Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Νέο τεστ κορωνοϊού με… ουρλιαχτό

O εξεταζόμενος θα φωνάξει με όλη του τη δύναμη

Πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, το οποίο καταργεί τα ενοχλητικά δείγματα ρινοφαρυγγικών εκκρίσεων, αναπτύσσει ερευνητής στην Ολλανδία, καθώς ο μηχανισμός διάγνωσής του βασίζεται στην ανάλυση των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα κάποιου που ουρλιάζει.

Δημιουργός του νέου διαγνωστικού τεστ είναι ο Peter van Wees, ο οποίος μιλώντας στο Reuters εξήγησε τη λειτουργία του. Από τον εξεταζόμενο ζητείται να φωνάξει με όλη του τη δύναμη μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένο δωμάτιο. Ο Wees σημειώνει ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι όταν κάποιος μιλάει με κανονική ένταση φωνής ο αριθμός των σταγονιδίων που εκπνέονται δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε να εντοπιστεί με ακρίβεια η παρουσία του νέου κορωνοϊού σε αυτά.

Από το στόμα

Τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα του εξεταζόμενου που ουρλιάζει συλλέγονται από ειδικό αφυγραντήρα, τα φίλτρα του οποίου στέλνονται σε εργαστήριο για ανάλυση.
Για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του διαγνωστικού του τεστ ο Wees έλαβε άδεια από τις Αρχές της Ολλανδίας και έστησε ένα ερμητικά κλειστό δωμάτιο δίπλα από επίσημο εξεταστικό κέντρο για διάγνωση του Covid-19 στο Αμστερνταμ. Στο πείραμά του συμμετείχαν άνθρωποι που μόλις είχαν εξεταστεί στο κέντρο και συγκρίνοντας τα δικά του αποτελέσματα με εκείνα του τεστ ρινοφαρυγγικού δείγματος ο Wees εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα του τεστ το οποίο συνεχίζει να εξελίσσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ