Δευτέρα 2/8/2021

Το κοκτέιλ της Regeneron μείωσε τους θανάτους

Σε νοσηλευόμενους ασθενείς που δεν έχουν αναπτύξει δικά τους αντισώματα σύμφωνα με νέα μελέτη

Το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του Covid-19 της Regeneron Pharmaceuticals Inc μειώνει τους θανάτους σε νοσηλευόμενους ασθενείς που δεν έχουν αναπτύξει δικά τους αντισώματα, όπως δείχνει μεγάλη βρετανική μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση –που πρέπει να γίνει σοβαρά- για το φάρμακο που ενδεχομένως οδηγεί στη θεραπεία από τον ιό.

Η θεραπεία αυτή, η REGEN-COV, έχει ήδη λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ για ανθρώπους με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19, αλλά τα αποτελέσματα της ευρείας βρετανικής κλινικής δοκιμής RECOVERY παρέχουν τις πιο σαφείς μέχρι στιγμής αποδείξεις της αποτελεσματικότητάς της μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται.

Η έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία αντισωμάτων μείωσε κατά ένα πέμπτο τη θνησιμότητα 28 ανθρώπων που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με Covid-19 και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε αναπτύξει αντισωματική απόκριση, οι οποίοι είναι γνωστοί ως οροαρνητικοί. Το αποτέλεσμα αυτό μεταφράζεται σε 6 λιγότερους θανάτους ανά 100 οροαρνητικούς ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι ερευνητές

«Οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ επιφυλακτικοί ότι οποιαδήποτε θεραπεία κατά αυτού του συγκεκριμένου ιού θα λειτουργούσε, μέχρι την ώρα που ήρθαν στο νοσοκομείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Λάντρεϊ, ο συνεπικεφαλής των ερευνητών στη δοκιμή που έγινε, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν έχετε δημιουργήσει δικά σας αντισώματα, πραγματικά θα επωφεληθείτε από τη λήψη κάποιων». Η Regeneron είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η θεραπεία της έδειξε να είναι αρκετά υποσχόμενη σε νοσηλευόμενους ασθενείς, πράγμα το οποίο εγγυάται τη συνέχιση της δοκιμής της. Τα στοιχεία αυτά παρέχουν την πρώτη επιβεβαίωση σε μεγάλη κλίμακα αυτού του ισχυρισμού.

Ενώ αυτές οι θεραπείες επικεντρώνονται στη φλεγμονή που προκαλείται από την αντίδραση στον νέο κορωνοϊό, η θεραπεία της Regeneron, η οποία ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων βιοτεχνολογίας που ονομάζονται μονοκλωνικά αντισώματα, μιμείται τα φυσικά αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε κάτι που βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον ιό» σημείωσε ο Λάντρεϊ, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με άλλες θεραπείες.

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Regeneron

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ