Ιωάννης Λύρας: Ο Έλληνας Nip/tuck στη μάχη για την Αττική

Ο μετρ της πλαστικής Χειρουργικής Dr Ιωάννης Λύρας μιλά για την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά

Must Read

Θέλοντας το καλύτερο για τον τόπο του και την Αθήνα του, ο Dr Ιωάννης Λύρας, χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκε να περάσει και στο αυτοδιοικητικό κατώφλι της πολιτικής.
Ενας επιτυχημένος επιστήμονας στις απαιτητικές αίθουσες της Πλαστικής Χειρουργικής ανταποκρίθηκε στην τιμητική πρόσκληση του μέχρι πρότινος υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά και συστρατεύεται πλάι του θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας!

Με βάση τις ανάγκες της περιφέρειας και με την εμπειρία του στον ιατρικό χώρο, τη διαδρομή του στην πολιτιστική διπλωματία ως επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας και τις γνώσεις του από την πολυεπίπεδη ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, ο δρ Ιωάννης Λύρας στρέφεται στο πεδίο δράσης της περιφέρειας.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Δεν θεωρώ ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι ένα αμιγώς πολιτικό θεσμικό όργανο, αν και αρκετοί πολιτικοί την έχουν τιμήσει στην ιστορία της. Επειδή είναι ηθική υποχρέωση κάθε πολίτη που θεωρείται επαγγελματικά και κοινωνικά καταρτισμένος να βοηθά με την εμπειρία του στα κοινά πράγματα, μπορείτε να με θεωρείτε έναν από αυτούς τους τεχνοκράτες που δεν έχουν τίποτα να αποκομίσουν από την πολιτική, πάρα μόνο να προσφέρουν σε αυτή.

Τι περιμένουμε από τον κύριο Λύρα με την εκλογή του; Ποια είναι τα οράματά σας;

Επιθυμώ να βοηθήσω την εκλεγμένη ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθειά της να ομορφύνει η περιοχή μας. Να γίνει η οικονομία μας πιο παραγωγική. Να φέρουμε επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από πολίτες οι οποίοι εμπιστεύονται τις δυνατότητες της χώρας μας και την πολιτική σταθερότητα αυτής της εποχής. Να ενισχύσουμε την τουριστική προβολή και την προώθηση του θεματικού τουρισμού, ειδικότερα του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Οσον αφορά την κοινωνική πολιτική υγείας που επιθυμώ να προτείνω στον νέο περιφερειάρχη, ακολουθώντας τον πρωτοπόρο Βραζιλιάνο δάσκαλό μου που το είχε εφαρμόσει σε μία αχανή χώρα από το 1960, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στα περιφερειακά ιατρεία, ώστε να χειρουργούνται άνευ κόστους οι έχοντες ανάγκη για πλαστική επανορθωτική χειρουργική, από συνεργαζόμενους πλαστικούς χειρούργους και εμένα. Οσον αφορά δε την κοινωνική πολιτική, μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες ενεργών συνταξιούχων πολιτών που θα επικουρήσουν τα σώματα ασφαλείας σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση ατόμων, π.χ. λιμάνια, αεροδρόμια, γήπεδα, μεγάλες διαβάσεις, σχολεία, νοσοκομεία κλ.π., ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ποιοτικής διαχείρισης της κυκλοφορίας!

Πώς θα συνδυάσετε την Πλαστική Χειρουργική με τις ανάγκες της περιφέρειας;

Επειδή το λειτούργημά μου δεν σταματά ποτέ να έχει ως προτεραιότητα τον ασθενή, θα φροντίσω ώστε στη λειτουργία των αυτοδιοίκητων οργάνων της περιφέρειας να απασχολούμαι ουσιαστικά σε τομείς που έχουν σχέση με αυτό, όπως ο τομέας της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της προώθησης του ιατρικού τουρισμού, αντικείμενα που γνωρίζω πάρα πολύ καλά.

Σας χαρακτηρίζουν χρόνια τώρα τον «Ελληνα Nip/Tuck»! Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας σας;

Εν πρώτοις οι γνώσεις που αποκόμισα από τον θρύλο την πλαστικής χειρουργικής, τον Βραζιλιάνο δάσκαλό μου Ivo Pitanguy (1923-2016). Ακολούθησε η εξαιρετική περίοδος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν το ελληνικό κοινό αγκάλιασε την Αισθητική και την Επανορθωτική Χειρουργική, όπως την έφερα από τη Βραζιλία. Πλαισιώθηκα από εξαιρετικούς συνεργάτες, με τους οποίους είμαστε ακόμα μαζί στην καθημερινή προσπάθεια παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών, ομορφιάς και ευεξίας, και, τέλος, η αγάπη μου για τις γυναίκες και τους άντρες που μου εμπιστεύτηκαν την εξωτερική τους εμφάνιση όλα αυτά τα χρόνια. Ολα αυτά τα στοιχεία επιτυχίας δεν θα τα εγκαταλείψω ποτέ και θα τα τιμώ πάντα, γιατί πρωτίστως είμαι γιατρός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This