Κωνσταντίνος Μάκαρης: «Ξεκίνησα τα έργα πριν ακόμα γίνω δήμαρχος»

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης αναλύει στη «δημοκρατία» το πλάνο του για την επόμενη μέρα στο Ναύπλιο

Must Read

Τα κίνητρα που οδηγούν έναν πολίτη να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του είναι βασική γνώση, την οποία πρέπει να κατέχουμε, προκειμένου να αποφασίσουμε αν θα τον ψηφίσουμε ή, ακόμα περισσότερο, αν θα στηρίξουμε την προσπάθειά του. Ξεκινάμε λοιπόν από αυτό και θα δούμε πού θα μας οδηγήσει η συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

  • Συνέντευξη στον
    Νικηφόρο Λυκίδη

Τι προσωπικές ανάγκες ικανοποιεί η υποψηφιότητά σας ως δημάρχου Ναυπλιέων; Αναζητάτε έναν καλό μισθό; Ψάχνετε για αναγνώριση; Σας λείπει η δόξα; Θέλετε να κάνετε μπίζνες; Θα γίνει η Αυτοδιοίκηση βατήρας για μετάβαση στο Κοινοβούλιο;

Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω λέγοντας πως πέσατε έξω σε όλα. Μισθό δεν ψάχνω. Είμαι επιτυχημένος επιχειρηματίας και η πρόθεσή μου είναι να διαθέσω και τον μισθό του δημάρχου για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών μας και της περίθαλψης των αδεσπότων. Αναγνώριση δεν μου χρειάζεται – έχω αρκετή από τους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους ασχολούμαι. Τη δόξα την κερδίζω σε όλη μου τη ζωή, από τότε που κατατάχθηκα στις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι όταν έκανα πρωταθλητισμό στις πολεμικές τέχνες. Ακόμα και τώρα κερδίζω διακρίσεις για την καινοτομία των επιχειρηματικών σχεδίων που εφαρμόζω. Για τις μπίζνες, να πω απλά ότι για εμένα τα κοινά είναι τόπος προσφοράς και όχι απολαβής. Εθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία του συνόλου για να προσφέρω ακόμη περισσότερα από όσα πριν. Από τις μπίζνες, που γνωρίζω πολύ καλά, θα κρατήσω μονάχα δύο τομείς: τη διοίκηση του μηχανισμού και των ανθρώπων και τη διαπραγμάτευση με την κεντρική εξουσία, με σκοπό το μέγιστο κέρδος υπέρ του δήμου και των δημοτών. Οσο για τον βατήρα, έχω να πω τα εξής: είναι αλήθεια πως είμαι φιλόδοξος και κάθε φορά που πετυχαίνω έναν στόχο έχω διάθεση και ετοιμότητα να διεκδικήσω τον επόμενο. Εναν επόμενο που θα είναι ακόμα πιο δύσκολος. Ομως, είναι θέμα αρχών. Εταξα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της κοινωνίας μέσω του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και εκεί θα μείνω. Αλλωστε, η διοίκηση ενός δήμου, όπως το μαγευτικό Ναύπλιο, σου προσφέρει τόσα πεδία αγώνα, τόσες ικανοποιήσεις και τόση ανάγκη συνεχών βημάτων προς τα εμπρός, που το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να σου τα δώσει.

Εχετε τέσσερις αντιπάλους. Πρέπει να τους νικήσετε. Τα μέσα αγώνα που χρησιμοποιείτε περιλαμβάνουν ρίψεις σκουπιδιών και περιττωμάτων στις αυλές τους, όπως είδαμε να κάνει ο εν ενεργεία δήμαρχος;

Καταρχάς να σας διορθώσω: έχω πέντε αντιπάλους που πρέπει να νικήσω μέχρι τις εκλογές και θα έχω αμέτρητους μετά τις εκλογές. Εξηγούμαι: ο πέμπτος αντίπαλος είναι ο εαυτός μου, που με αντιπαλεύει διαρκώς ζητώντας μου να κάνω ακόμη περισσότερα, ώστε να ανταποκριθώ στις ελπίδες και στην αγάπη με την οποία με περιβάλλουν ήδη χιλιάδες άνθρωποι. Οι τέσσερις άλλοι υποψήφιοι δεν αποτελούν για εμένα αντίπαλο. Είναι ανταγωνιστές στην προσπάθεια να πείσουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Πιστεύω ότι εγώ ως δήμαρχος, οι υποψήφιοί μας ως σύμβουλοι και το πρόγραμμά μας ως στρατηγική επίλυσης προβλημάτων που χρονίζουν είμαστε οι καταλληλότεροι στη χάραξη νέων δρόμων για την ανταγωνιστική νέα εποχή που έρχεται από το μέλλον. Αντιπάλους θα έχω μετά την εκλογή μου και θα είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οσον αφορά τις ρίψεις… Η μέθοδος που χρησιμοποιώ δεν ταιριάζει με τους σκυλοκαβγάδες μεταξύ δύο εκ των ανθυποψηφίων μου. Ηταν μη αποδεκτή πράξη το έναυσμα, ήταν όμως εξίσου μη αποδεκτή πράξη η υπόγεια δημοσιοποίηση του γεγονότος από το θύμα. Κόστισε στο Ναύπλιο αρνητική δημοσιότητα και μας ταπείνωσε ως προσωπικότητες και ως ιστορική πόλη. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρότασή μου να σταματήσουν και να περιοριστούμε στην ενημέρωση επί των προγραμμάτων μας μέσω ομιλιών και ντιμπέιτ δεν έγινε αποδεκτή.

Είχατε, όμως, και εσείς δημόσια αντιδικία με τον σημερινό δήμαρχο.

Δεν είχα καμία προσωπική αντιδικία με κανέναν. Ηταν όμως υποχρέωσή μου να φέρω στο φως ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τις σπατάλες και τις παρανομίες, λόγω των οποίων αυξήθηκε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, και άρα τα δημοτικά τέλη, κατά 90% μέσα σε δύο χρόνια. Η παρουσίαση στοιχείων προκάλεσε τραμπούκικη συμπεριφορά συμβούλων του, την οποία ο απερχόμενος δήμαρχος ουδέποτε αποδοκίμασε. Να αναφερθώ σε ακόμα μία περίπτωση. Εκεί που το ξενύχτι μου και η παρέμβαση που έκανα έσωσαν τον πνεύμονα της Καραθώνας από την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στον χώρο της κλειστής χωματερής.

Εχετε εμπειρία έργων; Θα χρειαστείτε χρόνο προσαρμογής και ενημέρωσης, αν οι δημότες σάς εκλέξουν δήμαρχο Ναυπλιέων.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες. Εχω εμπειρία έργων – άλλωστε, με δικά μου χρήματα τα πέντε προηγούμενα χρόνια κατασκευάστηκαν χώροι αθλοπαιδιών σε σχολεία, ανακαινίστηκαν σχολικά κτίρια, αναπλάστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, τροφοδοτήθηκαν μονάδες υγείας και σύλλογοι με αναγκαία εφόδια, οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες μεγάλου βεληνεκούς, προετοιμάστηκε η αδελφοποίηση με το Αμάλφι και το Μαρανέλο της Ιταλίας και άλλα πολλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This