8-7-2020

Αλλάζει… κελί ο «πατήρ Κλεομένης» – Δείτε βίντεο με την απίστευτη δράση του ψευτορασοφόρου

Μια ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης», ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Υπενθυμίζουμε πως ο ρασοφόρος εντοπίστηκε από την Αστυνομία στο σπίτι του παππού του στον Ταΰγετο μετά από ενάμιση χρόνο ερευνών, όντας φυγόποινος, καθώς είχε καταδικαστεί ερήμην για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος το καλοκαίρι του 2017.

Η ποινή που του είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, μάλιστα, ήταν φυλάκισης 18 μηνών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ, καθότι, σύμφωνα με το δικαστήριο, υποκινούσε το μίσος και συγκρότησε ένωση προσώπων, που επεδίωκε συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.

Ο ίδιος τράβαγε και σε βίντεο τα κατορθώματά του, στα οποία φαίνεται να βανδαλίζει αγάλματα ή ΑΤΜ, ή να κάνει επιθέσεις σε πενηντάευρα, αλλά και σε κέικ∙ βίντεο τα οποία έκαναν και κάνουν το γύρο του διαδικτύου!

Φαίνεται δε πως αποδεικτικά στοιχεία και αιτία της καταδίκης του ήταν όλα τα βίντεο που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος να βεβηλώνει ένα μνημείο πετώντας αβγά, φτύνοντας τον κόσμο και βρίζοντας τους Εβραίους.

Το ένταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο και, ύστερα από έρευνα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν να τον εντοπίσουν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και τον συνέλαβαν. Ο ρασοφόρος βρισκόταν σε συγγενικό του σπίτι, στον Άνω Μαχαλά Αλαγονίας.

Μετά τον ντόρο που έγινε με τον φερόμενο ως «πατέρα Κλεομένη», η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση, καθιστώντας σαφές ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Δείτε βίντεο με τη δράση του πατήρ Κλεομένη:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ