Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Χάνω τα μαλλιά μου – Πότε πρέπει να ανησυχήσω;

Η τριχόπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί και αγχώνει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα  μαλλιά ανέκαθεν αποτελούσαν σύμβολο ομορφιάς, νεότητας και σεξουαλικότητας. Για αυτό και η απώλεια τους, επηρεάζει τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχολογία. Ωστόσο η τριχόπτωση δεν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση
να μας ανησυχεί.

Από τις 100.000 τρίχες -που έχουμε κατά μέσο στο κεφάλι μας- καθημερινά χάνουμε 50 έως 100. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία η οποία ακολουθεί τον κύκλο αναγέννησης της τρίχας. Πιο απλά, πέφτουν οι παλιές και βγαίνουν οι καινούριες, εξηγούν οι ειδικοί και επισημαίνουν ότι σε ορισμένους ανθρώπους, η τριχόπτωση εμφανίζει εποχική διακύμανση, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως μεγαλύτερη τριχόπτωση παρατηρείται το φθινόπωρο και την άνοιξη. Όμως πότε θα πρέπει να θορυβηθούμε;

«Όταν παρατηρούμε πολλές τρίχες στα ρούχα ή στο μαξιλάρι, ή όταν πέφτουν πολλές τρίχες στο χτένισμα ή στο λούσιμο, τότε χρειάζεται να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό για να δει το είδος της τριχόπτωσης και που οφείλεται», επισημαίνει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος,  Άννα Παγούνη.

Τα είδη της τριχόπτωσης  

  • Διάχυτη: Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή, που αφορά τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Παρατηρείται αραίωση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.
    «Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β12, ψευδάργυρου, φιλικού οξέος κ.α, σε διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, σε ξαφνική απώλεια βάρους λόγω εξαντλητικής δίαιτας, σε ορμονικές διαταραχές, όπως συμβαίνει συχνά σε περιόδους κύησης στις γυναίκες ή στο έντονο στρες που μπορεί να βιώσει ένα άτομο πριν από ένα μεγάλο χειρουργείο», εξηγεί η κα. Παγούνη.
  • Ανδογενετικού τύπου αλωπεκία: Πρόκειται για την κοινώς αποκαλούμενη φαλάκρα. Έχει κληρονομική προδιάθεση και μπορεί να εκδηλωθεί σε άνδρες και γυναίκες, αν και οι άνδρες είναι τα πιο συχνά «θύματα» της.Χαρακτηρίζεται από αραίωση των μαλλιών σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι οι κρόταφοι, το μέτωπο και η κορυφή του κεφαλιού.

«Οι άνδρες που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία συνήθως αρχίζουν να παρουσιάζουν τριχόπτωση από την ηλικία των 30 ετών, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η απώλεια τριχών ξεκινά από τα 18. Αντίθετα οι γυναίκες έχουν πιο εμφανή αραίωση μετά την εμμηνόπαυση, γιατί μειώνονται τα οιστρογόνα και παύουν να προστατεύουν», τονίζει η κα. Παγούνη.

  • Γυροειδής αλωπεκία: πρόκειται για μια πιο σπάνια μορφή, που κοινώς αποκαλείται ως τριχοφάγος. Η γυροειδής αλωπεκία συνήθως αρχίζει ξαφνικά και δημιουργεί μπαλώματα μεγέθους λίγων εκατοστών διάσπαρτα στο κεφάλι και μερικές φορές στο πρόσωπο.

Μπορώ να την σταματήσω;

Στη διάχυτη τριχόπτωση, η θεραπευτική αντιμετώπιση της αιτίας που προκαλεί την τριχόπτωση, είναι και η λύση στο πρόβλημα. Η κα. Παγούνη αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Εάν για παράδειγμα το άτομο πάσχει από έλλειψη σιδήρου, τροφές που περιέχουν σίδηρο, όπως το κρέας, το σπανάκι, οι φακές, οι ξηροί καρποί και το αυγό βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί από έρευνες, ότι οι χορτοφάγοι που έχουν αποκλείσει το κρέας από την διατροφή τους, έχουν έντονη τριχόπτωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής», υπογραμμίζει η ίδια.

Όπως προσθέτει, η τήρηση των κανόνων υγιεινής με κατάλληλα σαμπουάν μπορεί να λειτουργήσουν ως «ασπίδα» για τον θύλακα της τρίχας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται και εναλλακτικές θεραπείες για την διάχυτη τριχόπτωση, οι οποίες έχουν όμως αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

«Σε άλλους λειτουργούν, και σε άλλους όχι», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Παγούνη.
Αυτές οι θεραπείες είναι οι εξής: η μεσοθεραπεία, δηλαδή ενέσεις στο τριχωτό της κεφαλής με πολυβιταμινούχα σκευάσματα και η prp αυτόλογη θεραπεία , δηλαδή ενέσεις με αιμοπετάλια, από δείγμα αίματος του ίδιου του ατόμου.

Όσο αφορά την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, «το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να απευθυνθεί έγκαιρα σε ειδικό δερματολόγο και να λάβει την κατάλληλη θεραπεία ώστε να σταματήσει έγκαιρα να αδειάζει το τριχωτό της κεφαλής», λέει η ίδια.
Παρά την πληθώρα σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μόνο δύο ουσίες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους σε κλινικές μελέτες.

«Οι ουσίες αυτές βρίσκονταν σε φάρμακα που χορηγούνταν σε άνδρες που έπασχαν από υπερτροφία του προστάτη και βρέθηκε εντελώς τυχαία πως οι φαλακροί άνδρες που τα έπαιρναν έβγαζαν μαλλιά», αναφέρει η κα. Παγούνη. Η πρώτη ουσία είναι η μινοξιδίλη. Αποτελεί βάση σε λοσιόν που εφαρμόζεται τοπικά καθημερινά. Η δεύτερη ουσία είναι η φιναστερίδη, η οποία χορηγείται καθημερινά υπό μορφή χαπιών.

Οι ουσίες αυτές έχουν έγκριση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα από την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) και κυκλοφορούν πολλά χρόνια με τη συγκεκριμένη ένδειξη.

«Πρόκειται για την μοναδική θεραπεία που έχει φανεί ότι έχει αποτελέσματα. Από την μία σταματά την τριχόπτωση και από την άλλη γεννά νέες τρίχες. Ωστόσο πρόκειται για μια θεραπεία εφ’ όρου ζωής, γεγονός που κουράζει όσους την ακολουθούν, με αποτέλεσμα πολύ συχνά  να τη σταματούν. Δυστυχώς μετά την διακοπή, συνεχίζεται η διαδικασία της πτώσης των τριχών», τονίζει η κα. Παγούνη.

«Αν κάποιος έχει χάσει τα μαλλιά του, δεν μπορεί να βοηθηθεί από τις φαρμακευτικές θεραπείες. Εκεί η μόνη λύση είναι η εμφύτευση τριχών», καταλήγει.

Η μεταμόσχευση μαλλιών

Η καλύτερη στιγμή για να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών, είναι όταν θα  αποφασίσει ότι θέλει να αλλάξει την εικόνα του.

«Αποφεύγω να προτείνω μεταμόσχευση μαλλιών σε πολύ νέους, διότι σχεδόν πάντοτε, μπορούμε σε αυτές τις ηλικίες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της αραίωσης με άλλες τεχνικές και όχι με μεταμόσχευση μαλλιών. Η  μεταμόσχευση μαλλιών είναι το τελευταίο μας όπλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μεταμόσχευσης και Αποκατάστασης Τριχωτού (ΕΛΑΜΑΤ).

Σε τι βοηθά η μεταμόσχευση

Η μεταμόσχευση μαλλιών βοηθά να αποκατασταθεί το πρόβλημα της τριχόπτωσης ή της αλωπεκίας, είτε αυτή οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία,  είτε σε τραυματισμό, είτε σε χειρουργείο  στην περιοχή της  κεφαλής, είτε σε έγκαυμα. Γίνεται με την μεταφορά τριχοθυλακίων από το πίσω ή το πλαϊνό μέρος του τριχωτού της κεφαλής, σε κάθε περιοχή με αραίωση ή τριχόπτωση. «Η ιδέα της μεταμόσχευσης μαλλιών έγινε πρἀξη πριν από περίπου 60 χρόνια. Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι πλέον έχουν τελειοποιηθεί οι τεχνικές.

Τόσο ο τρόπος λήψης και παρασκευής των μοσχευμάτων όσο και της τοποθέτησής τους, είναι πλέον τόσο εξελιγμένες, που μιμούμαστε τη φύση σε κάθε τριχοθυλάκιο που μεταμοσχεύουμε. Τα εργαλεία είναι μικροσκοπικά, ο τραυματισμός είναι ελάχιστος και  μιλάμε πλέον για σχεδόν 100%, επιβίωση των μοσχευμάτων. Με τη σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών, πετυχαίνουμε  άριστο σχεδιασμό και πλούσια, πυκνή εικόνα στα μαλλιά», επισημαίνει ο κος Κ.Αναστασάκης.

Τι  πρέπει να γνωρίζω

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές, οι οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί λίγες ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τον αριθμό των μοσχευμάτων.

«Το άτομο επιστρέφει σπίτι  του την ίδια μέρα, φορώντας ένα ειδικό καπέλο. Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια ή επιπλοκή, με την προϋπόθεση ότι όλα τα βήματα της επέμβασης θα γίνουν σωστά», επισημαίνει ο Δρ. Αναστασάκης που εξηγεί πως «δεν υπάρχει κανένας πόνος ή ενόχληση, ούτε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αλλά ούτε και μετά- την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Οποιαδήποτε ενόχληση, μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλό παυσίπονο.

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει επιτυχία που αγγίζει το 100% και τα νέα μαλλιά έχουν διάρκεια εφόρου ζωής. Ξεκινούν να βγαίνουν περίπου στους 3 με 4 μήνες και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά τους 10 με 12 μήνες, με ένα μήκος μαλλιών το οποίο ξεπερνάει τα 3 με 4 εκατοστά.

«Τα μαλλιά της μεταμόσχευσης είναι τα δικά μας μαλλιά και είναι ακριβώς ίδια με τα υπόλοιπα. Κουρεύονται, μεγαλώνουν, βάφονται, χτενίζονται, λούζονται όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα μαλλιά. Δε χρειάζονται καμία ειδική φροντίδα», καταλήγει. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μεταμοσχεύονται , αλλά και από την τεχνική που χρησιμοποιείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μελομακάρονα της Αννίτας Πάνια μοιάζουν περισσότερο με… μπιφτέκια

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλοι λίγο πολύ έχουμε αποφασίσει να μπούμε σε mood Χριστουγέννων λίγο πιο νωρίς απ' ότι συνήθως.Έτσι και η Αννίτα...

Αδιανόητο τσιφτετέλι – Αυτό το κορμί κοπέλα μου από πλαστελίνη είναι? (video)

Μήπως ήσουν στο Μπολσόι μπαλαρίνα απο σόι;Σπάστο και θα σου πάρω άλλο!https://vimeo.com/484063104

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν το ΕΣΥ για την μάχη κατά του κορωνοϊού

Συνεχίζεται η σιωπηρή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου αυτό να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, με...

Τι θα γίνει φέτος με τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα; Κραυγή αγωνίας από τους ελατοπαραγωγούς!

Αλαλούμ ελέω πανδημίας επικρατεί εδώ και μέρες στην αγορά χριστουγεννιάτικων δέντρων, με πολλούς ελατοπαραγωγούς ανά την Ελλάδα να έχουν αρχίσει τη διαδικασία κοπής ελάτων,...

Βρήκαμε τη σωσία της Ζενεβιέβ Μαζαρί που σαρώνει στο TikTok (video)

Η τεράστια άνοδος του Tik Tok τους τελευταίους μήνες, είναι γεγονός. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στο ότι καθόμαστε όλη μέρα στο σπίτι λόγω...

Το τσιφτετέλι της 36χρονης που καθηλώνει! (video)

Από τα παρατράγουδα δεν έλειπε και ένα μικρό “ατύχημα”, αφού διαγράφεται έντονα το εσώρουχο της. Κατά πόσο ήταν ατύχημα, σχολιάζουν επίσης οι χρήστες. Πάντως,...

Η Ευρωβουλή ενέκρινε τροπολογία του ΕΛΚ για αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία.  Μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη να την αξιοποιήσει στη Σύνοδο Κορυφής

Μεγάλη επιτυχία του κ. Ευάγγελου ΜεϊμαράκηΜε ευρύτατη πλειοψηφία – 440 Ευρωβουλευτές υπέρ και 193 κατά – η Ευρωβουλή αποδέχθηκε τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος...

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός: «Μια χαρά και δυο τρομάρες είμαι»

Ο επιχειρηματίας και κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός που συνελήφθη στο σπίτι του στην Κηφισιά για υποθέσεις φοροδιαφυγής, την περασμένη Κυριακή, αποφυλακίζεται. Ο 87χρονος επιχειρηματίας που κρατήθηκε...

Ο ΟΠΑΠ εξοπλίζει «Ιπποκράτειο», ΕΛ.ΑΣ. και Δήμο Θεσσαλονίκης!

Στο πλευρό της Θεσσαλονίκης, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, στέκεται ο όμιλος ΟΠΑΠ προσφέροντας απαραίτητο εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό...

Σοκάρει η Κατερίνα Τσάβαλου! Αποκάλυψε σεξουαλική παρενόχληση από γυναικολόγο (video)

Η μαιευτική βία, η σεξουαλική παρενόχληση από επαγγελματίες της υγείας είναι δυστυχώς ένα γεγονός το οποίος έχει υποτιμηθεί αφού συχνά οι γυναίκες δεν βρίσκουν...

Η «Μαργαρώ» του ΓΑΠ έκανε ηγετική κίνηση και… άναψε φωτιές στο ΚΙΝ.ΑΛ.!

Έρχεται «τυφώνας» ονόματι Μαργαρίτα Έλενα Παπανδρέου στο... ΠΑΣΟΚ; Ρίχνει όντως ξανά το όνομα Παπανδρέου στην πολιτική πιάτσα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;Τις απαντήσεις στις......

Η φωνή που άκουσε ο Γιώργος Θεοφάνους και τον έκανε να συγκινηθεί (video)

Από το 1989 βρίσκεται ενεργά στη δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ αυτήν την περίοδο τον απολαμβάνουμε ως coach στο φαντασμαγορικό...

Εμβόλιο: Η «μεγάλη μπάζα» και τα μεγάλα ερωτηματικά

Περνάμε αναμφισβήτητα την πιο επιθετική περίοδο της «κορωνοϊάδας», με γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων και φυσικά των θανάτων.Από τον Νίκο Κιτσάκο Δικηγόρος/Διεθνολόγος Νομική Αθηνών/ΜΑs University of GenevaΣυμφωνώ...

Πριν προλάβει να πάρει τη σύνταξή του, την «έκλαψε» πληρώνοντας 300 ευρώ πρόστιμο

Η αστυνομία εξακολουθεί να εκτελεί τις εντολές που έχει λάβει για κυνηγητό μασκοφόρων, ενώ δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που καθημερινά βλέπουν το φως...

Η αποστομωτική απάντηση του Γιώργου Καράβα στα αιχμηρά σχόλια της Ηλιάνας Παπαγεωργίου (video)

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις αιχμηρές δηλώσεις της Ηλιάνας Παπαγεωργίου προς τον Γιώργο Καράβα, για την συμπεριφορά του απέναντι στους παίκτες του...

Ο κορωνοϊός γιγάντωσε το έλλειμμα στο δεκάμηνο το 2020 – Τι έγινε με τα έσοδα

Τις επιπτώσεις της πανδημίας αποτυπώνει η πορεία του Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο του έτους, όπου το έλλειμμα χτυπά… ταβάνι.Την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου εκτινάχθηκε στα...

Η Τουρκία στήνει παρατηρητήρια σε Αν. Μεσόγειο και κατεχόμενα για να παρακολουθεί τα πλοία

Νέες τουρκικές κινήσεις έρχονται στο προσκήνιο μετά την απόπειρα νοηψίας γερμανική φρεγάτας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο που πήγαινε στη Λιβύη και τις έντονες διαμαρτυρίες...

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα! Χιλιάδες άνθρωποι αποχαιρετούν τον θρύλο του ποδοσφαίρου (video)

Ολόκληρος ο πλανήτης αποχαιρετά με θλίψη τον μεγάλο θρύλο που έγραψε την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο.Η είδηση ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε...

Υποχώρηση των Τούρκων στην Συρία!

Πριν από λίγο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός εκκένωσε πλήρως και εγκατέλειψε το στρατιωτικό παρατηρητήριο που είχε εγκαθιδρύσει εδώ και σχεδόν ένα...

Πυρά από Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή (video)

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.Η κα. Γεννηματά μιλώντας σε εκπομπή του Open...

Δημήτρης Σταρόβας: «Η μορφή του πατέρα μου δεν υπάρχει πουθενά στο μυαλό μου» (video)

Ο Δημήτρης Σταρόβας είναι ο ορισμός του καλλιτέχνη. Κατά καιρούς έχει συμμετάσχει ως guest star σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και διακρίνεται για το χιούμορ...

Αζέροι στρατιώτες βεβηλώνουν τάφους Αρμενίων (video)

Ο εφιάλτης δυστυχώς ξεκίνησε και τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ που έχουν περιέλθει στα χέρια του Αζερμπαϊτζάν, αποδεικνύουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όταν ξέθαβαν...

Βγαίνει μπροστά το Ευρωκοινοβούλιο: Υπέρ των αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία

Για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία (επιτέλους), υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία!Υιοθέτησε έτσι την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική...

Απεργιακές κινητοποιήσεις: Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις με επίκεντρο την υγεία (video)

Την ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, τη θωράκιση του ΕΣΥ και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε...

Η Γερμανική αστυνομία ακόμη ανακαλύπτει κομμάτια από τα θύματα του δασκάλου που συνελήφθη για κανιβαλισμό

Ακόμα ένα κομμάτι... άνδρα, που φέρεται ότι ανήκει σε θύμα του δασκάλου κανίβαλου της Γερμανίας, εντόπισε η αστυνομία!Συγκεκριμένα, βρήκαν κομμάτι από τον κορμό του...

Μετακίνηση «5+1» για ΤΖΟΚΕΡ – Ασφαλής και εύκολη συμπλήρωση δελτίου από το σπίτι για τα 2.150.000 ευρώ

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις για να παίξει κανείς ΤΖΟΚΕΡ διαδικτυακά. Αρκούν ένας υπολογιστής, ένα κινητό ή ένα tablet και έμπνευση για 5+1 αριθμούς....

Ο κύβος ερρίφθη! Παράταση lockdown έως 7 Δεκεμβρίου

Η κυβέρνηση ακόμα μια φορά καταφεύγει σε... παράταση

Ντροπή! Απλήρωτο επί δύο μήνες το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ (video)

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εν καιρώ πανδημίας, το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ παρά τον καθημερινό φόρτο εργασίας σε δύσκολες συνθήκες, παραμένει απλήρωτο...

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αλβανών στις Φυλακές Δομοκού

Με μεταλλικό αντικείμενο και ρόπαλα τέσσερις Αλβανοί επιτέθηκαν σε 30χρονο συμπατριώτη τους στις Φυλακές Δομοκού, το πρωί της Τετάρτης.Σύμφωνα με το LamiaReport, το θύμα...

Τα τελευταία λόγια της 44χρονης: «Δεν θα αφήσω κοριτσάκι μου να σκοτώσει εσένα»

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως από το τρομερό φονικό στη Μάνη με θύμα μια 44χρονη μητέρα η οποία δολοφονήθηκε με καραμπίνα από...