Ανατροπή! Αποτελεσματικές οι υφασμάτινες μάσκες

Εκπληκτικά αποτελέσματα από τις βαμβακερές μάσκες

Must Read

Οι υφασμάτινες μάσκες, και συγκεκριμένα οι βαμβακερές, αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικές κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σε σύγκριση με ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, η υγρασία από την αναπνοή όχι μόνο δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά είναι αυτή που τις κάνει πιο αποτελεσματικές.

Ερευνητές του αμερικανικού National Institute of Standards and Technology μελέτησαν στο μικροσκόπιο τη δομή των ινών από διάφορες υφασμάτινες μάσκες για να προσδιορίσουν πόσο αποτρέπουν τη μετάδοση του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Στην έρευνα, που δημοσίευσαν στο «Applied Nano Materials», σχολιάζουν ότι «τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά» όσον αφορά τις βαμβακερές μάσκες.

Χάρη στην υγρασία

Διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές από ό,τι πιστευόταν χάρη στην υγρασία από την αναπνοή του ατόμου που τη φοράει, η οποία παγιδεύεται μεταξύ των ινών του βαμβακιού. Αυτό, διότι η ποσότητα του νερού της υγρασίας, που υπολογίστηκε σε 150mg, διαποτίζει τις ίνες του βαμβακιού, αναγκάζοντάς τις να διογκωθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά τα κενά που υπάρχουν μεταξύ των ινών, τα οποία αξιοποιούν τα μολυσμένα με τον κορωνοϊό σωματίδια για να διαπεράσουν τη μάσκα.
Την ίδια ώρα, όμως, η ποσότητα της υγρασίας δεν είναι αρκετή για να διογκώσει τόσο πολύ τις ίνες, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στην είσοδο του αέρα και την αναπνοή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This