Πιο ερωτικές οι γυναίκες που τρώνε όλο τους το φαγητό 

Must Read

«Ο έρωτας περνά από το στομάχι» λέει ο σοφός λαός και όπως αποδεικνύει μία πρόσφατη έρευνα, αυτό ισχύει απόλυτα, ειδικά για τις γυναίκες!

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, οι γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα όταν βλέπουν ρομαντικές εικόνες και έχουν φάει από ότι όταν είναι νηστικές.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι συχνά πιο ευαίσθητοι στην επιβράβευση με ερεθίσματα όπως τα τρόφιμα, τα ναρκωτικά και τα χρήματα, όταν είναι πεινασμένοι. Ωστόσο, η νέα έρευνα παρουσιάζει ακριβώς το αντίθετο.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ. Άλις Έλι, «τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τροφών μπορεί να ευαισθητοποιεί τις νεαρές ειδικά γυναίκες πέρα από την απλή ικανοποίηση της πείνας τους, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την ύπαρξη συσχετισμού μεταξύ των νευρικών κυκλωμάτων του φαγητού και του σεξ».

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνά δίαιτα ανταποκρίθηκαν πιο έντονα στις εικόνες τροφίμων που θα ήθελαν να καταναλώσουν -όπως τα κέικ σοκολάτας – σε σχέση με εκείνες που δεν ακολουθούν κάποια δίαιτα.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι γυναίκες που βρίσκονται σε μόνιμη δίαιτα έχουν αυξημένο κίνδυνο να πάρουν κιλά, καθώς η περιοχή του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με την ανταμοιβή μπορεί να έχει μεγαλύτερη προδιάθεση στην επιθυμία φαγητού σε σχέση με όσες δεν είχαν ακολουθήσει ποτέ κάποια δίαιτα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This