Τα γυαλιά ηλίου «προστατεύουν» από τη μόλυνση του κορωνοϊού!

Ο κάθε άνθρωπος αγγίζει κατά μέσον όρο το πρόσωπό του 23 φορές την ώρα

Must Read

Όσοι φορούν γυαλιά αντιμετωπίζουν τρεις φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, διότι δεν τρίβουν συχνά τα μάτια τους με τα χέρια τους, επισημαίνουν ερευνητές.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Ινδία, πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του ερευνητή του οφθαλμολογικού κέντρου NPCB Center στην Κανπούρ Ντεχάτ Amit Kumar Saxena NPCB Center – Kanpur Dehat. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο κάθε άνθρωπος αγγίζει κατά μέσον όρο το πρόσωπό του 23 φορές την ώρα και τέσσερις φορές ειδικά τα μάτια του. Οταν όμως κάποιος φοράει γυαλιά, αυτά αποτρέπουν την κίνηση του χεριού να τα τρίψει με την ίδια συχνότητα.Υπολογίστηκε, δε, ότι όσοι φορούν γυαλιά κινδυνεύουν έως τρεις φορές λιγότερο να μολυνθούν με τον νέο κορωνοϊό σε σχέση με όσους δεν φορούν.

Ο Saxena επισήμανε ότι, σύμφωνα με προϋπάρχουσες έρευνες, η επαφή των χεριών με τα μάτια θεωρείται ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τον οποίο ο νέος κορωνοϊός μπορεί να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είναι αγράμματοι ή έχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον κορονοϊό από τους μορφωμένους. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται στην έλλειψη αντίληψης, αλλά στο γεγονός ότι συνήθως δεν διαβάζουν και γι’ αυτό δεν φορούν γυαλιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This