Η αισιοδοξία ωφελεί σοβαρά την υγεία της καρδιάς!

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, σύμφωνα με νέα έρευνα!

Must Read

Η αισιοδοξία ωφελεί σοβαρά την υγεία της καρδιάς. Αυτό συμπεραίνουν οι ερευνητές της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιολογίας, που υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν μια γενικά θετική ματιά απέναντι στη ζωή εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας.

«Το μυαλό, η καρδιά και το σώμα ενός ανθρώπου είναι συνδεδεμένα και αλληλοεξαρτώμενα σε κάτι που μπορεί να περιγραφεί ως “η σύνδεση μυαλού – καρδιάς – σώματος”» λέει ο Glenn N. Levine από το Baylor College of Medicine. «Η έρευνα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι αρνητικοί ψυχολογικοί παράγοντες, χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και διαταραχές της ψυχικής υγείας μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην καρδιαγγειακή υγεία. Από την άλλη, έρευνες έχουν δείξει ότι τα θετικά ψυχολογικά χαρακτηριστικά συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσους και θνησιμότητας» προσθέτει.

Η έρευνα έδειξε ότι ασθενείς που έχουν ψυχολογικά προβλήματα γενικά εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο ανωμαλιών του καρδιακού ρυθμού, προβλημάτων του πεπτικού, υπέρτασης, χρόνιας φλεγμονής, αλλά και μικρότερης ροής αίματος προς την καρδιά. Η επιβαρυμένη ψυχική υγεία επίσης συνδέεται με συμπεριφορές που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι ασθενείς με κακή ψυχολογία τείνουν να είναι καπνιστές, να μη γυμνάζονται, να είναι υπέρβαροι ή να μην παίρνουν τα φάρμακά τους. Ως εκ τούτου οι ειδικοί προτείνουν την εξέταση από ψυχίατρο να αποτελεί πια κομμάτι του καρδιολογικού τσεκάπ, ενώ εκτιμούν ότι η ψυχοθεραπεία θα πρέπει να είναι κομμάτι της αγωγής για καρδιολογικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This