Παρασκευή 30/7/2021

Εντυπωσιακά αποτελέσματα για το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac

Εντυπωσιακά δείχνουν να είναι τα αποτελέσματα του κινεζικού εμβολίου κατά της νοσηλείας και του θανάτου από Covid-19. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δοκιμή φάσης 3 του κινεζικού εμβολίου CoronaVac (γνωστού και ως Sinovac) στην Τουρκία αυτό φαίνεται να παρέχει προστασία κατά 83,5% κατά της συμπτωματικής λοίμωξης έπειτα από δύο δόσεις και κατά 100% κατά της νοσηλείας και του θανάτου.

Οπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μουράτ Ακόβα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χατσετεπέ της Αγκυρας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νόσων (ECCMID), το εμβόλιο είναι ασφαλές και οι παρενέργειές του είναι κυρίως ήπιες και δεν κρατούν πάνω από μία ημέρα.

Στον οργανισμό

Το εν λόγω εμβόλιο είναι πιο παραδοσιακού τύπου, καθώς βασίζεται σε αδρανοποιημένα σωματίδια του κορωνοϊού που δεν μπορούν να προκαλέσουν νόσο, αλλά πυροδοτούν ανοσιακή απόκριση στον οργανισμό. Το CoronaVac βρίσκεται σε δοκιμή φάσης 3 από τα μέσα του 2020 σε Βραζιλία, Ινδονησία, Χιλή και Τουρκία, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε 22 χώρες.

Υπήρξαν 41 περιστατικά συμπτωματικού Covid-19 τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων εννέα στην ομάδα των εμβολιασμένων και 32 στην ομάδα ελέγχου με το ψευδοεμβόλιο, πράγμα που αντιστοιχεί σε αποτελεσματικότητα 83,5% όσον αφορά την αποτροπή λοίμωξης με συμπτώματα. Δεν καταγράφηκαν καθόλου θάνατοι, ενώ υπήρξαν έξι εισαγωγές στο νοσοκομείο στην ομάδα με το ψευδοεμβόλιο και καμία στην ομάδα των εμβολιασμένων, από το οποίο προκύπτει αποτελεσματικότητα 100% στην αποτροπή νοσηλείας.

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • CoronaVac

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ