Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Ισχυρή συμμαχία Vodafone – Wind για τους σταθμούς κεραιών της κινητής τηλεφωνίας

Την ίδρυση κοινής εταιρίας που θα διαχειρίζεται τον παθητικό εξοπλισμό (μισθωμένα ακίνητα, μεταλλικούς ιστούς, κουβούκλια κ.ά.) των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των δύο ομίλων ανακοίνωσαν χθες Vodafone Ελλάδος και Wind Hellas. Η τελευταία θα διαθέτει το 38% της Vantage Towers Greece, όπως θα ονομάζεται η νέα κοινή εταιρία. Μάλιστα, έχει συμφωνήσει με την πλευρά της Vodafone να πωλήσει σε δεύτερο χρόνο το ποσοστό της αντί 400.000.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Vantage Towers Greece θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης παθητικής υποδομής για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερους από 5.200 σταθμούς βάσης.

Με βάση τη συμφωνία, η Wind Ελλάς και η Vodafone Ελλάδας «δεσμεύονται σε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία με τη Vandage Towers Greece (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών – MSA) με αρχική διάρκεια τα οκτώ έτη και δυνατότητα ανανέωσης για τρεις επιπλέον περιόδους διάρκειας οκτώ ετών καθεμιά».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Vantage Towers Greece θα αποτελεί τον προτιμητέο προμηθευτή νέων σταθμών βάσης και για τους δύο παρόχους στην ελληνική αγορά, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, η υφιστάμενη συμφωνία για την από κοινού χρήση δικτύου (network sharing) μεταξύ της Wind Ελλάς και της Vodafone οριοθετείται εντός του πλαισίου της νέας συνεργασίας και παραμένει σε ισχύ.

Ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, δήλωσε: «Η συμφωνία για τη δημιουργία της νέας εταιρίας, όπως και η προηγούμενη συμφωνία για την κοινή χρήση δικτύου, θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, απελευθερώνοντας πόρους και κεφάλαια ώστε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ένταση σε νέες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας προς όφελος των πελατών μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπενθύμιση: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2020

Τσεκάρετε το εορτολόγιο για να μην ξεχάσετε κανέναν! Σήμερα λοιπόν (05/12/2020) εορτάζουν οι:Ο ΟΣΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ο ΗγιασμένοςΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,Ο ΟΣΙΟΣ ΓΡΑΤΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣΟ ΑΓΙΟΣ...

Μια Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που πραγματικά συγκινεί (video)

Για να μπορείτε να φροντίσετε αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή.https://www.facebook.com/TPosition/posts/126407402615808?__cft__=AZWkVNvl3tOthWr_E1gPL-iJXqF7aauMBFaUTCa-nXdrlFV7-RZ0cKetQFx5VLMvsYpKJ2DvlA4AyS6UAqT0BzjvqmDF90pzqpW6ww19fz1HO_lcFsGTohzU5WEwDb7afntyJoWC64uQ-623PaP2SMogwUUaDpihePx2ccnbFyYFgg&__tn__=%2CO%2CP-R

Καταγγελία ΠΟΑΣΥ: «Στέλνουν σε υπηρεσία τους αστυνομικούς που νοσούν»

«Αυτή τη στιγμή νοσούν από κορωνοϊό περίπου 500 αστυνομικοί»

Ετοιμάζουν αιματοχυσία οι Tούρκοι στη Λιβύη;

Η Τουρκία παρέδωσε στις δυνάμεις της Τρίπολης εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών ρουκετών

Streaming δια του αρραβώνος: Η Warner Bros. θα «βγάλει» όλες τις νέες ταινίες της στην πλατφόρμα HBO Max! (video)

«Βόμβα» στα θεμέλια του σινεμά θεωρείται (από τους ρομαντικούς κυρίως) η ανακοίνωση της Warner Bros. ότι αποφάσισε να διανείμει όλες τις ταινίες της που...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

newsbreak.gr

FREE
VIEW