Το εμβόλιο COVAXIN πιθανόν να είναι αποτελεσματικό κατά της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Eλπίδα made in India!

Must Read

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν από κοινού η ινδική εταιρία Bharat Biotech και ένα κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο είναι πιθανόν να είναι αποτελεσματικό κατά του βρετανικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη ειδικών που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, αν και ενέκρινε το COVAXIN χωρίς οποιαδήποτε δεδομένα αποτελεσματικότητας από μια εν εξελίξει δοκιμή τελευταίου σταδίου, η ρυθμιστική Αρχή της Ινδίας διαφήμισε την ικανότητά του να δρα εναντίον ολόκληρου του ιού και όχι μόνο της πρωτεΐνης-ακίδας του, καθιστώντας το ενδεχομένως πιο αποτελεσματικό σε περίπτωση εμφάνισης νέων στελεχών.

Η Ινδία έχει ήδη διευρύνει τη χρήση του εμβολίου στο πρόγραμμά της μαζικών εμβολιασμών που άρχισε στις 16 Ιανουαρίου και έχει καλύψει έως τώρα περισσότερους από 2.000.000 ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, όπως είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι νοσηλευτές και οι γιατροί.

Άδεια επείγουσας χρήσης

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η Bharat Biotech έχει αιτηθεί άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιό της στις Φιλιππίνες, ενώ βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με τη Βραζιλία για την πώληση εμβολίων στη χώρα.

Την ίδια στιγμή χθες, όπως έγινε γνωστό από άλλη μελέτη Βρετανών ειδικών, όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πιθανότερο να εμφανίζουν συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος και η κόπωση, αλλά λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αγευσία και ανοσμία.

«Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με τη νέα παραλλαγή» ανέφερε την Τετάρτη η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία, ύστερα από ανάλυση των χαρακτηριστικών ανθρώπων στην Αγγλία με Covid-19, η οποία αφορά την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 έως 16 Ιανουαρίου 2021.

Όπως επισημαίνεται, «άλλα συμπτώματα ήταν περισσότερο κοινά στους μολυσμένους με τη νέα παραλλαγή, με τις μεγαλύτερες διαφορές να είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, η κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός, (…) ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφορές αναφορικά με τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, της δύσπνοιας και των πονοκεφάλων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This