Έτοιμο στα τέλη του 2020 και το γερμανικό «όπλο» κατά του ιού

Must Read

Μέχρι τα τέλη του 2020 η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρία Curevac αναμένει ότι θα είναι σε θέση να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο που αναπτύσσει στα εργαστήριά της κατά του Covid-19, δήλωνε χθες ο επενδυτής Ντίτμαρ Χοπ στη «Handelsblatt».

«Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10.000.000 δόσεις έως τα τέλη του έτους» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Χοπ, ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP, ενώ είπε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον ιό ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης. Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.

Ωστόσο, όπως είπε ο Χοπ, «δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την κούρσα. (…) Όμως θέλουμε να κερδίσουμε την κούρσα για την παραγωγή του καλύτερου εμβολίου και εδώ έχουμε καλές πιθανότητες».

Την ίδια στιγμή χθες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε πως δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αυστηρών ελέγχων της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This