Το θεραπευτικό τσάι ρίγανης κάνει θαύματα στην υγεία

Το... μαγικό βοτάνι!

Must Read

Η ρίγανη, εκτός από αρωματικό φυτό που βάζουμε στο φαγητό για νοστιμιά, μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία και να χρησιμοποιηθεί ως βότανο. Η χώρα μας έχει μία από τις καλύτερες ποιότητες ρίγανης παγκοσμίως. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσουμε τα οφέλη της.

  • Από τη
    Σοφία Τικταμπανίδη

Ο ένας είναι το έλαιο ρίγανης. Ο πιο εύκολος τρόπος όμως είναι το τσάι ρίγανης.
Η έρευνα επιβεβαιώνει και υποδεικνύει ότι τα μεταλλικά στοιχεία και οι βιταμίνες που περιέχονται στο τσάι ρίγανης το μετατρέπουν σε ένα εξαιρετικό συμπληρωματικό ρόφημα για πολυάριθμα προβλήματα.

Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη του:

1 Αντιβακτηριδιακό. Ενα φλιτζάνι τσάι ρίγανης είναι η κατάλληλη αντιβακτηριδιακή δόση για όλη τη μέρα. Το βότανο αποτελείται από έλαια, γνωστά ως θυμόλη και καρβακρόλη, που είναι εχθροί των βακτηρίων. Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά και στην αντιμετώπιση κάθε τύπου μικροβιακής μόλυνσης.

2 Με ωμέγα-3. Η ρίγανη και το τσάι της αποτελούν μια φυσική μέθοδο πρόσληψης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Τα ωμέγα-3 μειώνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών, αρθρίτιδας και ενδυναμώνουν τη γνωστική και τη συμπεριφορική λειτουργία.

3 Μειώνει τις κρίσεις άσθματος. Το τσάι ρίγανης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τα συμπτώματα μιας κρίσης άσθματος. Μπορείτε να γλυκάνετε το τσάι με μέλι και φροντίστε να το διατηρήσετε ζεστό. Εισπνεύστε τους υδρατμούς και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τη ρινική και την αναπνευστική οδό.

4 Βοηθά στη μείωση βάρους. Η ρίγανη και το τσάι της είναι ευρέως γνωστό ότι αποτελούν πηγή φυτικών ινών. Μια ικανοποιητική κατανάλωση φυτικών ινών βοηθά στον έλεγχο του βάρους, διατηρώντας τον οργανισμό σε καλή φυσική κατάσταση.

5 Ενδυναμώνει το πεπτικό σύστημα. Αρκετοί βοτανολόγοι προτείνουν ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι ρίγανης για τη στήριξη της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Κάποια από τα έλαιά του μπορούν να συμβάλουν τόσο στη χαλάρωση όσο και στη στήριξη του γαστρεντερικού συστήματος.

Επιπλέον οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό είναι τα εξής:

• Αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για τις κράμπες της περιόδου, το φούσκωμα, ενώ μειώνει τον κοιλιακό πόνο.
• Βοηθά στη μείωση ανεπιθύμητων αεριών και ειδικά του στομάχου.
• Καθώς είναι σπουδαία πηγή βιταμίνης C, μπορεί να βοηθήσει έμμεσα στην αύξηση των αμυντικών μηχανισμών.
• Είναι διεγερτικό και ρίχνει τον πυρετό.
• Το ζεστό τσάι ρίγανης με μέλι ανακουφίζει άτομα που υποφέρουν από ρευματισμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This