Τα αντιπηκτικά μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19

Must Read

Η χορήγηση αντιπηκτικών φαρμάκων για το αίμα σε ασθενείς με Covid-19 μέσα σε 24 ώρες από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων, μειώνει τον κίνδυνο να πεθάνουν.

Αυτό, όπως αναφέρεται στην έρευνά τους, συμβαίνει διότι ορισμένοι θάνατοι από τον κορωνοϊό οφείλονται σε θρόμβους που εμφανίζονται σε φλέβες και αρτηρίες. Τα αντιπηκτικά αποτρέπουν κάτι τέτοιο, ενώ επιπλέον έχουν αντιιικές και δυνητικά αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Κρίστοφερ Ρεντς του Τμήματος Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, στην έρευνά τους, την οποία δημοσίευσαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 4.300 ασθενείς με μέση ηλικία 68 ετών, που νοσηλεύτηκαν σε αμερικανικά νοσοκομεία λόγω λοίμωξης Covid-19. Από αυτούς, το 84% είχαν πάρει αντιπηκτικά μέσα στο πρώτο 24ωρο από την εισαγωγή τους, ενώ συνολικά υπήρξαν 622 θάνατοι (15%) μέσα στις επόμενες 30 μέρες.

Απόλυτη μείωση του κινδύνου

Διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό θανάτων ήταν 14,3% σε όσους είχαν πάρει αντιπηκτικό, έναντι 18,7% σε όσους δεν είχαν πάρει, δηλαδή υπήρχε μια απόλυτη μείωση του κινδύνου κατά 4,4% και του σχετικού κατά 34%. Το όφελος ήταν μεγαλύτερο για όσους δεν είχαν χρειαστεί άμεση εισαγωγή σε ΜΕΘ. Επίσης, δεν παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος σοβαρής αιμορραγίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This