Εντατικά μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για νέους και νέες μέσω… YouTube! (video)

Must Read

Το κενό που έχει αφήσει η ελλιπής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το σχολείο, έχουν σπεύσει να αναπληρώσουν μέσω διαδικτύου, δημοφιλείς… vloggers!

Τελευταίως κάνουν κάνουν θραύση στο YouTube κανάλια, στα οποία διάφορες χαριτωμένες κοπέλες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και μετατρέπονται σε… δασκάλες του σεξ, δίνοντας συμβουλές, απαντώντας στις ερωτήσεις εφήβων ή αναλύοντας κρίσιμα θέματα, όπως η έννοια της συγκατάθεσης.

σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση μεσω youtube

Η Chloe Krystyna Garcia, στο πλαίσιο της έρευνάς της για το ντοκτορά της στο πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ, στο Μόντρεαλ του Καναδά, μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο νεαροί YouTubers αντιμετωπίζουν τα ποικίλα «καυτά» θέματα γύρω από το σεξ. Όπως εξήγησε στο site «Τhe Conversation», αφού ανέλυσε εκατοντάδες βίντεο vloggers όλων των φύλων, ηλικίας 14-30 ετών, διαπίστωσε ότι, πλέον, οι νέοι αναζητούν διαδικτυακές πληροφορίες, προκειμένου να ενημερωθούν για το σεξ.

σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση μεσω youtube

Κατέγραψε δε μια διαρκώς αυξανόμενη τάση, στην οποία τις πληροφορίες αυτές «παρήγαν νέοι για τους νέους», κυρίως νεαρές γυναίκες ή κορίτσια.

Σεξουαλική παρενόχληση και βία στο «μενού»

Ανάμεσα στις «δασκάλες» σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του YouTube, η Garcia ξεχώρισε τις vloggers Meghan Hughes, Laci Green και Hannah Witton, όχι μόνο λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων εγγεγραμμένων χρηστών στα κανάλια τους -η Green έχει ξεπεράσει τους 1.420.000, ενώ οι άλλες δύο «συνάδελφοί» της κινούνται γύρω στους 500.000- αλλά και για τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται. Δεν περιορίζονται στο να απαντούν σε απορίες πρακτικής φύσης των εφήβων εγγεγραμμένων τους ή να μιλούν για τα «βασικά» του σεξ. Αναλύουν, επίσης, πολύπλοκα θέματα, όπως η έννοια της συγκατάθεσης, της σεξουαλικής παρενόχλησης και της σεξουαλικής βίας.

σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση μεσω youtube

Διαβάστε επίσης: Η ΕΡΤ μεταδίδει για την «Ωτοριλολολιγγονανογκική» κλινική και μας αφήνει να ψαχνόμαστε (video)

Όπως εξηγεί η Garcia, πηγαίνουν πολύ πέρα από το απλοϊκό «όχι σημαίνει όχι», στο οποίο, συνήθως, περιορίζεται η όποια σχολική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Οι τρεις νεαρές, σε διαδοχικά βίντεό τους, αναλύουν σχεδόν κάθε πτυχή της σεξουαλικής συναίνεσης ή των επεισοδίων βίας, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη το ευρύτερο πολιτιστικό, νομικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο συμβαίνουν.

Δεν το κάνουν όμως με δασκαλίστικο τρόπο, αλλά χρησιμοποιούν οπτικά εφέ και μουσική, δίνοντας, ταυτόχρονα, παραδείγματα, τα οποία περιγράφουν με συναισθηματικό τόνο, ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον των νεαρών που τις παρακολουθούν.

  • Δείτε σχετικά βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This