Κυριακή 1/8/2021

«Aθώα» η σοκολάτα! Ποια ώρα της μέρας πρέπει να την τρώτε για να… χάσετε κιλά

Αν και η γλυκιά απόλαυση «κατηγορείται» για πρόσληψη βάρους, έρευνα σε γυναίκες έδειξε ότι το... πρωί τις βοήθησε να χάσουν κιλά

H λιγούρα για σοκολάτα το πρωί μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχος στην απώλεια βάρους, καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές βοηθάει το σώμα να κάψει λίπος.

Στο πλαίσιο του πειράματός τους χορήγησαν 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος σε 19 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση μία ώρα αφού ξύπνησαν και μία ώρα πριν πάνε στο κρεβάτι. Η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο ήταν 18,1 γραμμάρια. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι ούτε με την πρωινή δόση σοκολάτας αλλά ούτε και με τη νυχτερινή οι γυναίκες πήραν βάρος, γεγονός που αποδίδουν στο ότι αυτή η δόση σοκολάτας λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Ειδικά η λήψη το πρωί έδειξε να βοηθάει στην καύση λίπους και να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό αποδίδεται στις φλαβανόλες οι οποίες υπάρχουν στο κακάο, που αυξάνει την οξείδωση του αίματος.

Πάντως, τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Murcia στην Ισπανία έχουν το στοιχείο της έκπληξης, κυρίως επειδή έγινε με σοκολάτα γάλακτος στην οποία κατά κανόνα χρεώνεται πρόσληψη βάρους εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σε λιπαρά και ζάχαρη. Επειδή η έρευνα αφορούσε μόνο γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, υπογραμμίζεται ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες σε άνδρες αλλά και νεαρότερης ηλικίας γυναίκες για να επιβεβαιωθεί αυτή η δράση της σοκολάτας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ