Καθηγητής Σύψας: «Οι πολίτες ακούνε fake news και νομίζουν πως μπορούν να βγουν έξω»

Must Read

Ακόμα μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος επισήμανε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες που παρασύρονται από ψευδείς ειδήσεις (fake news), στις εικόνες συνωστισμού στα πλοία και στα μπαρ, αλλά και στα πάρτι!

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 προειδοποίησε ότι ο ιός μπορεί ανά πάσα στιγμή να διασπαρεί ταχύτατα, καθώς δεν έχει συμπτώματα, με συνέπεια η υπερμετάδοση να επιφέρει ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι αντί για αργά το φθινόπωρο, τον Νοέμβριο, που θα είμαστε πιο κοντά στη θεραπεία.

«Ακούν fake news και νομίζουν πως μπορούν να βγουν έξω. Ο κόσμος αναρωτιέται αν άξιζε τον κόπο και αυτό είναι ανησυχητικό, γιατί δεν έχουμε τελειώσει. Ο συνωστισμός μπορεί να φέρει ταχεία ανάκαμψη του ιού. Οταν έχουμε πολλά σημεία επανεμφάνισης κρουσμάτων γεωγραφικά και κάθε μέρα έχουμε αυξημένο αριθμό, αυτό είναι ένα πολύ άσχημο καμπανάκι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ο ιός είναι γύρω μας, είναι στην κοινωνία, το βλέπουμε με τις εξάρσεις στις τοπικές κοινωνίες, όπως τη Θράκη, τη Θεσπρωτία, ενώ έχουμε και τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες, που όλο και αυξάνονται» δήλωσε χθες σε ενημερωτική εκπομπή του Σκάι.

Μάλιστα, ο κ. Σύψας τόνισε ότι μπορεί σήμερα ο δείκτης μετάδοσης R0 στη χώρα μας να είναι χαμηλός, «όμως έχουμε σκαμπανεβάσματα και υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποια στιγμή μπορεί να πάρει ανοδική πορεία».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το lockdown σε περιοχή της Γερμανίας: «Μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αύριο και θα οδηγηθούμε σε μια πολύ άσχημη κατάσταση, που δεν θέλω καν να φαντάζομαι» επισήμανε και ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα ο πληθυσμός έχει αντισώματα κάτω από το 1%, δηλαδή… κανείς!

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Σουηδία, που προτίμησαν να μην κλείσουν την οικονομία τους και το αποτέλεσμα ήταν να έχουν χιλιάδες θανάτους και η οικονομία τους να καταστραφεί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This