Προσωρινή ανοσία και στο… βάθος εμβόλιο!

Must Read

Ελπίδες ότι ο οργανισμός αναπτύσσει για κάποιο διάστημα ανοσία έναντι του νέου κορωνοϊού και ότι ένα εμβόλιο μπορεί να είναι στον ορίζοντα δίνουν δύο έρευνες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Στην πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εννέα μαϊμούδες που είχαν μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό, προέκυψε ότι τα πειραματόζωα δεν κόλλησαν και πάλι κορωνοϊό αφού ανάρρωσαν.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μαϊμούδες αναπτύσσουν φυσική ανοσία που τις προστατεύει από νέα έκθεση στον ιό» σχολιάζει ο δρ Νταν Μπάρουχ, ερευνητής του κέντρου Ιολογίας και Ερευνας Εμβολίων στο Beth Israel Deaconness Medical Center του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, προσθέτοντας ότι αυτά είναι «καλά νέα».

Στη δεύτερη έρευνα, σε 25 μαϊμούδες έγινε εμβολιασμός με τα έξι διαφορετικά πρωτότυπα εμβόλια, ενώ σε 10 έγινε εμβόλιο με ψευδοφάρμακο. Τα εμβόλια εξέφρασαν έξι διαφορετικές μορφές της «αγκαθωτής» πρωτεΐνης, που βρίσκεται στην επιφάνεια του ιού την οποία χρησιμοποιεί ο παθογόνος οργανισμός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Έξι εβδομάδες αργότερα, οι ερευνητές εξέθεσαν όλες τις μαϊμούδες στον ιό SARS-CoV-2, και παρατήρησαν σε όλες υψηλές ποσότητες ιού στις μύτες και στους πνεύμονές τους.
Ωστόσο, στα εμβολιασμένα ζώα διαπίστωσαν «σημαντικό βαθμό προστασίας».

Συγκεκριμένα, οι μαϊμούδες που εμβολιάστηκαν είχαν στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα αντισωμάτων μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This