Αρχική VIRAL Τα 10 ιδανικά σημεία της Αθήνας για περπάτημα

Τα 10 ιδανικά σημεία της Αθήνας για περπάτημα

0
Τα 10 ιδανικά σημεία της Αθήνας για περπάτημα

Λόγω της ρουτίνας, των πολλών υποχρεώσεων που έχει συνήθως ο εργασιακός χώρος και των άλλων ζητημάτων που σας σκοτίζουν το μυαλό και σας γεμίζουν άγχος, η ανάγκη να αποφορτιστείτε και να «αδειάσετε» το κεφάλι σας γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Και μπορεί με μια πρώτη σκέψη η Αθήνα να φαίνεται ακατάλληλο μέρος για να ικανοποιήσετε την ανάγκη αυτή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λύσεις για ωραίες διαδρομές στην πόλη. Εμείς σας προτείνουμε τα 10 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για να περπατήσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.

Πλάκα και Αναφιώτικα

Πρόκειται για την αγαπημένη γειτονιά των τουριστών, που κατακλύζουν τα στενά της και τις καφετέριές της. Η Πλάκα και τα Αναφιώτικα είναι μια καλή δικαιολογία για να ξεφύγετε λίγο από το άγχος της καθημερινότητας και να θαυμάσετε την Ακρόπολη.

Λόφος Φιλοπάππου

Ανήκει στις πιο νοσταλγικές γειτονιές της πόλης, με φανταστική θέα από τη μια στα Πετράλωνα και από την άλλη στο Κουκάκι. Και, στο ενδιάμεσο, πλακόστρωτα μονοπάτια για να απολαύσετε τη βόλτα σας πάνω στους τρεις λόφους που «κοιτούν» την Ακρόπολη.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ιδανική για μια μεγάλη βόλτα από του Μακρυγιάννη στο Θησείο ή ανάποδα, με φόντο τον αρχαίο Βράχο της Ακρόπολης. Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ένας από τους πιο ωραίους πεζόδρομους της Αθήνας, οι μουσικές του οποίου θα σας κρατήσουν συντροφιά.

Ερμού

Είναι σίγουρα ο πιο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Αθήνας, καθώς φημίζεται για την αγορά και την ποικιλία των καταστημάτων του. Η διαδρομή του περιλαμβάνει έναν εκ των ωραιότερων αρχαιολογικών χώρων της πόλης, τον Κεραμεικό. Αν επιλέξετε να τον επισκεφθείτε βράδυ, θα έχετε το προνόμιο της θέας της φωτισμένης Ακρόπολης.

Υμηττός

Προσεγγίζεται πανεύκολα από τον Χολαργό, τον Βύρωνα, την Καισαριανή και τα πέριξ τους, με αποτέλεσμα να αποτελεί την πλησιέστερη «εξοχή» για τους κατοίκους των βορειοανατολικών περιοχών.

Ψυρρή

Τα πλακόστρωτα δρομάκια του είναι πλημμυρισμένα με τα χρώματα και τις μυρωδιές της παλιάς Αθήνας, που συνδυάζονται ιδανικά με το καλό φαγητό και το κρασί σε μια βραδινή βόλτα.

Πειραϊκή

Θα έχετε συντροφιά τα κύματα του Σαρωνικού, τα αρχαία τείχη του Θεμιστοκλή και τη θέα που «πιάνει» όλη την αττική ακτογραμμή, μέχρι τη Γλυφάδα.

Παραλιακή

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο μεγάλος πλακόστρωτος πεζόδρομος που ξεκινά από το Δέλτα του Φαλήρου και συνεχίζει διαρκώς δίπλα στη θάλασσα για να καταλήξει στη Βούλα. Μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στον Φλοίσβο, ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της.

Μετς

Είναι μια γειτονιά που αποκτά άλλη αίγλη ανηφορίζοντας προς τον μικρό και καταπράσινο λόφο του Λογγίνου.

Πεντέλη

Τα μονοπάτια της Πεντέλης είναι ιδανικά για να πάρετε καθαρό αέρα, να θαυμάσετε τον καταρράκτη του Βαλανάρη στο Ντράφι και να περάσετε από το Σπήλαιο Νταβέλη.

Δείτε επίσης: Οι τετράποδοι influencers με τα «χρυσά» μεροκάματα (video)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας