Η Ινδία δηλώνει έτοιμη να δώσει μέχρι τον Φεβρουάριο εμβόλιο κατά του Covid-19

«Το εμβόλιο έχει δείξει καλή αποτελεσματικότητα»

Must Read

Ινδικό εμβόλιο κατά του Covid-19 ίσως να είναι έτοιμο ακόμη και έως τον Φεβρουάριο -αρκετούς μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν- καθώς οι δοκιμές τελευταίου σταδίου αρχίζουν αυτόν τον μήνα και οι μελέτες έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμος επιστήμονας της κυβέρνησης.

H Bharat Biotech, μια ιδιωτική εταιρία που αναπτύσσει το COVAXIN με το κυβερνητικό Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Ερευνας (ICMR), είχε εκφράσει νωρίτερα την ελπίδα ότι θα το διέθετε μόλις το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. «Το εμβόλιο έχει δείξει καλή αποτελεσματικότητα» δήλωσε ωστόσο ο υψηλόβαθμος επιστήμονας του ICMR Ράτζνι Καντ, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ομάδας της για τον Covid-19. «Αναμένεται ότι έως τις αρχές του επόμενου έτους, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, κάτι θα είναι διαθέσιμο». Η Bharat Biotech δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια, όμως αξίζει να σημειωθεί πως μια διάθεση του εμβολίου τον Φεβρουάριο θα καθιστούσε το COVAXIN το πρώτο ινδικής κατασκευής εμβόλιο που παρουσιάζεται.

Μελέτες

Ο Καντ, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος ερευνητικής διαχείρισης, πολιτικής, σχεδιασμού και συντονισμού, δήλωσε ότι εξαρτάται από το υπουργείο Υγείας να αποφασίσει αν εμβόλια COVAXIN μπορούν να δοθούν σε ανθρώπους ακόμη και πριν από το τέλος των δοκιμών τρίτου σταδίου.

«Εχει επιδείξει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στις δοκιμές φάσης 1 και 2 και σε μελέτες σε ζώα -άρα είναι ασφαλές, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι μέχρι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές της φάσης 3» είπε. «Μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αν είστε έτοιμοι να αναλάβετε τον κίνδυνο, μπορείτε να κάνετε το εμβόλιο. Αν είναι απαραίτητο, η κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει το εμβόλιο σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Χαρς Βάρντναν δήλωσε τον Σεπτέμβριο πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει επείγουσα έγκριση για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που εργάζονται σε χώρους εργασίας υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This