6-8-2020

Έγινε το εμβόλιο κατά του Covid-19 στον πρώτο εθελοντή!

Ο πρώτος εθελοντής έλαβε ήδη το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19 που έχει αναπτύξει το βρετανικό Imperial College London. Η έγχυση με ένεση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου αποτελεί την πρώτη «μικρή» δόση του εμβολίου και έπειτα από τέσσερις εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η έγχυση της δεύτερης «μεγαλύτερης» δόσης, η οποία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Ο εθελοντής, που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είναι απολύτως υγιής και τις επόμενες εβδομάδες θα ελεγχθεί κατά πόσο ο οργανισμός του θα αναπτύξει αποτελεσματική ανοσία για τον νέο κορωνοϊό, αποκτώντας αντισώματα.

Είναι μόλις ένα από τα 15 άτομα τα οποία προσφέρθηκαν να ενταχθούν τις επόμενες ημέρες στην κλινική δοκιμή του Imperial College London, το οποίο είναι το δεύτερο πανεπιστήμιο της Βρετανίας, με το Oxford University που δοκιμάζει σε ανθρώπους το δικό του πειραματικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο καθηγητής του Imperial College London, Robin Shattock, ο οποίος ηγείται της ερευνητικής ομάδας, χαρακτήρισε τη χορήγηση του πειραματικού εμβολίου στον πρώτο εθελοντή «ένα σημαντικό βήμα» για τη δημιουργία διαθέσιμου για το κοινό εμβολίου κατά του Covid-19.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ