Πόσες θερμίδες έχουν τα φρούτα του καλοκαιριού

Must Read

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα φρούτα τρώγονται πιο ευχάριστα, καθώς είναι δροσερά, γευστικά και τα λαχταράμε πολύ περισσότερο από το χειμώνα.

Πόσες θερμίδες έχει, όμως, το καθένα από αυτά και πόσο είναι το ιδανικό να τρώμε;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο medicalnews.gr, τα περισσότερα φρούτα δεν είναι απαλλαγμένα από θερμίδες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα, ωστόσο αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το γεγονός ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Δείτε παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού:

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται κατά 5% από σάκχαρα, περιέχοντας 10 γραμμάρια σάκχαρα, λιγότερα από ό,τι περιέχουν τα περισσότερα φρούτα, ενώ οι θερμίδες του φτάνουν τις 30 ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 50, αν φάτε μια ολόκληρη φέτα καρπούζι.

Πεπόνι

Το πεπόνι κατέχει μια θέση ανάμεσα στα πιο θρεπτικά φρούτα, εξασφαλίζοντας την υγεία των ματιών μας. Τα σάκχαρά του είναι λίγο λιγότερα από εκείνα στο καρπούζι, το ίδιο και οι θερμίδες του, οι οποίες ανέρχονται στις 45 σε μια φέτα.

Βερίκοκο

Το βερίκοκο είναι, επίσης, ψηλά στη λίστα με τα πιο θρεπτικά φρούτα, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Τα 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 2 βερίκοκα, έχουν 48 θερμίδες.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι από τα πιο φυσικά αντιφλεγμονώδη, που, ταυτόχρονα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Ένα φλιτζάνι ολόκληρα κεράσια με τα κουκούτσια αντιστοιχεί σε 100 γραμμάρια και αποδίδει 9 γραμμάρια σάκχαρα και 51 θερμίδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This