Kόψτε μαχαίρι το τσιγάρο και μειώστε κατά 40% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Must Read

Ευχάριστα νέα για όσους αναζητούν (ακόμη περισσότερα) κίνητρα, προκειμένου να λάβουν την απόφαση να κόψουν το τσιγάρο.

Ερευνητές του Vanderbilt University στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι η ευεργετική δράση της διακοπής του καπνίσματος εντοπίζεται ήδη μέσα στα πέντε πρώτα χρόνια, καθώς μειώνεται κατά 40% ο κίνδυνος για τους πρώην καπνιστές να εμφανίσουν κάποια καρδιοαγγειακή πάθηση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, μελετώντας στοιχεία από πρώην καπνιστές που κατανάλωναν τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα, πριν κόψουν το κάπνισμα.

Στην έρευνα που εξέτασε στοιχεία από το 1954 μέχρι το 2014, συμμετείχαν περισσότεροι από 3.800 καπνιστές, καθώς και πάνω από 4.900 συγγενείς τους, είτε πρόκειται για τα παιδιά τους, είτε για τα εγγόνια τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, Meredith Duncan, επισημαίνει ότι με βάση τη διαπίστωσή τους, καλό θα ήταν οι καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα το γρηγορότερο δυνατό, έτσι ώστε να επιτρέψουν στον οργανισμό τους να ξεκινήσει την βελτίωση της υγείας της καρδιάς και των αγγείων του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This