Νέο τεστ κορωνοϊού με… ουρλιαχτό

O εξεταζόμενος θα φωνάξει με όλη του τη δύναμη

Must Read

Πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, το οποίο καταργεί τα ενοχλητικά δείγματα ρινοφαρυγγικών εκκρίσεων, αναπτύσσει ερευνητής στην Ολλανδία, καθώς ο μηχανισμός διάγνωσής του βασίζεται στην ανάλυση των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα κάποιου που ουρλιάζει.

Δημιουργός του νέου διαγνωστικού τεστ είναι ο Peter van Wees, ο οποίος μιλώντας στο Reuters εξήγησε τη λειτουργία του. Από τον εξεταζόμενο ζητείται να φωνάξει με όλη του τη δύναμη μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένο δωμάτιο. Ο Wees σημειώνει ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι όταν κάποιος μιλάει με κανονική ένταση φωνής ο αριθμός των σταγονιδίων που εκπνέονται δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε να εντοπιστεί με ακρίβεια η παρουσία του νέου κορωνοϊού σε αυτά.

Από το στόμα

Τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα του εξεταζόμενου που ουρλιάζει συλλέγονται από ειδικό αφυγραντήρα, τα φίλτρα του οποίου στέλνονται σε εργαστήριο για ανάλυση.
Για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του διαγνωστικού του τεστ ο Wees έλαβε άδεια από τις Αρχές της Ολλανδίας και έστησε ένα ερμητικά κλειστό δωμάτιο δίπλα από επίσημο εξεταστικό κέντρο για διάγνωση του Covid-19 στο Αμστερνταμ. Στο πείραμά του συμμετείχαν άνθρωποι που μόλις είχαν εξεταστεί στο κέντρο και συγκρίνοντας τα δικά του αποτελέσματα με εκείνα του τεστ ρινοφαρυγγικού δείγματος ο Wees εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα του τεστ το οποίο συνεχίζει να εξελίσσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This