Ευρώπη και Αμερική κάνουν αγώνα δρόμου για να κλείσουν συμφωνίες για το εμβόλιο

Ετοιμάζουν εκστρατείες εμβολιασμού

Must Read

Από την Ευρώπη έως τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώρες ετοιμάζουν εκστρατείες εμβολιασμού στον απόηχο των πρόσφατων ανακοινώσεων για την αποτελεσματικότητα των υπό ανάπτυξη εμβολίων κατά του Covid-19 των εταιριών Pfizer/BioNtech και Moderna, όμως το δεύτερο κύμα της επιδημίας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα και στις δύο ακτές του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες τα δύο εμβόλια είναι πιθανό να λάβουν την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μόνσεφ Σλάουι, επιστημονικός υπεύθυνος της επιχείρησης Warp Speed για την οργάνωση της εκστρατείας εμβολιασμού του αμερικανικού πληθυσμού. Αυτό θα επέτρεπε τον εμβολιασμό 20.000.000 Αμερικανών, κατά προτεραιότητα των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, ήδη από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και στη συνέχεια 25.000.000 ατόμων κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Τον Ιανουάριο

Στη Γαλλία η κυβέρνηση αρχίζει την οργάνωση της επιχείρησης εμβολιασμού ώστε να είναι έτοιμη για τη διανομή εμβολίου κατά του Covid-19 από τον Ιανουάριο, αν λάβει έγκριση, και έχει προβλέψει 1,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021 για τον σκοπό αυτό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Προετοιμάζουμε μια εκστρατεία εμβολιασμού ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που ένα εμβόλιο θα πάρει την έγκριση των ευρωπαϊκών και των εθνικών Αρχών» εξήγησε.

Εντούτοις ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Moderna προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων για την αγορά του εμβολίου κατά του Covid-19 κινδυνεύει να καθυστερήσει τις παραδόσεις, καθώς άλλες χώρες έχουν προτεραιότητα, αφού έχουν υπογράψει συμφωνίες εδώ και μήνες. «Είναι σαφές ότι η καθυστέρηση δεν θα περιορίσει τη συνολική ποσότητα, θα καθυστερήσει όμως την παράδοση» δηλώνει ο Γάλλος Στεφάν Μπανσέλ σε συνέντευξή του στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση στο Βέλγιο ανακοίνωσε την πρόθεση εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 8.000.000 ανθρώπων, με τα εμβόλια που θα λάβουν μελλοντικά έγκριση και τα οποία θα είναι δωρεάν για κάθε πολίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This