Τρίτη 3/8/2021

Στο 90% η προστασία του Sputnik-V από την ινδική μετάλλαξη!

Η Ρωσία απέναντι στην άρνηση της Ε.Ε. να αποδεχθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ως αποτελεσματικό, εν όψει τέταρτου κύματος εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, επιμένει ότι η αποτελεσματικότητά του έναντι της ινδικής μετάλλαξης φτάνει το 90%!

Ο Ντενίς Λογκουνόφ, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, που έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο, δήλωσε χθες ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Δέλτα, υπολογίστηκε με βάση τα στοιχεία των ψηφιακών ιατρικών καταγραφών και των καταγραφών των εμβολιασθέντων.

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, ακόμη και σε σχέση με την ινδική παραλλαγή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik διατηρείται στα επίπεδα του 90%… Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε ότι η αποτελεσματικότητα με βάση διάφορες παραμέτρους είναι πάνω από το 90%» δήλωσε ο Λογκουνόφ. Ο ίδιος είπε ότι στη Ρωσία εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών δημιουργούνται ιδανικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη των ιών. Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, όπως έχουν δηλώσει οι ερευνητές, είναι εξίσου αποτελεσματικό, κατά 92%, κατά του αρχικού στελέχους προέλευσης του κορωνοϊού.

Πάντως, και η Pfizer έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το εμβόλιό της δείχνει να είναι αποτελεσματικό έναντι της Δέλτα, ενώ από ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας εξαιτίας της παραλλαγής αυτής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ