Τεχνολογία εμβολίου κατά καρκινικών κυττάρων

Επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου μπορεί να φέρει η τεχνολογία του εμβολίου κατά της Covid-19

Must Read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου μπορεί να φέρει η τεχνολογία του εμβολίου κατά της Covid-19, που ανέπτυξε το βρετανικό University of Oxford, υποστηρίζουν επιστήμονες. Έρευνα, που διεξήγαγαν σε πειραματόζωα, έδειξε ότι πειραματικό εμβόλιο κατάφερε να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Το βρετανικό εμβόλιο κατά της λοίμωξης του κορονοϊού SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί έναν ιό, που ελήφθη από χιμπαντζή, για να μεταφέρει στο εσωτερικό των ανθρώπινων κυττάρων τον γενετικό κώδικα, ώστε να παράγει μια πρωτεΐνη του κορονοϊού. Στόχος του εμβολίου είναι μέσω αυτής της πρωτεΐνης να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει τον κορονοϊό και να δημιουργήσει τα κατάλληλα αντισώματα για την εξουδετέρωσή του.

Δύο πρωτεΐνες

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Adrian Hill του Jenner Institute (στο Oxford University), συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνική για να ωθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό να παραγάγει δύο πρωτεΐνες οι οποίες συναντώνται συχνά στα καρκινικά κύτταρα. Ετσι το ανοσοποιητικό σύστημα θα τις αναγνωρίσει ως «εχθρικές» και θα είναι έτοιμο να επιτεθεί εναντίον τους, όταν τις εντοπίσει στα καρκινικά κύτταρα, εξολοθρεύοντάς τα.

Πειραματικό εμβόλιο που χορήγησαν σε ποντικούς έδωσε τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ώστε οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι εντός του έτους θα αρχίσουν κλινικές δοκιμές σε 80 ασθενείς με καρκίνο σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This