Η στιγμή που ανασύρουν από βάθος 1.000 μέτρων Αμερικανό σπηλαιολόγο στην Τουρκία – Βίντεο ντοκουμέντο

Ο Mark Dickey είχε εγκλωβιστεί σε ένα από τα βαθύτερα σπήλαια επί δέκα ημέρες

Must Read

Με επιτυχία στέφθηκε η διεθνής επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό ενός Αμερικανού σπηλαιολόγου από ένα από τα βαθύτερα σπήλαια της Τουρκίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι ο σπηλαιολόγος είχε διασωθεί και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση. O Mark Dickey είχε εγκλωβιστεί στο σπήλαιο από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο καταξιωμένος και έμπειρος σπηλαιολόγος Mark Dickey, 40 ετών, ήταν μέλος ερευνητικής ομάδας σε μια εξερευνητική αποστολή στο σπήλαιο Morca, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να υποφέρει από γαστρεντερική αιμορραγία, κάτι που τον έκανε πολύ αδύναμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει από το σπήλαιο.

Το σπήλαιο βρίσκεται στην οροσειρά του Ταύρου στην νότια Τουρκία και φτάνει σε βάθος έως και 1.276 μέτρα. Ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν πολλές ομάδες έμπειρων σπηλαίων από όλο τον κόσμο μαζί με Τούρκους ειδικούς.

«Ο Mark Dickey βρίσκεται στα χέρια ενός διασώστη (και) φαίνεται καλά με την πρώτη ματιά» δήλωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Σαλτζί της τουρκικής Αρχής διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών (AFAD) καθώς εμφανίστηκαν πλάνα από τον Ντίκι να βγαίνει με φορείο από την σπηλιά και χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This