Εφαρμόστε επιτέλους τον νόμο!

Must Read

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με θέμα τις καταλήψεις και την αστυνομική βία. Στα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι ήρθαν τώρα να προστεθούν και τα πρόσφατα γεγονότα στο Μαρούσι.

Την περασμένη Κυριακή δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με αναρχικούς μέσα στον κέντρο του Αμαρουσίου και σε ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στην αγορά για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του. Ομάδες αναρχικών επιχείρησαν να ανακαταλάβουν το κτίριο Κούβελου. Οι άνδρες των ΜΑΤ έβγαλαν ξανά τους αντιεξουσιαστές έξω από το κτίριο και τότε οι αναρχικοί ξεχύθηκαν στην αγορά της πόλης και επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ που δεν είναι άλλο από το σπάσιμο βιτρινών καταστημάτων και το κάψιμο αυτοκινήτων.

Η αστυνομία στην προσπάθεια της να απωθήσει τους αντιεξουσιαστές έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ακολούθησαν οι συνηθισμένες οργίλες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης περί αστυνομικής βίας και περί αστυνομικών σερίφηδων. Και οι εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το θέμα αρκετές μέρες μετά.

Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 μίλησε για υπέρμετρη αστυνομική βία. Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεχάσει τους τόνους ληγμένων χημικών που ρίχτηκαν πάνω σε γέρους και γυναικόπαιδα κατά τις διαδηλώσεις για την Μακεδονία. Όπως έχει ξεχάσει και το αλύπητο ξύλο στο Πισοδέρι κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και τις πρωτοφανείς στα χρονικά προληπτικές συλλήψεις πολιτών επειδή κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Τα χημικά λοιπόν και οι κρότου λάμψεις δεν είναι πρωτοφανείς. Με τα ΜΑΤ κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κλούβες ήταν μόνιμα στημένες στην Ηρώδου του Αττικού. Αλλά το πρόβλημα της αριστεράς είναι ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες υπάρχει μια κυβέρνηση που τολμά να τα βάλει με τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Πολλοί λένε κατά καιρούς πως ο χώρος διατηρεί σχέσεις συγκοινωνούντων δοχείων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ εξάλλου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταδικάσει ανοιχτά την βία που προέρχεται από την άκρα αριστερά. Ούτε το επικίνδυνο φαινόμενο των καταλήψεων.

Αντιθέτως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο των καταλήψεων άνθισε γιατί είχε τις πλάτες στελεχών και υπουργών της τότε κυβέρνησης. Έτσι γύρω από τα Εξάρχεια ανοίχτηκε μια ομπρέλα τέτοιων «κοινωνικών χώρων» ορμητηρίων βίας και «επαναστατικής» εκπαίδευσης.  Και το φαινόμενο επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της πόλης. Η κατάληψη Κούβελου λειτουργούσε από το 2010.

Δείτε επίσης: Βάλτε τέλος στην βία της αριστεράς

Καμιά κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να την πειράξει. Και τι ήταν αυτή η κατάληψη; Ένα ορμητήριο από το οποίο εξορμούσαν κουκουλοφόροι και επιχειρούσαν καταδρομικές εναντίον του κοντινού αστυνομικού τμήματος καθώς και των γραφείων νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα τέλος. Πράττει άριστα η κυβέρνηση που επιμένει στην εκκένωση των καταλήψεων. Και δεν πρέπει να υποχωρήσει από αυτή την θέση ούτε εκατοστό. Κι ας ωρύεται η αριστερά στα τηλεοπτικά πάνελ. 

Η κυβέρνηση εκλέχτηκε για να κάνει αυτό. Τα κτίρια είναι παρανόμως κατειλημμένα. Με τον τσαμπουκά και το έτσι θέλω κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει ιδιωτική περιουσία. Επιπλέον στα κτίρια λαμβάνουν χώρα παράνομες πράξεις όπως ρευματοκλοπή, καθώς και φθορές και ζημιές που τελικά επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες και όχι τους ανεύθυνους καταληψίες.

Επιτέλους ας εφαρμοστεί ο νόμος σ αυτή την χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This