Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η φωτογραφία του γιατρού που αγκαλιάζει ασθενή με κορωνοϊό για να τον παρηγορήσει (video)

O ηλικιωμένος ήθελε να φύγει από την κλινική για να πάει στην σύζυγό του.

Must Read

Μία φωτογραφία κατάφερε να γίνει viral και να αγγίξει τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων. Αυτή η φωτογραφία δείχνει έναν γιατρός από την ΜΕΘ του Χιούστον που κρατά στην αγκαλιά του έναν ηλικιωμένο ασθενή με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον επικεφαλή του προσωπικού στο United Memorial Medical Center στο Χιούστον, Τζόσεφ Βαρόν, ο οποίος δούλευε ακατάπαυστα για 252η συνεχόμενη ημέρα. Ο εν λόγω γιατρός κατά τη διάρκεια της βάρδιας του παρατήρησε ότι ένας ηλικιωμένος ασθενής ήταν ταραγμένος γιατί ήθελε να είναι με την σύζυγό του αυτές τις δύσκολες ώρες και προσπαθούσε μάλιστα κλαίγοντας να φύγει από την κλινική. Ο Τζόζεφ Βαρόν στην προσπάθειά του να τον καθησυχάσει τον πήρε αγκαλιά. Αυτό το συγκινητικό στιγμιότυπο το αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Getty Γκόου Νακαμούρα, στον οποίο είχε επιτραπεί η είσοδος στη ΜΕΘ.

Ο Τζόζεφ Βαρόν μιλώντας στο CNN συγκλονίζει με την περιγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού.

«Είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του και προσπαθούσε να βγει έξω. Και έκλαιγε. Τον ρώτησα γιατί έκλαιγε και μου απάντησε “Θέλω να είμαι με τη σύζυγό μου”. Οπότε τον έπιασα και τον κράτησα. Τελικά, ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε να κλαίει».  

Όμως, όπως δήλωσε και ο ίδιος, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

«Είσαι σε ένα νοσοκομείο, όλοι είναι με διαστημικές στολές, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν έξω εκτός από το τηλέφωνο αν είσαι τυχερός. Κι αν είσαι ηλικιωμένος είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί νιώθεις μόνος, απομονωμένος», είπε για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο γιατρός, αρκετοί από τους ασθενείς κλαίνε και προσπαθούν να φύγουν αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Είχαμε τις προάλλες κάποιον που προσπάθησε να το σκάσει από ένα παράθυρο. Είναι τόσο απομονωμένοι που πραγματικά θέλουν να βγουν έξω, είναι τόσο δύσκολο», δήλωσε.   Η κατάσταση όμως είναι δύσκολη και για τους γιατρούς. «Αισθανόμουν πολύ άσχημα για εκείνον. Ήμουν πολύ λυπημένος, όπως εκείνος», είπε για τη στιγμή που αγκάλιασε τον ηλικιωμένο ασθενή.

Στην ερώτηση πώς αντέχει, δεν είχε απάντηση.  «Δεν ξέρω γιατί δεν έχω καταρρεύσει. Οι νοσηλεύτριες κλαίνε στα μισά της ημέρας», είπε και πρόσθεσε ότι πολλές φορές κάνουν κινήσεις σαν τη δική του που έγινε viral. Όμως, συχνά οι ασθενείς είναι τόσο πολλοί, που δεν προλαβαίνουν να τους αγκαλιάσουν ή να τους κρατήσουν το χέρι.»

Παρόλα αυτά ο Τζόζεφ Βαρόν εξέφρασε τον εκνευρισμό του για όλους τους ασυνείδητους που εξακολουθούν να μην τηρούν τα μέτρα, ενώ όλοι οι υγειονομικοί δίνουν καθημερινά μάχη με τον κορωνοϊό.

«Βγαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα. Είναι τρελό. Δεν ακούνε και καταλήγουν στη ΜΕΘ μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και τους έστειλε ένα μήνυμα:

«Δεν θέλω να χρειαστεί να τους αγκαλιάσω και εκείνους», λέει ο γιατρός και συμπληρώνει: «Πρέπει να κάνουν τα βασικά: αποστάσεις, χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών, αποφυγή σημείων όπου βρίσκονται πολλοί άνθρωποι. Αν ο κόσμος το κάνει αυτό, τότε εργαζόμενοι όπως εγώ ίσως μπορέσουμε να ξεκουραστούμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This