλούν ότι θα κόψουν κεφάλια με φόντο τουρίστες, στην καρδιά της Αθήνας!

Έχοντας πίσω τους την Ακρόπολη και κάποιους τουρίστες, μια παρέα Πακιστανών ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο προβαίνει σε άσεμνες χειρονομίες και απειλεί...

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Τα τελευταία λόγια του άντρα της στην Εντατική, ο «θετός» εγγονός της και η φιλία της με γνωστή τραγουδίστρια

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Διαδικτυακό ξέσπασμα για την «έξωση» Καστανίδη: «Πολιτικός νάνος» ο Ανδρουλάκης «δεν σέβεται την επιλογή των ψηφοφόρων»!

Ενόσω αναμένεται η δήλωση του Χάρη Καστανίδη για την αιφνιδιαστική απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να του «φάει» την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στην οποία...

Εκατομμυριούχος η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη στη Βαρβάκειο – «Έφαγε» όλη την περιουσία στην κόκα

Από πάμπλουτη οικογένεια η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη από τον σύντροφό της

First Dates – H Καρίνα άφησε σύξυλο τον… Έρωτα: «Αποτυχία μεγάλη, είναι κοντός και αγύμναστος»

Τον Έρωτα, στην κυριολεξία, υποδέχθηκε στο First Dates η Ζενεβιέβ Μαζαρί, αφού αυτό είναι το πραγματικό όνομα του παίκτη που πήγε να βρει ταίρι,...

«Κατασκευάζεται» ένας νέος, κυνικός λαός, μηδενικής εθνικής μνήμης

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Ημέρα μνήμης. Ημέρα αναστοχασμού. Ημέρα εθνικής ταυτότητας. Παρότι, όμως, έχει επικρατήσει δεκαετίες τώρα να ονομάζεται «αποφράς», επιτρέψτε μου να κάνω...

Με το πιστόλι στο χέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ναι, καλά βλέπετε. Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που κρατάει στα χέρια του ένα όπλο, μέσα σε κλειστό χώρο, έτοιμος να ρίξει... μπαλωθιές.Είναι ο θεριακλής...

NEWSROOM

spot_img