Ακούει κανείς τους ειδικούς; «Ο κορωνοϊός έχει διασπαρεί στην κοινότητα, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

Must Read

Φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, καθώς ο δείκτης μετάδοσης R έχει ανοδική τάση, εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να μην έχουμε κάποιο ατύχημα το καλοκαίρι και να βγει ομαλά ο Αύγουστος». Άσχημη η κατάσταση και σε Αλβανία, Ισπανία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σύψας έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι στις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, καθώς τα περισσότερα κρούσματα από αυτά καταγράφονται καθημερινά πλέον, δεν είναι εισαγόμενα, αλλά μέσα στην κοινότητα.

«Πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και να περιοριστούν οι εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται. Σε αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: των μεγάλων αστικών κέντρων) δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιχνηλάτηση», σημείωσε ο καθηγητής.

Και συνέχισε αναφερόμενος στη χαλάρωση που παρατηρείται: «Δυστυχώς έχουμε χαλαρώσει, το βλέπω καθημερινά στην περιοχή που βρίσκομαι, αλλά και στα ρεπορτάζ που βλέπω στην τηλεόραση, ότι ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει ιός. Έχουμε πει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα διαφορετικό από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς μια μεγάλη πλειοψηφία νέων -κατά κύριο λόγο- ανθρώπων συμπεριφέρονται όπως κάθε καλοκαίρι. Αυτό είναι επικίνδυνο».

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 8 ήταν εισαγόμενα.

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αλβανία, ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις για την Ισπανία

Το τελευταίο 24ωρο στην Αλβανία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν 126 νέα κρούσματα, από 66 που ήταν το Σάββατο. Επίσης καταγράφηκαν άλλοι τέσσερις θάνατοι.

Καθώς η Ισπανία εισάγει νέους περιορισμούς lockdown μετά την εμφάνιση σωρείας κρουσμάτων σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς χώρους, οι ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τη χώρα.

Η κατάσταση στις περιοχές της Καταλονίας και της Αραγονίας, ώθησαν τις ισπανικές αρχές να επιβάλουν περιορισμούς στη Βαρκελώνη, σε μια αγροτική περιοχή γύρω από τη Λέιδα και στη Σαραγόσα.

Η Γαλλία και το Βέλγιο προτείνουν στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν σχέδια για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Βαρκελώνη και τις κοντινές παραλίες της. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ προέτρεψε τους Γάλλους πολίτες να μην επισκεφθούν την Καταλονία, αλλά είπε ότι δεν χρειάζεται ακόμη να κλείσουν τα σύνορα με την Ισπανία.

«Έχουμε δει ένα κύμα ακυρώσεων κυρίως από ξένους τουρίστες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία που ήταν να έρθουν την επόμενη εβδομάδα, κυρίως στη Βαρκελώνη», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρίμπα, πρόεδρος του ομίλου τουριστικών διαμερισμάτων Federatur.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This