Αμερικανική έρευνα: Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό ακόμα κι αν δεν έχουν νοσήσει

Must Read

Τα παιδιά μεταδίδουν τον Covid-19, ακόμα κι αν δεν έχουν νοσήσει τα ίδια, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που προκαλεί ανησυχία λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.
«Αντίθετα από όσα πιστεύαμε βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, τα παιδιά δεν γλιτώνουν από την πανδημία» δήλωσε ο δρ Αλέσιο Φασάνο, διευθυντής του Κέντρου Ανοσολογίας και Βιολογικών Ερευνών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και συντάκτης της έρευνας.

Ο Φασάνο και συνάδελφοί του στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Μασαχουσέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό έχουν σημαντικά μεγαλύτερο ιικό φορτίο στους αεραγωγούς τους από τους ενηλίκους που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω Covid-19. Το υψηλό ιικό φορτίο εντοπίστηκε σε όλες τις ηλικίες, από νήπια ως εφήβους, αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας 11 με 17 ετών.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Pediatrics», συμμετείχαν παιδιά και νεαροί ενήλικοι ηλικίας 0-22 ετών που είχαν εισαχθεί στα επείγοντα με ύποπτα συμπτώματα Covid-19. Σαράντα εννέα από αυτά, το ένα τέταρτο του συνόλου, βρέθηκαν θετικά στον ιό. Aλλα 18 συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, αφού διαγνώστηκαν με πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, μια σοβαρή ασθένεια που συνδέεται με τον κορονοϊό και μπορεί να εμφανιστεί στα παιδιά αρκετές εβδομάδες μετά τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2.

Συμπτώματα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα παιδιά μπορούν να εμφανίζουν υψηλότερο ιικό φορτίο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναπτύξει συμπτώματα του Covid-19.

«Υπάρχουν κάποια αντικρουόμενα στοιχεία εκεί έξω σχετικά με τον βαθμό στον οποίο είναι μεταδοτικά τα παιδιά» δήλωσε η δρ Μεριμπέθ Σέξτον, αναπληρώτρια καθηγήτρια μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Emory της Ατλάντα, που δεν συμμετείχε στην έρευνα. «Υπάρχουν επιπλέον στοιχεία, βάσει των οποίων ίσως μπορούμε να δούμε τα παιδιά ως πηγές μόλυνσης» πρόσθεσε, εξηγώντας όμως ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This