«Ταυτόσημα τα προγράμματα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ»!

Ο Κυρ. Βελόπουλος μιλάει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» - «Η ακρίβεια δεν γονατίζει μόνο τα νοικοκυριά, αλλά είναι και η μεγαλύτερη απειλή για τις επιχειρήσεις»

Must Read

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην «κυριακάτικη δημοκρατία», θεωρεί ταυτόσημα τα οικονομικά προγράμματα των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε έγκλημα τη μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει στις «Πρέσπες του Αιγαίου».

  • Από τον Νίκο Γ. Μερτζάνη

Η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν επιδοθεί σε έναν μεταξύ τους αγώνα, για να πείσουν ποιος έχει το καλύτερο φορολογικό πρόγραμμα. Η Ελληνική Λύση έχει να δώσει διαφορετική λύση από τα υπόλοιπα κόμματα;

Τα προγράμματα της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι επί της αρχής ταυτόσημα. Είναι η συνταγή της καταστροφής που έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια δημόσιου χρέους, πρωταθλήτρια ιδιωτικού χρέους και πρωταθλήτρια ελλειμμάτων Προϋπολογισμού, ενώ έχει εκτοξεύσει τα ελλείμματα του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε πρωτοφανή επίπεδα. Το κοινό σημείο λοιπόν στα προγράμματα και των τριών κομμάτων είναι ότι δεν ασχολούνται με την παραγωγή πλούτου, αλλά στηρίζονται εξολοκλήρου στη διαχείριση δανεικών και στην υπερφορολόγηση! Με απλά λόγια, σε όποια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα παρουσιαζόταν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα, θα είχαν απολυθεί άπαντες. Τι διαφορετικό άλλωστε μπορεί να περιμένει ο Ελληνας από αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα λεπτό στη ζωή τους στην πραγματική οικονομία; Ολοι τους έχουν μάθει να επιβιώνουν ξοδεύοντας δημόσιο χρήμα, το οποίο φυσικά δεν το παράγουμε, αλλά το δανειζόμαστε. Και έπειτα στρέφονται κατά της πραγματικής παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, του πρωτογενούς τομέα και της ιδιωτικής επιχείρησης, με πολυδιάστατες φοροεπιδρομές για να γεμίσουν τα ταμεία που οι ίδιοι έχουν αδειάσει. Εμείς καλούμε τους Ελληνες να συγκρίνουν τα οικονομικά προγράμματα όλων των κομμάτων, πριν προσέλθουν στις κάλπες. Απέναντι στις ολιγοσέλιδες αερολογίες της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα δουν ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο οικονομικό πρόγραμμα 489 σελίδων. Αυτό της Ελληνικής Λύσης! Πρόγραμμα που έχουν εκπονήσει κορυφαίοι επιστήμονες και στελέχη της Ελληνικής Λύσης με γνώμονα την παραγωγή πλούτου, έτσι ώστε η χώρα να πάψει να είναι έρμαιο του δανεισμού και η κοινωνία να μπορεί να στηριχθεί με αξιοπρέπεια και όχι με δανεικά. Παράλληλα, ο όρος του ενιαίου φόρου (flat tax) που προτείνουμε της τάξεως του 15% σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επί των καθαρών εσόδων ακόμα και στους εργαζομένους, όχι μόνο θα απλοποιήσει τις φορολογικές διαδικασίες γκρεμίζοντας όλο το σύστημα διαφθοράς που θέλει τους φορολογουμένους να είναι έρμαια «αετονύχηδων» λόγω ακριβώς της πολυπλοκότητας του φορολογικού συστήματος, αλλά θα δώσει επιπλέον το μεγάλο χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Ετσι, ο πολίτης θα επιδιώκει να παίρνει απόδειξη για κάθε προϊόν και κάθε υπηρεσία, αφού αυτές οι αποδείξεις δεν θα είναι πια άχρηστες, αλλά θα εξασφαλίζουν τη μείωση του φορολογητέου τελικού εισοδήματος.

Ποιες είναι οι κινήσεις που προτείνει η Ελληνική Λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα;

Η ακρίβεια δεν γονατίζει μόνο τα νοικοκυριά, αλλά είναι και η μεγαλύτερη απειλή για τις επιχειρήσεις, καθώς το κόστος ενέργειας είναι βασικό κριτήριο της ανταγωνιστικότητας μίας οικονομίας. Με αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ., η οποία όμως πάτησε στα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, έχουμε τη δημιουργία διάφορων καρτέλ που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους εις βάρος του συνόλου της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα ένα διαχρονικό έγκλημα είναι η μη εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, για την οποία φωνάζω από το 2007. Εάν η Ελλάδα είχε εκμεταλλευθεί το φυσικό αέριο, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, είχε αξιοποιήσει τους λιγνίτες και δεν είχε προβεί σε αυτήν τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η Ελλάδα θα ήταν ανταγωνιστική και κυρίως αυτόνομη ενεργειακά. Στο πρόγραμμά μας λοιπόν καθίσταται ξεκάθαρη η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, είτε πρόκειται για φυσικό αέριο είτε λιγνίτες, και φυσικά η πάταξη των καρτέλ που διαλύουν την εθνική οικονομία. Στο μεσοδιάστημα οι παρεμβάσεις μας στον ΦΠΑ και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης θα ισοσταθμιστούν από το νοικοκύρεμα του κράτους, από την κατάργηση των δεκάδων ανεξάρτητων Αρχών που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, καθώς επίσης από την απόλυση των χιλιάδων μετακλητών που αμείβονται παχυλά από το Δημόσιο, σχηματίζοντας κομματικό στρατό με μη αξιοκρατικές επιλογές. Είναι αδιανόητο ο Ελληνας, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες, να χρηματοδοτεί στρατούς golden boys που αμείβονται με 5, 6 και 7.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία φυσικά εξυπηρετούν τα κόμματα που τα διόρισαν.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το οικονομικό μοντέλο που μπορεί να δώσει λύσεις στην ελληνική οικονομία;

Αμεση αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με κέντρο βάρους τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία (ιδίως την αμυντική) και την υψηλή τεχνολογία. Μία χώρα της οποίας το σύνολο της αγροτικής παραγωγής, μαζί με την αλιεία και την κτηνοτροφία, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 4% του ΑΕΠ, σε συνθήκες μάλιστα επισιτιστικής κρίσης, δεν έχει μέλλον. Μία χώρα που δεν εκμεταλλεύεται τον ορυκτό της πλούτο, σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης, διαπράττει αυτοχειρία. Η Ελληνική Λύση θα επενδύσει στον πρωτογενή τομέα, περικόπτοντας δαπάνες από την ασυδοσία των μετακλητών και των ανεξάρτητων Αρχών. Κάθε ευρώ που επενδύεται στην πρωτογενή παραγωγή πολλαπλασιάζεται σε εύλογο χρονικό διάστημα. Απαραίτητο βήμα είναι η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την εγχώρια παραγωγή, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα πραγματικά έσοδα του τουρισμού και να αντιστρέψουμε την πορεία των ελλειμματικών ισοζυγίων μας. Θα προχωρήσουμε στην άμεση εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, τα έσοδα του οποίου θα «συνδεθούν» διά νόμου με τα συνταξιοδοτικά ταμεία, κατά το πρότυπο της Νορβηγίας, ώστε να αυξηθούν οι συντάξεις των Ελλήνων και οι κοινωνικές παροχές. Ο πλούτος των Ελλήνων θα παραμένει στους Ελληνες και δεν θα γίνει αντικείμενο «συνεκμετάλλευσης» ούτε με τους Τούρκους ούτε με τις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον πλούτο των εθνών.

«Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στις λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε και για τα σχέδια της επόμενης κυβέρνησης με φόντο το Αιγαίο, δηλώνοντας ότι είναι ύψιστης σημασίας η ισχυρή παρουσία της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορέσει να εμποδίσει την επερχόμενη εθνική μειοδοσία.

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου θα έχει να διαχειριστεί μια νέα κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά, ενδεχομένως και την αλλαγή του στάτους στο Αιγαίο, στο πλαίσιο ενός διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας;

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει στις λεγόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου». Γι’ αυτό ακριβώς κορυφαία στελέχη της επιθυμούν να έχουν 180 έδρες στην επόμενη Βουλή, ώστε να προβούν σε επαίσχυντες εθνικές υποχωρήσεις με φόντο τη Χάγη. Σε αυτό το σχέδιο δυστυχώς δεν αντιδρά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά υπέγραψε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υλοποιεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό η ισχυρή παρουσία της Ελληνικής Λύσης στο επόμενο Κοινοβούλιο είναι ύψιστης σημασίας, για να μπορέσουμε να εμποδίσουμε την επερχόμενη εθνική μειοδοσία. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ισχυρή εθνική αντιπολίτευση ως ανάχωμα στους θιασώτες του ΕΛΙΑΜΕΠ και της κατευναστικής πολιτικής. Καμιά λύση δεν έδωσε η Ν.Δ. στο Μεταναστευτικό! Αντίθετα, όχι μόνο παγιοποίησε τις δομές παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά, που προεκλογικά υποσχόταν ότι θα καταργήσει, αλλά φρόντισε να δώσει το πράσινο φως ώστε δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες να εισέλθουν στην ενδοχώρα και να δημιουργήσουν την εφιαλτική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το δουλεμπόριο ανθεί, όπως και η ασύδοτη δράση των ΜΚΟ, παρά τις τελευταίες παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης, στις οποίες η Ελληνική Λύση πρωτοστάτησε με την κοινοβουλευτική της δράση και την απαίτησή της για άμεσο έλεγχο όλων των ΜΚΟ που ενεργοποιούνται στη χώρα. Η μόνη βιώσιμη πρόταση για την παράνομη μετανάστευση είναι αυτή της Ελληνικής Λύσης: Αυτόματες απελάσεις και συμφωνία με τρίτες χώρες για δημιουργία είτε «κέντρων φιλοξενίας», στα οποία θα αποστέλλονται όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα, είτε «σωφρονιστικών ιδρυμάτων», όπου θα μεταφέρονται όσοι αλλοδαποί εκτίουν ποινές φυλάκισης. Τα μέτρα αυτά ήδη τα εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα επιτευχθεί η άμεση αποσυμφόρηση, αλλά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όποιον σκεφτεί να εισέλθει στην Ελλάδα, χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This