Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Τα γυαλιά ηλίου «προστατεύουν» από τη μόλυνση του κορωνοϊού!

Ο κάθε άνθρωπος αγγίζει κατά μέσον όρο το πρόσωπό του 23 φορές την ώρα

Όσοι φορούν γυαλιά αντιμετωπίζουν τρεις φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, διότι δεν τρίβουν συχνά τα μάτια τους με τα χέρια τους, επισημαίνουν ερευνητές.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Ινδία, πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του ερευνητή του οφθαλμολογικού κέντρου NPCB Center στην Κανπούρ Ντεχάτ Amit Kumar Saxena NPCB Center – Kanpur Dehat. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο κάθε άνθρωπος αγγίζει κατά μέσον όρο το πρόσωπό του 23 φορές την ώρα και τέσσερις φορές ειδικά τα μάτια του. Οταν όμως κάποιος φοράει γυαλιά, αυτά αποτρέπουν την κίνηση του χεριού να τα τρίψει με την ίδια συχνότητα.Υπολογίστηκε, δε, ότι όσοι φορούν γυαλιά κινδυνεύουν έως τρεις φορές λιγότερο να μολυνθούν με τον νέο κορωνοϊό σε σχέση με όσους δεν φορούν.

Ο Saxena επισήμανε ότι, σύμφωνα με προϋπάρχουσες έρευνες, η επαφή των χεριών με τα μάτια θεωρείται ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τον οποίο ο νέος κορωνοϊός μπορεί να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είναι αγράμματοι ή έχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον κορονοϊό από τους μορφωμένους. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται στην έλλειψη αντίληψης, αλλά στο γεγονός ότι συνήθως δεν διαβάζουν και γι’ αυτό δεν φορούν γυαλιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ