Στον πάτο της αξιοπιστίας τα αυτοκίνητα Tesla, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα!

Το όνειρο, γίνεται εφιάλτης για πολλούς κατόχους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γνωστής φίρμας

Must Read

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την Consumer Reports κατέληξε στην διαπίστωση ότι τα ηλεκτρικά οχήματα, και ιδιαίτερα τα SUV, ήταν από τα λιγότερο αξιόπιστα αυτοκίνητα, τοποθετώντας εταιρείες όπως η Tesla στον πάτο της σχετικής λίστας.

Η έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε εχθές, κατέταξε την Tesla στην 27η θέση από τις 28 αυτοκινητοβιομηχανίες όσον αφορά την αξιοπιστία, πάνω από μόνο την Lincoln της Ford. Η Lexus αντίθετα, βαθμολογήθηκε ως η πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Consumer Reports βαθμολόγησε 11 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα από οκτώ διαφορετικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλήρως ηλεκτρικών SUV.

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην είναι τόσο αξιόπιστα ή ακόμη πιο αξιόπιστα από τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Jake Fisher, διευθυντής δοκιμών οχημάτων Consumer Reports, προσθέτοντας: «Έτσι εφαρμόζουν την τεχνολογία».

Σύμφωνα πάντα με τον Fisher, «Οι άνθρωποι που αγοράζουν Tesla είναι πολύ ικανοποιημένοι με αυτά, αλλά αντιμετωπίζουν προβληματα». Ο διευθυντής δοκιμών είπε μάλιστα στο CNBC ότι η εταιρεία είχε την τάση να «προσθέτει τόση τεχνολογία που δεν είναι απαραίτητη».

Μεταξύ των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στις σειρές Tesla Model S, X και Y, ήταν ζητήματα με αντλίες, το σύστημα κλιματισμού ακόμα και στραβά και μη ευθυγραμμισμένα πάνελ.

Το μοντέλο X SUV της εταιρείας κατατάχθηκε ως το λιγότερο αξιόπιστο, σημειώνοντας μόλις 5 στα 100 στην σχετική βαθμολογία. Το SUV του Model Y με τις περισσότερες πωλήσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προβλήματα με κακή εφαρμογή πάνελ αμαξώματος, διαρροές και προβλήματα με τον έλεγχο του κλιματισμού. Μόνο το sedan Model 3, στο οποίο άγγιξε το «μέσο όρο» αξιοπιστίας, προτάθηκε από την Consumer Reports.

Η ετήσια κατάταξη χρησιμοποιεί δεδομένα από περισσότερα από 300.000 οχήματα για να παρέχει βαθμολογίες αξιοπιστίας για μεγάλες μάρκες και μεμονωμένα μοντέλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This