Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Παρακολούθηση των ασθενών μέσω… τσιρότου

Η παρακολούθηση του ασθενούς από απόσταση, με ένα εύχρηστο ελαστικό τσιρότο που τοποθετείται στον λαιμό, υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη φροντίδα υγείας, ειδικά σε συνθήκες όπως αυτές που ζούμε.

Το τσιρότο που ανέπτυξαν μηχανικοί του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και καταγράφει την πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα γλυκόζης είναι το πρώτο που μπορεί να κάνει καταγραφή των καρδιαγγειακών σημάτων και των βιοχημικών επιπέδων. Είναι κατασκευασμένο από ελαστικά πολυμερή και έχει ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης και χημικών ουσιών.

Παρακολούθηση ασθενών που βρίσκονται μακριά

«Αυτό το γκάτζετ θα είναι πολύ βοηθητικό σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας για να μπορεί να παρακολουθείται η υγεία τους σε καθημερινή βάση» εξηγεί η Λου γιν, δόκτωρ Νανομηχανικής και βασική συγγραφέας της έρευνας, η οποία προσθέτει: «Αυτό θα μπορέσει να αποτελέσει και τέλειο εργαλείο για την παρακολούθηση ασθενών που βρίσκονται μακριά, ειδικά εν μέσω πανδημίας, οπότε οι επισκέψεις στους γιατρούς και στα νοσοκομεία ελαχιστοποιούνται».

Το συγκεκριμένο τσιρότο μπορεί να διαγνώσει ακόμα και την έναρξη σήψης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η χρήση του μπορεί να φανεί πολύ πρακτική ακόμα και στις Εντατικές, μειώνοντας τον αριθμό των μηχανημάτων που υπάρχουν κατά κανόνα στις μονάδες. «Η καινοτομία σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι έχουμε πάρει τελείως διαφορετικούς αισθητήρες και τους έχουμε συγχωνεύσει μαζί σε μια μικρή πλατφόρμα που έχει το μέγεθος γραμματοσήμου» σχολιάζει ο Τζόζεφ Γουάνγκ, καθηγητής Νανομηχανικής στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ