Αυξημένος κίνδυνος θανάτου από τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη

Στη μελέτη συμμετέχει και ο Γιάννης Ιωαννίδης

Must Read

Αμετάκλητα ακυρωτική για την αξία της υδροξυχλωροκίνης και της χλωροκίνης στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού εμφανίζεται νέα διεθνής συνεργατική μελέτη, η οποία αποτελεί μεταανάλυση δεκάδων τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών που έχουν γίνει έως τώρα.

Η μελέτη, στην οποία συμμετέχει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας Γιάννης Ιωαννίδης, περιέλαβε 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά 9.011 ασθενείς, καθώς και άλλες 14 μη δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές (σε 1.308 ασθενείς), και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη των ασθενών με Covid-19 αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους, ενώ η χλωροκίνη δεν προσφέρει κανένα κλινικό όφελος.

Ο Ιωαννίδης αναφέρει ότι «μάλλον 50.000 έως 100.000 θάνατοι μέχρι σήμερα προήλθαν από τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης. Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι, όταν δεν έχεις κάτι αποτελεσματικό, το να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση απλώς για να λες ότι “έκανα κάτι” είναι η συνταγή για την καταστροφή. Σε αυτή την πανδημία το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο ξανά και ξανά από ανθρώπους που δεν μπορούν να διατηρήσουν μια στοιχειώδη ψυχραιμία. Κλινικός πανικός» επισημαίνει ο επιστήμονας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This