Τα φυτά πονάνε και εκπέμπουν υπερηχητικές κραυγές (video)

Must Read

Τα φυτά βγάζουν υπερηχητικές κραυγές όταν υποφέρουν. Αυτό είναι το συμπέρασμα Ισραηλινών επιστημόνων που μελέτησαν φυτά τομάτας και καπνού, τα οποία «βασάνισαν» στερώντας τους το νερό ή κόβοντάς τους το κοτσάνι, ενώ κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους με ένα μικρόφωνο που είχε τοποθετηθεί σε απόσταση δέκα εκατοστών.

Και στις δύο περιπτώσεις διαπίστωσαν ότι τα φυτά άρχισαν να εκπέμπουν υπερηχητικά κύματα συχνότητας από 20 έως 100 kilohertz, που εκτιμάται ότι στόχο έχουν να μεταδώσουν την απελπισία τους σε άλλα φυτά και οργανισμούς που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Όταν έκοψαν δε τον βλαστό της τοματιάς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εξέπεμπε 25 υπερηχητικές κραυγές μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση στο σάιτ Live Science. Τα φυτά καπνού εξέπεμπαν 15 ήχους στο ίδιο διάστημα όταν κόπηκε ο βλαστός τους. Μόλις σταμάτησαν να ποτίζουν και τα δύο φυτά, η τοματιά εξέπεμπε επιπλέον ήχους, 35 ανά ώρα, ενώ τα καπνά εξέπεμπαν 11.

Στρεσογόνα ερεθίσματα

Επίσης, τα φυτά έδειξαν να αντιδρούν με διαφορετικές εντάσεις ήχου στα διαφορετικά στρεσογόνα ερεθίσματα. Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ διαπίστωσε ότι τα φυτά του καπνού εξέπεμπαν πιο δυνατό ήχο όταν τους στερούσαν το νερό σε σύγκριση με το κόψιμο του βλαστού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυτά, όταν δεν είναι αντιμέτωπα με άμεση απειλή, εξέπεμπαν λιγότερο από μία υπερηχητική κραυγή ανά ώρα. «Αυτά τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το φυτικό βασίλειο, που έως τώρα θεωρούνταν σχεδόν σιωπηρό» αναφέρουν οι ερευνητές.

Δείτε μια παλιότερη έρευνα:

https://www.youtube.com/watch?v=Kd7N3gucOi8

Δείτε επίσης: Λύθηκε ο γρίφος με το φανάρι που κρύβεται από τέντα καφετέριας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This