Έγινε το εμβόλιο κατά του Covid-19 στον πρώτο εθελοντή!

Must Read

Ο πρώτος εθελοντής έλαβε ήδη το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19 που έχει αναπτύξει το βρετανικό Imperial College London. Η έγχυση με ένεση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου αποτελεί την πρώτη «μικρή» δόση του εμβολίου και έπειτα από τέσσερις εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η έγχυση της δεύτερης «μεγαλύτερης» δόσης, η οποία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Ο εθελοντής, που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είναι απολύτως υγιής και τις επόμενες εβδομάδες θα ελεγχθεί κατά πόσο ο οργανισμός του θα αναπτύξει αποτελεσματική ανοσία για τον νέο κορωνοϊό, αποκτώντας αντισώματα.

Είναι μόλις ένα από τα 15 άτομα τα οποία προσφέρθηκαν να ενταχθούν τις επόμενες ημέρες στην κλινική δοκιμή του Imperial College London, το οποίο είναι το δεύτερο πανεπιστήμιο της Βρετανίας, με το Oxford University που δοκιμάζει σε ανθρώπους το δικό του πειραματικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο καθηγητής του Imperial College London, Robin Shattock, ο οποίος ηγείται της ερευνητικής ομάδας, χαρακτήρισε τη χορήγηση του πειραματικού εμβολίου στον πρώτο εθελοντή «ένα σημαντικό βήμα» για τη δημιουργία διαθέσιμου για το κοινό εμβολίου κατά του Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This