Γιώργος Βλάχος: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση»

Την πολιτική σταθερότητα προτάσσει ως το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική

Must Read

Την πολιτική σταθερότητα θέτει ως το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική Γιώργος Βλάχος.

  • Από τον Χρίστο Βούζα

«Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι παραμονεύουν η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Στην τελευταία θητεία η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να διαχειριστεί τα απόνερα της οικονομικής κρίσης, την πανδημία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γ. Βλάχου στη «δημοκρατία» είναι το εξής:

  • Κύριε Βλάχο, τι πιστεύετε ότι διακυβεύεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Το μεγάλο διακύβευμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η επίτευξη πολιτικής σταθερότητας. Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι παραμονεύουν η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Στην τελευταία θητεία η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να διαχειριστεί τα απόνερα της οικονομικής κρίσης, την πανδημία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Επομένως, στην πορεία προς τις εκλογές καθένας μας θα πρέπει να φέρει στο μυαλό του και να συγκρατήσει τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή το σύνολο των θεμάτων που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία σε αυτήν τη θητεία.

  • Θεωρείτε βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε και σε δεύτερες εκλογές στις αρχές Ιουλίου ή βλέπετε και την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης από τις επικείμενες εκλογές με την απλή αναλογική;

Θεωρώ πιθανότερο το σενάριο να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, αφού έως και σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται κάτι πολύ βασικό, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας εκλέγεται από τον λαό στις κάλπες. Η εμμονή του ότι εκείνος θα ορίσει τον επόμενο πρωθυπουργό ναρκοθετεί επί της ουσίας κάθε πεδίο προγραμματικής σύγκλισης. Βεβαίως, ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη ως ένα κόμμα υπέρ των συνεργασιών, αλλά την ίδια στιγμή υπονομεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης.

Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, με το σύστημα της απλής αναλογικής δύσκολα χτίζονται κυβερνητικές πλειοψηφίες, ιδιαίτερα όταν ακόμη και εκείνοι που την ψήφισαν την υπονομεύουν, αρνούμενοι τη βασική αρχή της που είναι η συνεργασία. Αρα, χωρίς συνεργασίες η απλή αναλογική ακυρώνεται στην πράξη. Επομένως, οι εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να μη δίνουν, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, κυβερνητική πρόταση. Ωστόσο, η εκλογική δύναμη ιδίως του πρώτου κόμματος, που κανείς ουσιαστικά δεν αμφισβητεί ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία, χτίζει την πλειοψηφία της επόμενης κυβέρνησης. Λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον η μόνη δύναμη με προοπτική κυβερνησιμότητας.

  • Στις εκλογές του 2019 η Ν.Δ. είχε καταγράψει ποσοστό 39,85%. Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος αυτή τη φορά;

Πράγματι, στις εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία είχε καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό. Στην τετραετία που πέρασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις και κλήθηκε να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτα η υγειονομική και πλέον η ενεργειακή κρίση, που έχει δημιουργήσει έντονες πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία. Παρά, λοιπόν, τις νέες προτεραιότητες που η πραγματικότητα μας επέβαλλε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε το πρόγραμμά της με τη μείωση των φορολογικών βαρών για τους συμπολίτες, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας, τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και σειρά άλλων επιτυχιών.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι, παρά τις όποιες αβλεψίες και λάθη, το πρόσημο της κυβερνητικής μας θητείας είναι θετικό. Για την επόμενη τετραετία κεντρικός μας στόχος είναι οι «Καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους». Η εξαγγελία αυτή τίθεται ως στόχος και όχι ως ένα είδος υπόσχεσης ή ενός προεκλογικού τεχνάσματος. Διότι σκεφτόμαστε τι λέμε σήμερα, ώστε την επόμενη ημέρα να έχουμε μια συνέπεια λόγων και έργων. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, λοιπόν, τη μοναδική επιλογή προοπτικής και σταθερότητας για την επόμενη ημέρα και στοχεύει σε ένα ισχυρό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που θα προκρίνει την αυτοδυναμία.

Στόχος, λοιπόν, είναι η επίτευξη ενός ποσοστού που με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη δεύτερη κάλπη θα δημιουργεί δυναμική αυτοδυναμίας.

  • Ποια είναι τα παράπονα των πολιτών της ανατολικής Αττικής από την τετραετή διακυβέρνηση της Ν.Δ.;

Η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έφερε σημαντικές επενδύσεις σε όλη τη χώρα. Μια εξ αυτών στο Κορωπί, όπου πλέον εδράζεται το 3o και μεγαλύτερο Data Center, που αποτελεί τη μεγαλύτερη υποδομή που διαθέτει σήμερα η χώρα μας στο κομμάτι των κέντρων δεδομένων. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η αναπτυξιακή πορεία και η πληθυσμιακή έκρηξη στην ανατολική Αττική φέρνει συνεχώς και νέες εκκρεμότητες.

Ευθύνη δική μας είναι να δώσουμε λύσεις που θα διαμορφώσουν ένα πλαίσιο ανάπτυξης του τόπου μας, μιας περιοχής με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δύο λιμάνια που τα επόμενα χρόνια θα συνδεθούν με τον προαστιακό, μεγάλο μέρος του αυτοκινητοδρόμου, τον περίφημο αμπελώνα με την αγροτική παραγωγή που τροφοδοτεί το σύνολο της Αττικής, βιομηχανική συγκέντρωση που συνεχώς επεκτείνεται δίνοντας νέες θέσεις εργασίας, παραλίες και προορισμούς ανάσας για τους πολίτες, και πάνω απ’ όλα προορισμούς αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που αναδεικνύουν την ιστορική πορεία και συνέχεια της Αττικής στον χρόνο.

Από την πλευρά μας, λοιπόν, επιδιώκουμε τον προσδιορισμό του πλαισίου αυτού και την επιβολή ξεκάθαρων κανόνων που θα διασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον της ανατολικής Αττικής με σεβασμό πάντα στην Ιστορία της.

  • Βρίσκεστε στα έδρανα της Βουλής πολλά χρόνια. Τι επιδιώκετε με αυτή τη νέα θητεία;

Για καθέναν που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά δεν υπάρχει τέλος, αφού η προσφορά είναι μια διαχρονική διαδικασία, ιδιαίτερα όταν συνεχώς αναφύονται νέα προβλήματα και όσα από το παρελθόν παραμένουν και συνεχώς οξύνονται. Ετσι, η εμπειρία, η γνώση των θεμάτων και κυρίως η εργατικότητα είναι «όπλα», που ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή στον δημόσιο βίο. Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξη των συμπολιτών μου και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση με κριτήρια αξιοκρατίας και χρησιμότητας για τον τόπο μας. Αλλωστε, στα χρόνια που οι συμπολίτες μου με εκλέγουν να εκπροσωπώ τον τόπο μας στη Βουλή των Ελλήνων προσπαθώ με συνέπεια και αποτελεσματικότητα να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες του. Μαζί βάζουμε τις προτεραιότητες και μοιραζόμαστε την αγωνία για το μέλλον του τόπου που ζούμε και αγαπάμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This