Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για δυο αυτοκτονίες μεταναστών – Καημός του οι «πρόσφυγες»

Must Read

Δυο μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ αυτοκτόνησαν στον καταυλισμό των Μουριών Κιλκίς και ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να επιρρίψει την ευθύνη στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς και η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου σημειώνουν ότι είναι σημαντικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι «δύο νέοι πρόσφυγες, αφγανικής και ιρακινής καταγωγής, έβαλαν τέλος στη ζωή τους στον χώρο φιλοξενίας των Μουριών τις προηγούμενες ημέρες και παρότι τα ζητήματα αυτά δεν ενδείκνυνται για πολιτικές αντιδικίες, οφείλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της»

Δείτε επίσης: Εφαρμόστε επιτέλους τον νόμο!

«Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο», γράφουν, «εάν όχι εγκληματικό, να μην παρέχεται υγειονομική φροντίδα στους ανθρώπους αυτούς και να μην υπάρχει πρόβλεψη της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων ΜΚΟ για παροχή φαρμακευτικής αγωγής και νοσηλείας στους χώρους διαμονής τους. Δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους αιτούντες άσυλο και πέντε μήνες μετά την κατάργηση του ΑΜΚΑ για τους πληθυσμούς χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, αναμένουμε ακόμη την ΚΥΑ των 5 συναρμόδιων υπουργείων για την έκδοση του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. Τα στατιστικά στοιχεία, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα, δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η υγειονομική κάλυψη των πληθυσμών αυτών τόσο για τη δική τους υγεία και ασφάλεια όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Και συνεχίζουν:«η σημερινή κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες -αφού αφαίρεσε το “μετατραυματικό στρες” από τη λίστα των κατηγοριών ευαλωτότητας- στερεί από τους ανθρώπους αυτούς το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και αρνείται να εξασφαλίσει υγειονομική περίθαλψη σε σχεδόν 50.000 ανθρώπους»

Και καταλήγουν τονίζοντας: «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει επιτέλους να αντιμετωπίσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό με τη δέουσα σοβαρότητα και να σταματήσει να εθελοτυφλεί. Οι εσωκομματικές φωνές της ΝΔ περί του να κάνουμε την ζωή των μεταναστών δυσκολότερη (Άδ. Γεωργιάδης) δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα διαπιστώνουμε με τον χειρότερο τρόπο. Καμία ζωή δεν είναι λαθραία και δεν υπάρχουν ανθρώπινες ζωές που να αξίζουν λιγότερο από κάποιες άλλες».

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνήθως έχει τον καημό του με τους «πρόσφυγες». Δεν έπρεπε, λένε, να καταργήσει η κυβέρνηση το «μετατραυματικό στρες» και αυτό παρότι όπως αποδείχτηκε ή συγκεκριμένη κατηγορία είχε μπει απλώς για να κάνει πάρα που δύσκολη έως αδύνατη την μη χορήγηση ασύλου αφού εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οποιοσδήποτε μπορεί να επικαλεστεί το περίφημο αυτό «μετατραυματικό στρες». 

Επιπλέον πάνω στην υπόθεση του «μετατραυματικού στρες» είχε στηθεί ολόκληρη βιομηχανία χορήγησης χαρτιών σε μετανάστες με κυκλώματα γιατρών και δικηγόρων να κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Το ίδιο και με το ΑΜΚΑ για το οποίο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του. Άλλη μια φάμπρικα με κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που τελικά μετακυλίονται στις πλάτες του ελληνικού λαού αφού οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τα επιδόματα και την περίθαλψη των «προσφύγων».

Η κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει στην πολιτική στο μεταναστευτικό και μάλιστα να κάμει αυτό για το οποίο ψηφίστηκε.  Να φυλάξει δηλαδή τα σύνορα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει τρύπια καθώς σύμφωνα με τις αντιλήψεις των δικαιωματιστών του Σύριζα δεν υπάρχουν σύνορα….

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This