Αυτά είναι τα 5 αντικείμενα που «μπλοκάρουν» το σήμα του WiFi στο σπίτι

Must Read

Όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε προβλήματα με το WiFi στο σπίτι, καθώς, ανεξάρτητα με τις… ιλιγγιώδεις ταχύτητες που μάς υπόσχονται οι διάφοροι πάροχοι, οι πραγματικές είναι λίγο καλύτερες από εκείνες που είχαμε τις εποχές του θρυλικού… dial-up!

Ωστόσο, δεν φταίνε για όλα οι πάροχοι, καθώς υπάρχουν κάποια αντικείμενα στο σπίτι μας, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τις ταχύτητες του Internet, το οποίο και χρυσοπληρώνουμε, μήνα μπαίνει μήνα βγαίνει. Και, μάλιστα, αντικείμενα που, ενδεχομένως, ούτε καν περνούσε από το μυαλό μας ότι μπορούν να αποδυναμώσουν το σήμα του WiFi.

Δείτε ποια είναι:

  • Επιφάνειες και έπιπλα από μέταλλο
    Το μέταλλο, ως αγωγός, απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή μεταλλικό αντικείμενο στο σπίτι αποτρέπει την εξάπλωση των κυμάτων.
    Μια καλή λύση, ώστε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι η τοποθέτηση του router, όσο γίνεται πιο μακριά από οτιδήποτε μεταλλικό.

  • Τοίχοι
    Το μάρμαρο, το τσιμέντο, ο σοβάς και το τούβλο από τα οποία φτιάχνονται οι τοίχοι των σπιτιών, είναι μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που προκαλούν προβλήματα στη σύνδεση, κάτι που, άλλωστε, εξηγεί και το γεγονός ότι στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει καλό Internet.
    Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε να τοποθετήστε το router σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.
  • Οι καθρέφτες
    Κι όμως, το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας, αντανακλά και το σήμα που απελευθερώνεται από το router, καθώς λειτουργεί σαν «ασπίδα», καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή.
  • Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων
    Γενικότερα, ο κανόνας λέει πως οι ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες διαθέτουν σωλήνες που μέσα τους κυκλοφορεί νερό δεν τα πάνε πολύ καλά με το WiFi.
    Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο, αναμενόμενα, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

  • Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
    Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, όσο όμορφα δείχνουν ενώ αναβοσβήνουν πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή οπουδήποτε αλλού μέσα στο σπίτι, άλλο τόσο επιβραδυντικά είναι για τις ταχύτητες του Internet.
    Τα συγκεκριμένα φωτάκια περιέχουν μικροτσίπ, τα οποία παράγουν μαγνητικό πεδίο που αλληλεπιδρά αρνητικά με τα ηλεκτρικά κύματα του router.
    Μία καλή λύση είναι να προσπαθήστε να κρατήσετε τα φωτάκια μακριά του ή ακόμη και να τα αποφύγετε τελείως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This