Τετάρτη 12/5/2021

Δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα φέρνει ο Έλον Μασκ

Επίγειος σταθμός πιθανότατα στη Νεμέα ή στις Θερμοπύλες

Άνοιξε και στην Ελλάδα η φόρμα υποβολής προπαραγγελίας για το δορυφορικό ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων της Starlink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ. Η Starlink είναι η θυγατρική εταιρεία της SpaceX και ασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

Στην ιστοσελίδα της Starlink, ο κάθε ενδιαφερόμενος Έλληνας αγοραστής μπορεί να προπαραγγείλει την υπηρεσία, που θα στοιχίζει 99 ευρώ μηνιαίως συν το εφάπαξ κόστος αγοράς του εξοπλισμού (δορυφορικό πιάτο και «αποκωδικοποιητής»), που ανέρχεται στα 499 ευρώ, αλλά και το κόστος αποστολής που είναι 61 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί τελικώς να αγοράσει την υπηρεσία της Starlink, μπορεί να την ακυρώσει αργότερα και να πάρει πίσω τα χρήματά του. Το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμο για πλήρη χρήση στην Ελλάδα το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink δεν έχει γίνει γνωστό, με κάποιους να τοποθετούν την έναρξη λειτουργίας του μετά το καλοκαίρι.

100% κάλυψη της Ελλάδας

Το δορυφορικό ίντερνετ του Έλον Μασκ υπόσχεται υψηλές ταχύτητες ίντερνετ έως και 150 mbps, αλλά και κάλυψη της Ελλάδας στο 100%, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Τα δορυφορικά πιάτα κάθε συνδρομητή θα συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα δημιουργηθεί στη Νεμέα ή στις Θερμοπύλες. Αυτός ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του θα συνδέεται με το υπόλοιπο δορυφορικό σύστημα της Starlink.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ