Παρασκευή 18/6/2021

Ο Έλον Μασκ «ξεκλειδώνει» μπόνους αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Χαρισματικός επιχειρηματίας και CEO εταιρειών τεχνολογιών αιχμής όπως η Tesla και η SpaceX Έλον Μασκ ξεκλείδωσε το δεύτερο μέρος ενός τεράστιου πακέτου μπόνους χάρη στις υψηλές αποδόσεις της Tesla υπό την δική του διοίκηση.

Η μέση τελική αγοραία αξία της εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ανέβει πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg, παρά την μικρή πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο Μασκ είναι πλέον σε θέση να αποκτήσει επιπλέον 1,69 εκατομμύρια μετοχές, αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει. Μία μετοχή της Tesla αξίζει 350,02 $, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αποκομίσει κέρδος 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν είχε την δυνατότητα να πουλήσει αμέσως τις μετοχές.

Ο Musk ξεκλείδωσε το πρώτο μέρος του μπόνους τον Μάιο, όταν η μέση εξαμηνιαία αξία της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε και η εταιρεία αξίζει τώρα περισσότερο από τις Toyota Motor Corp., Volkswagen AG και Hyundai Motor Co μαζί.

Ο Μασκ, 49 ετών, είναι το ένατο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο με περιουσία 71,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ