Γιάννης Δρακόπουλος: «Στον χώρο της ηθοποιίας σήμερα υπάρχεις και αύριο όχι»

Οι σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Πολυτεχνείο και ο μεγάλος έρωτας για τη σύντροφό του και τις δύο έφηβες κόρες του

Must Read

Ο Γιάννης Δρακόπουλος έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τους ρόλους τους στην τηλεόραση. Ο ηθοποιός, εκτός από τη μικρή οθόνη, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο θέατρο και στον κινηματογράφο με δουλειές που έχουν βραβευτεί.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Μιλώντας στην «Espresso» εξηγεί πώς από πολιτικός μηχανικός αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και εξομολογείται τον έρωτά του για τη σύντροφό του και τις δύο του κόρες!

Ο ηθοποιός σε νεότερη ηλικία

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Δεν ήταν παιδικό μου όνειρο, προέκυψε στην πορεία, όταν ήμουν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Ημουν στη θεατρική ομάδα της σχολής. Αφού τελείωσα το Πολυτεχνείο και πήγα Στρατό, μετά πήρα απόφαση ότι θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική επαγγελματικά.

Εχετε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός. Εχετε ασχοληθεί με το επάγγελμα;

Εχω πάρει το πτυχίο μου, αλλά έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το επάγγελμα.

Ο ηθοποιός παιδί στο πατρικό του σπίτι

Πώς θυμάστε το τηλεοπτικό σας ντεμπούτο;

Το τηλεοπτικό μου ντεμπούτο ήταν στη σειρά «Ερωτας με επιδότηση ΟΓΑ», στον Alpha.

Είστε ένας από τους αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς, τι θεωρείτε ότι σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε;

Aυτό το ξέρει ο κόσμος, εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Μου αρέσει να βελτιώνομαι και να κάνω διαφορετικά πράγματα.

Ηταν δύσκολος ο δρόμος προς την καταξίωση;

Η έννοια καταξίωση είναι σχετική, διότι σε αυτόν τον χώρο σήμερα υπάρχεις και αύριο όχι. Είναι χρόνια που δουλεύω για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει και δεν ξέρω εάν αυτό λέει και κάτι.

Εφηβος στο σπίτι του

Μεγάλος σταθμός στην καριέρα σας αποτελεί η εκπομπή «Σφηνάκια». Τι θυμάστε και πώς βιώσατε αυτήν την επιτυχία;

Ηταν μια πολύ ωραία δουλειά. Το κλίμα στα γυρίσματα ήταν το κάτι άλλο, δεν το έχω ξαναζήσει και δεν νομίζω ότι θα το ζήσω ξανά. Ηταν μια ιδιαίτερη περίπτωση για την ελληνική τηλεόραση. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τότε δεν είχε κάνει κάποια τρελή επιτυχία, με τα χρόνια έχει αναγνωριστεί, με τις επαναλήψεις και μέσα από το You Tube. Παιδιά που τότε δεν είχαν γεννηθεί βλέπουν τη σειρά από το διαδίκτυο.

Ποιες άλλες τηλεοπτικές σας δουλειές ξεχωρίζετε;

Το «Σόι σου» ήταν μια σειρά που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία. Θεωρώ πως αυτή ήταν η σειρά που με έμαθε στο ευρύ κοινό και με έκανε γνωστό.

Θα ήθελα να αναφερθούμε και στην κινηματογραφική σας ταινία «Pity», που απέσπασε πολλά διεθνή βραβεία.

Η συγκεκριμένη ταινία, σε σκηνοθεσία του Μπάμπη Μακρίδη, αγαπήθηκε πολύ και απέσπασε βραβεία σε φεστιβάλ στην Αμερική και σε όλη την Ευρώπη. Ηταν μια ιδιαίτερη δουλειά για εμένα και νιώθω περήφανος γι’ αυτήν τη συνεργασία μου.

Από τις συνεργασίες σας έχετε κάνει φιλίες στον χώρο σας;

Είναι μια δουλειά και επειδή συνέχεια αλλάζεις συνεργασίες, δεν κρατιούνται εύκολα φιλίες. Εχω επαφή με κάποιους συναδέλφους περισσότερο, όπως με τον Μελέτη Ηλία και με τον Αντώνη Κρόμπα.

Εκτός από προτάσεις για σίριαλ ως ηθοποιός, σας έχουν γίνει προτάσεις για παρουσιαστής σε εκπομπές;

Οχι, δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση και δεν νομίζω ότι θα μου γίνει εύκολα, γιατί δεν νομίζω ότι είμαι «έξω καρδιά» και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Οχι επειδή δεν μου αρέσει, αλλά δεν θα μπορούσα.

Εκτός από τη δουλειά σας, ποια είναι τα χόμπι και οι δραστηριότητές σας;

Ακούω μουσική, μου αρέσουν το διάβασμα, οι βόλτες, οι περίπατοι, τα ταξίδια και οι εκδρομές, όταν υπάρχει χρόνος.

Για να αλλάξουμε κλίμα και να πάμε στον ρόλο σας ως πατέρας: Εχετε δύο κόρες που είναι στην εφηβεία, 13 και 15 ετών. Πώς είναι ο Γιάννης ως πατέρας;

Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από φίλους, φίλους έχουν. Εχουν ανάγκη από γονείς. Προσπαθώ να είμαι κοντά τους, να μιλάμε, να με εμπιστεύονται, να ξέρω πού είναι και τι κάνουν.

Θέλουν οι κόρες σας να ακολουθήσουν το επάγγελμά σας;

Προς το παρόν, δεν μου έχουν εκφράσει κάτι τέτοιο. Δεν είναι κάτι το οποίο θα ήθελα, γιατί ειδικά για τις γυναίκες είναι πολύ δύσκολος ο χώρος. Είναι πολύ ανταγωνιστικός χώρος και η προσφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

Θεωρείτε άδικο άνθρωποι από άλλα επαγγέλματα να γίνονται ηθοποιοί; Για παράδειγμα, μοντέλα και παίκτες ριάλιτι;

Δεν το θεωρώ άδικο, αυτό πάντα υπήρχε. Και ο Τόλης Βοσκόπουλος έκανε ταινίες, τι να πούμε, ότι ήταν άδικο; Το να παίξει κάποιος σε κάποιο σίριαλ δεν είναι απαραίτητα ηθοποιός. Είναι πολύ σχετικό τι πάει να πει ηθοποιός και ποιος είναι ηθοποιός.

Πώς είστε στην προσωπική σας ζωή, υπάρχει ο έρωτας;

Ναι, υπάρχει. Είμαι ερωτευμένος με τη σύντροφό μου, με τις κόρες μου και γενικότερα με πολλά πράγματα, και το φαγητό είναι ένα από αυτά!

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθούμε στην παράστασή σας, «Μέχρι τελικής πτώσεως», που κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Την παράσταση την έχει γράψει ο Γιώργος Ηλιόπουλος. Αφορά τρεις άνδρες κολλητούς φίλους, οι οποίοι ερωτεύονται την ίδια γυναίκα και τότε η φιλία τους κλονίζεται. Ολο αυτό δίνεται μέσα από μια κωμική πλευρά προσεγγίζοντά ς το με χιούμορ, αλλά δεν είναι απαραίτητα αστεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This